Vegan recepten

Vegan recepten

Alle heerlijke vegan recepten op een rijtje. Van kikkererwtenstoof tot pokebowl en van nasi tot quiche. Allemaal 100% plantaardige en lekkere recepten, en vaak nog gezond ook! Door vaker voor plantaardig te kiezen beperk je de impact op ons milieu en het dierenwelzijn.

Romige avocadosoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke gezonde avocadosoep met courgette en peterselie die lekker romig is en binnen 20 minuten op tafel staat

Quinoasalade met boerenkool
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Boerenkool is een enorm lekkere en voedzame basis voor een salade. Lekker met quinoa, warme appel en pompoen.

Ontbijtcake met noten
  • Ontbijt recept
  • 15 min bereidingstijd + 55 min oventijd + 10 min rusttijd
  • 1 cake
  • *

Start de dag goed met deze heerlijke en voedende ontbijtcake gemaakt met o.a. banaan, havermout, noten en zaden. En bovendien geheel plantaardig.

Gezonde(re) tortilla chips
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 10 min oventijd
  • 32 stuks
  • *

Probeer eens deze gezonde tortilla chips uit de oven. Met dit makkelijke tortilla chips recept heb je in 30 minuten verse en warme chips.

Rode kool met appel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 50 min stoven
  • 4 personen
  • *

Hoe maak je zelf heerlijke gestoofde rode kool met stukjes appel? Met dit recept maak je dit bijgerecht met kaneel en nog meer smaakvolle kruiden. Rode kool koken doe je zo.

Zelf friet maken
  • Bijgerecht
  • 15 min + 45 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Lekkere en knapperige frieten van aardappel uit de oven! Op deze manier maak je zelf je verse ovenfrieten die lekker krokant en meteen wat gezonder zijn

Bladerdeeg cups met avocado
  • Voorgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 8 hapjes
  • *

Ben je nog op zoek naar een lekker en simpel hapje voor een feestje of borrel? Probeer dan eens deze bladerdeeg hapjes met dille-avocado crème en zongedroogde tomaat. Daar scoor je gegarandeerd punten mee.

Vegan panna cotta met rood fruit
  • Nagerecht
  • 10 min bereidingstijd + 2 uur rusttijd
  • 4 porties
  • *

Dit overheerlijke toetje maak je met maar een paar ingrediënten en kun je makkelijk van tevoren klaarmaken. Daarbij ziet het er ook nog eens prachtig uit.

Vegan stamppot met andijvie
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 10 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke plantaardige stamppot met zoete aardappel, andijvie met gebakken kastanje champignons, rode ui, rozemarijn en amandelen

Glutenvrije speculaas recept
  • Bakrecept
  • 15 min + 25 min
  • 14 stuks
  • *

Zin om speculaas te bakken, maar liever glutenvrij? Met dit makkelijke recept voor glutenvrije speculaas koekjes kun je genieten van Sinterklaas avond.

Vegan stoofvlees van jackfruit
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 20 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Dit verrassende plantaardige stoofpotje gemaakt met jackfruit is hét recept deze herfst en winter. De geur alleen al nodigt uit om het vaker te maken.

Thaise rode curry soep met noedels
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 15 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Een lekkere en makkelijke manier om veel groenten te verwerken in je maaltijd is door soep te maken. Deze Thaise rode curry soep is enorm smaakvol, kleurrijk én heel voedzaam.

Pompoen chili
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 3 personen
  • *

Met dit heerlijke chili pannetje van o.a. pompoen, paprika en bonen in een kruidige Tex Mex saus krijg je stiekem best veel groenten binnen.

Overnight oats recept met warme appel
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 1 uur wachttijd
  • 1 persoon
  • *

Het allerlekkerste ontbijtje in de herfst en winter: overnight oats met gebakken appel, kaneel en walnoten.

Rijst met geroosterde pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een simpele en makkelijke maaltijd voor doordeweeks die niet alleen heel smaakvol is, maar ook enorm kleurrijk en voedzaam. 100% plantaardig én glutenvrij.

Gezonde mueslirepen maken
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 30 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Op zoek naar een gezond tussendoortje? Dan zijn deze gezonde mueslirepen echt perfect. Gevuld met haver, verschillende noten, dadels en kaneel.

Havermoutpap met kurkuma en gember
  • Ontbijt recept
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Een verwarmend en gezond ontbijtje met banaan, kurkuma, gember om je immuunsysteem te boosten. En natuurlijk ook omdat het heel lekker is. Vooral met je favoriete toppings erbij.

Gevulde paprika met bulgur en linzen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 20 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Een lekkere en gezonde avondmaaltijd hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Deze gevulde paprika’s zijn erg eenvoudig, maar vol van smaak en lekker kruidig.

Chana masala
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Chana masala is een kikkererwtencurry en een populair Indiaas gerecht. Gemaakt met een heerlijke Indiase kruidenmix en kikkererwten.

Vegan taco recept met salsa en guacamole
  • Hoofdgerecht
  • 25 min bereidingstijd + 5 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Ook de bekendste gerechten uit de Mexicaanse keuken zijn makkelijk te veganizen. Wat dacht je van deze vegan taco’s met guacamole? Lekker, simpel én voedzaam.

Pasta met geroosterde pompoen 
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk bordje pasta met blokjes geroosterde pompoen in een romige pompoensaus met walnoten en salie.

Empanadas
  • Bijgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 12 empanada's
  • *

Deze empanada (gevuld deeg pasteitje) met een kruidige vulling van gehakt is ideaal voor een borrel, tapasavond of als hartige lunch. Met kant en klaar deeg maak je het zelfs nog makkelijker en zijn ze binnen 35 minuten klaar.

Pecan pie baked oats
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 35 min oven
  • 4-6 personen
  • *

Eet jij graag pecan pie en baked oats? Voeg ze samen in dit heerlijke én gezonde ontbijtje. Extra lekker met wat plantaardige yoghurt erbij.

Paddenstoelenstoof
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Overheerlijke snelle stoofschotel met verschillende paddenstoelen en herfstige kruiden samen met een romige pastinaakpuree.