Zelfgemaakte currypasta

Een heerlijke basis van een Indiaas currygerecht op basis van verse ingrediënten

Hoofdgerecht 15 min

ingrediënten

voor 3 porties

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui, knoflook, rode peper en geschilde gember grof. Voeg deze met de rest van de ingredienten in een keukenmachine en maal fijn. Voeg eventueel nog een beetje extra olie toe om het mengsel wat smeuïger te maken. Je kunt ook een staafmixer gebruiken om het mengsel te pureren. Doe het mengsel in de potjes en bewaar 2 a 3 weken goed afgesloten in de koelkast.

  2. Gebruik 2 a 3 eetlepels van deze currypasta als basis voor een currygerecht waar je vervolgens nog tomatenblokjes en kokosmelk of yoghurt aan toe voegt.

  3. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Heeft het gesmaakt?
58 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!