Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Soto

 
Indonesische soto soep gevuld met mihoen, rijst, aardappelen, tauge, en kip

Ingrediënten
1 kg kip
1 grote ui
6 eieren
300 gr. tauge
5 a 6 aardappels
50 gram selderij
boemboe voor soto ajam
300 gr, rijst
100 gr. mihoen
 
Bereiding
Kook de kip met vellen ca. 2 tot 2 en een half uur. Bewaar de bouillon. De kip aflaten koelen en afpluizen.
Doe nu wat olie in een hapjespan, bak hierin de kip bruin en kruid ze met wat peper, zout
en knoflookpoeder. Maak de boemboe aan (zie verp.). Snij de ui in halve ringen. Bak dit glazig en voeg de boemboe en de ui bij de bouillon. Kook de aardappels en de eieren. Pel daarna de eieren. Maak de taugé schoon. Kook de mihoen en rijst. Snij de eieren en de aardappels door. Serveer de eieren, tauge, aardappels, mihoen en selderij apart op tafel. Schep de rijst en kip in een kom of diep bord en  kies zelf je garnering. Giet hierover de hete bouillon. Lekker met gebakken uitjes, ketjap manis en/of kroepoek.
 
Beoordeling (63 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread