Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegan recepten

Vegan recepten

Alle vegan recepten op een rijtje. Van kikkererwtenstoof tot pokebowl en van nasi tot quiche. Allemaal 100% plantaardige recepten waarbij geen dierlijke producten zoals vlees, kaas of zuivel van pas zijn gekomen. Door vaker voor plantaardig te kiezen beperk je de impact op ons milieu en het dierenwelzijn. En door soms een kleine aanpassing maak je recept makkelijk vegan! Tips: Vervang honing door agavesiroop Vervang melk en room door soja, haver, amandel, rijst en kokos varianten Vervang boter door margarine of plantaardige olie

Zelfgemaakte boontjes sajoer
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 2 à 3 personen
  • *

Makkelijk recept voor zelfgemaakte Indonesische sperziebonen gestoofd in een licht pittige saus

Vegan cheesecake met mango
  • Nagerecht
  • 45 min + 4 uur opstijven
  • 10 personen
  • **

Een heerlijk recept voor een vegan kwarktaart met mango zonder gelatine met een vleugje kokos en limoen

Zelf falafel maken
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 10-12 stuks
  • **

Super lekkere zelfgemaakte falafel balletjes op basis van kikkererwten en kruiden, inclusief stap voor stap uitleg en foto’s. Lekker op een pita broodje of wrap!

Zelfgemaakte limonade met watermeloen
  • Drankjes
  • 15 min
  • 6 glazen
  • *

Gezonde zelfgemaakte limonade op basis van fruit, een heerlijk verfrissend drankje voor op een zomerse dag!

Imam bayildi (aubergine met tomaat)
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Dit heerlijke vegetarische Turks gerecht bestaat uit gevulde aubergines met tomaat, paprika en lekkere kruiden uit de oven.

Pilav rijst
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke Midden Oosterse maaltijd van rijst met geurige kruiden zoals kaneel en kardemom gestoofd in bouillon

Zelfgemaakte pastasaus
  • Bijgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Maak zelf dit basisrecept voor heerlijke smaakvolle pastasaus, ideaal voor bij de spaghetti, pasta of lasagne.

Mango kokos ijsjes
  • Nagerecht
  • 10 min + 6 uur bevriezen
  • 6 stuks
  • *

Heerlijke zelfgemaakte tropische waterijsjes, verfrissend en een heerlijk tussendoortje op een warme dag. Ook ideaal voor kids!

Mexicaanse bowl met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke gezonde en vegan bowl met Mexicaans gekruide zoete aardappel, quinoa, groenten en avocadodressing

Vegan spaghetti bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

De spaghetti bolognese zoals je 'm kent, maar dan veganistisch met extra veel groenten

Watermeloen ijsjes
  • Nagerecht
  • 10 min + 6 uur bevriezen
  • 10 stuks
  • *

Frisse zomerse waterijsjes met maar 4 ingredienten op basis van watermeloen en peer, lekker dorstlessend en gezond!

Noedels met tofu
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Lekkere makkelijke Oosterse roerbak met noedels, broccoli en tofu in een lekkere woksaus

Gezonde buddha bowl
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Een kleurrijke en lekkere goedgevulde buddha bowl met tempeh, quinoa, veel groenten en een licht pittige pindadressing

Vegan chocolademousse
  • Nagerecht
  • 20 min + 3 uur opstijven
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijke luchtige chocolademousse die 100% plantaardig is en maar 4 ingrediënten bevat

Gezonde Snickers
  • Tussendoortjes
  • 35 min + 3 uur wachten
  • 6 stuks
  • **

Zelfgemaakte, gezondere Snickers van dadels, pindakaas, pinda’s en pure chocola. Verantwoord genieten!

Baba ganoush
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 1 klein schaaltje
  • *

Deze smeuïge Midden Oosterse dip, genaamd baba ganoush, is gemaakt van geroosterde aubergine en is lekker bij de mezze of borrel

Vegan brownies
  • Bakrecept
  • 15 min + 30 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Een smeuïge en gezonde vegan brownie met knapperige walnoten en stukjes chocola, 100% plantaardig en lekker!

Zelfgemaakte vegan burgers
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Een vegan zwarte bonen burger in Mexicaanse stijl, geserveerd op een broodje met maïssalsa en avocadosaus

Makkelijke groentecurry
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3-4 personen
  • **

Milde vegetarische curry met lekker veel groenten zoals broccoli, zoete aardappel en paprika

Vegan ovenschotel met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze ovenschotel vol lekkere groenten zoals broccoli, champignons en paprika wordt afgedekt met zelfgemaakte zoete aardappelpuree

Vegan rendang
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 40 min
  • 3 personen
  • **

Kruidig Indonesische stoofgerecht gemaakt met jackfruit langzaam gestoofd in kokosmelk

Bloemkoolsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Lekkere verse en romige bloemkoolsoep met een snufje tijm, klaar in 30 minuten!

Vegan pasta pesto
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke romige vegan pasta pesto gemaakt met avocado pesto, gegrilde courgette en doperwten

Gezonde wrap rolletjes
  • Tussendoortjes
  • 25 min
  • 10-12 stuks
  • **

Deze vegan tortilla rolletjes, gemaakt van volkoren wraps zijn gevuld met hummus, geroosterde aubergine en paprika. Een gezond en lekker hapje of tussendoortje

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×