Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Soto

 
Indonesische soto soep gevuld met mihoen, rijst, aardappelen, tauge, en kip

Ingrediënten
1 kg kip
1 grote ui
6 eieren
300 gr. tauge
5 a 6 aardappels
50 gram selderij
boemboe voor soto ajam
300 gr, rijst
100 gr. mihoen
 
Bereiding
Kook de kip met vellen ca. 2 tot 2 en een half uur. Bewaar de bouillon. De kip aflaten koelen en afpluizen.
Doe nu wat olie in een hapjespan, bak hierin de kip bruin en kruid ze met wat peper, zout
en knoflookpoeder. Maak de boemboe aan (zie verp.). Snij de ui in halve ringen. Bak dit glazig en voeg de boemboe en de ui bij de bouillon. Kook de aardappels en de eieren. Pel daarna de eieren. Maak de taugé schoon. Kook de mihoen en rijst. Snij de eieren en de aardappels door. Serveer de eieren, tauge, aardappels, mihoen en selderij apart op tafel. Schep de rijst en kip in een kom of diep bord en  kies zelf je garnering. Giet hierover de hete bouillon. Lekker met gebakken uitjes, ketjap manis en/of kroepoek.
 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×