Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zelfgemaakte sambal

Pittig mengsel op basis van rode pepers op smaak gebracht met gember, knoflook en ketjap

Ingrediënten
  • 125 gr rode pepers
  • 2 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 30 gr gember
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • Snuf laos (of gebruik verse)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Scheutje ketjap
  • 2 theelepels suiker
  • Keukenmachine

Bereiding
Schil de gember en verwijder de schil van de knoflook en sjalotjes. Verwijder als je de sambal iets milder wil hebben de zaadjes uit de pepers. Snijd de pepers, sjalotjes, knoflook en gember in grove stukken en doe in de keukenmachine en maal fijn. Met een vijzel kan eventueel ook. Doe het rode mengsel in een pannetje met olie en verwarm dit. Voeg de laos, tomatenpuree, ketjap en suiker toe. Je kan dit zelf ook naar smaak toevoegen. Laat het mengsel 10 min pruttelen. Laat daarna afkoelen en doe in een afgedekt potje. Bewaar max 1 week in de koelkast. Langer bewaren? Gebruik een luchtdicht potje en/of doe er een laagje olie op zodat er geen lucht bij kan.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×