Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zelfgemaakte sambal

Pittig mengsel op basis van rode pepers op smaak gebracht met gember, knoflook en ketjap

Ingrediënten
  • 125 gr rode pepers
  • 2 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 30 gr gember
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • Snuf laos (of gebruik verse)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Scheutje ketjap
  • 2 theelepels suiker
  • Keukenmachine

Bereiding
Schil de gember en verwijder de schil van de knoflook en sjalotjes. Verwijder als je de sambal iets milder wil hebben de zaadjes uit de pepers. Snijd de pepers, sjalotjes, knoflook en gember in grove stukken en doe in de keukenmachine en maal fijn. Met een vijzel kan eventueel ook. Doe het rode mengsel in een pannetje met olie en verwarm dit. Voeg de laos, tomatenpuree, ketjap en suiker toe. Je kan dit zelf ook naar smaak toevoegen. Laat het mengsel 10 min pruttelen. Laat daarna afkoelen en doe in een afgedekt potje. Bewaar max 1 week in de koelkast. Langer bewaren? Gebruik een luchtdicht potje en/of doe er een laagje olie op zodat er geen lucht bij kan.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (27 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst