Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zelfgemaakte sambal

Pittig mengsel op basis van rode pepers op smaak gebracht met gember, knoflook en ketjap

Ingrediënten
  • 125 gr rode pepers
  • 2 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 30 gr gember
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • Snuf laos (of gebruik verse)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Scheutje ketjap
  • 2 theelepels suiker
  • Keukenmachine

Bereiding
Schil de gember en verwijder de schil van de knoflook en sjalotjes. Verwijder als je de sambal iets milder wil hebben de zaadjes uit de pepers. Snijd de pepers, sjalotjes, knoflook en gember in grove stukken en doe in de keukenmachine en maal fijn. Met een vijzel kan eventueel ook. Doe het rode mengsel in een pannetje met olie en verwarm dit. Voeg de laos, tomatenpuree, ketjap en suiker toe. Je kan dit zelf ook naar smaak toevoegen. Laat het mengsel 10 min pruttelen. Laat daarna afkoelen en doe in een afgedekt potje. Bewaar max 1 week in de koelkast. Langer bewaren? Gebruik een luchtdicht potje en/of doe er een laagje olie op zodat er geen lucht bij kan.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (10 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal