Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zelfgemaakte currypasta

Een heerlijke basis van een Indiaas currygerecht op basis van verse ingrediënten

Ingrediënten
  • 2 middelgrote uien
  • 3 tenen knoflook
  • stukje gember (ca. 3 cm)
  • 1 rode peper
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 50 ml zonnebloemolie (of andere plantaardige olie)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel garam massala
Materialen
  • Potjes met deksel
  • Keukenmachine

Bereiding
Snipper de ui, knoflook, rode peper en geschilde gember grof. Voeg deze met de rest van de ingredienten in een keukenmachine en maal fijn. Voeg eventueel nog een beetje extra olie toe om het mengsel wat smeuïger te maken. Je kunt ook een staafmixer gebruiken om het mengsel te pureren. Doe het mengsel in de potjes en bewaar 2 a 3 weken goed afgesloten in de koelkast.

Gebruik 2 a 3 eetlepels van deze currypasta als basis voor een currygerecht waar je vervolgens nog tomatenblokjes en kokosmelk of yoghurt aan toe voegt.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (28 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst