Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zelfgemaakte currypasta

Een heerlijke basis van een Indiaas currygerecht op basis van verse ingrediënten

Ingrediënten
  • 2 middelgrote uien
  • 3 tenen knoflook
  • stukje gember (ca. 3 cm)
  • 1 rode peper
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 50 ml zonnebloemolie (of andere plantaardige olie)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel garam massala
Materialen
  • Potjes met deksel
  • Keukenmachine

Bereiding
Snipper de ui, knoflook, rode peper en geschilde gember grof. Voeg deze met de rest van de ingredienten in een keukenmachine en maal fijn. Voeg eventueel nog een beetje extra olie toe om het mengsel wat smeuïger te maken. Je kunt ook een staafmixer gebruiken om het mengsel te pureren. Doe het mengsel in de potjes en bewaar 2 a 3 weken goed afgesloten in de koelkast.

Gebruik 2 a 3 eetlepels van deze currypasta als basis voor een currygerecht waar je vervolgens nog tomatenblokjes en kokosmelk of yoghurt aan toe voegt.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (6 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

BBQ recepten

Maak met de recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

Karbonade van de BBQ met mango salsa
Aardappelspies van de BBQ
Visspies met basilicumsaus
Mexicaanse kip spiesjes met avocadodip
Burger met watermeloensalsa