Zelfgemaakte currypasta
Een heerlijke basis van een Indiaas currygerecht op basis van verse ingrediënten
15 M
Ingrediënten
Voor porties
-
2 middelgrote uien
-
3 tenen knoflook
-
stukje gember ( ca. 3 cm )
-
1 rode peper
-
0.5 theelepel gemalen koriander
-
1 theelepel citroenrasp
-
50 ml zonnebloemolie ( of andere plantaardige olie )
-
1 theelepel kurkuma
-
1 eetlepel tomatenpuree
-
1 theelepel garam massala
Materialen
-
Potjes met deksel
-
Keukenmachine
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snipper de ui, knoflook, rode peper en geschilde gember grof. Voeg deze met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine en maal fijn.
-
Voeg eventueel nog een beetje extra olie toe om het mengsel wat smeuïger te maken. Je kunt ook een staafmixer gebruiken om het mengsel te pureren. Doe het mengsel in de potjes en bewaar 2 a 3 weken goed afgesloten in de koelkast.
-
Gebruik 2 a 3 eetlepels van deze currypasta als basis voor een currygerecht waar je vervolgens nog tomatenblokjes en kokosmelk of yoghurt aan toe voegt.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
60 stemmen
Ook lekker