Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zelfgemaakte currypasta

Een heerlijke basis van een Indiaas currygerecht op basis van verse ingrediënten

Ingrediënten
  • 2 middelgrote uien
  • 3 tenen knoflook
  • stukje gember (ca. 3 cm)
  • 1 rode peper
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 50 ml zonnebloemolie (of andere plantaardige olie)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel garam massala
Materialen
  • Potjes met deksel
  • Keukenmachine

Bereiding
Snipper de ui, knoflook, rode peper en geschilde gember grof. Voeg deze met de rest van de ingredienten in een keukenmachine en maal fijn. Voeg eventueel nog een beetje extra olie toe om het mengsel wat smeuïger te maken. Je kunt ook een staafmixer gebruiken om het mengsel te pureren. Doe het mengsel in de potjes en bewaar 2 a 3 weken goed afgesloten in de koelkast.

Gebruik 2 a 3 eetlepels van deze currypasta als basis voor een currygerecht waar je vervolgens nog tomatenblokjes en kokosmelk of yoghurt aan toe voegt.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (24 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal