Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees of vis. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, of noedels met tofu. Bij recepten waar vlees wordt genoemd kun je deze gemakkelijk vervangen voor een gelijknamige vleesvervanger.

Aardbeien Romanoff
  • Nagerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk en makkelijk toetje van slagroom en Griekse yoghurt met gepureerde aardbeien. Geserveerd in een glazen kommetje met verse aardbeien in een vleugje wodka, versierd met een muntblaadje voor de finishing touch.

Geroosterde tomaten uit de oven
  • Bijgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Een eenvoudig en heerlijk bijgerecht van geroosterde tomaten met panko en Parmezaanse kaas uit de oven. Dit zorgt voor een mooi krokant korstje. Lekker bij een pasta of aardappeltjes. In slechts 10 minuutjes heb je dit in de oven staan!

Spinazietaart
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Geniet van een verrukkelijk hoofdgerecht met deze smaakvolle spinazietaart. Met bladerdeeg, hartige feta en walnoten is dit een hartige taart die je zeker eens moet proberen! Ook lekker als lunch.

Broccolisalade met feta
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een verrassende salade van gestoomde broccoli, cherrytomaatjes, avocado en gedroogde abrikozen. Afgemaakt met feta, cashewnootjes en een heerlijke dressing. Een veelzijdige salade die zowel koud als lauwwarm erg lekker is!

Lemon curd maken
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 1 potje
  • *

Zelf je eigen lemon curd maken? Maak deze heerlijke lemon curd in slechts een kwartiertje met maar 5 ingrediënten. Lekker in een lemon meringue pie, een trifle of op een scone bijvoorbeeld.

Bruschetta met mango salsa
  • Hapjes en snacks
  • 15 min bereidingstijd + 10 min baktijd
  • 4 personen
  • *

Deze verrassende bruschetta met mango, tomaat en limoen is zo onwijs lekker, fris en prachtig van kleur. Ideaal als fris borrelhapje voor de zomer!

Salade met zoete aardappel en feta
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Geroosterde zoete aardappelblokjes, romige feta, knapperige amandelen en verfrissende ingelegde rode ui komen samen in deze heerlijke salade. Geniet van deze kleurrijke en voedzame creatie, perfect afgemaakt met een zoete honing-citroendressing. Dit kan ik elke week wel eten!

Portobello pizza's
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 10 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Heerlijke portobello pizza's die je in 10 minuutjes in de oven of op de BBQ hebt staan. Portobello's gevuld met pizzasaus, tomaatjes, mozzarella en afgemaakt met basilicum. Een heerlijk gerecht dat perfect samengaat met een frisse salade!

Romige pasta met tuinbonen en zongedroogde tomaat
  • Hoofdgerecht
  • 5 min bereidingstijd + 15 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Een romige spaghetti die 100% plantaardig is, gemaakt met peulvruchten en een heerlijke smaak heeft door de Italiaanse kruiden en zongedroogde tomaat. Niet alleen heel gemakkelijk, het staat ook nog eens in 20 minuten op tafel!

Pinsa met courgette
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 5 min oventijd
  • 1 stuk
  • *

Verrukkelijke pinsa met courgette, een snelle maaltijd die in slechts 15 minuten op tafel staat. Met een luchtige bodem, belegd met plakjes courgette en romige ricotta met wat citroenrasp en peper en zout. Heerlijk om direct te serveren.

Salade met burrata en perzik
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Een zomerse salade met burrata en perzik. Een heerlijke combinatie van sappige perzikpartjes, romige burrata en knapperige sla. Maak de salade af met pijnboompitten, verse basilicum en wat balsamicocrème. In slechts 10 minuten op tafel en ideaal als voorgerecht, lunch of bijgerecht.

Doperwtenburgers
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min wachten
  • 6 stuks
  • *

Maak zelf deze gezonde doperwtenburgers! Smaakvolle burgers bereid met doperwten, kikkererwten en feta. Serveer op een broodje met yoghurt-muntsaus, gegrilde paprika en sla voor een heerlijke en vullende maaltijd. Lekker met zoete aardappelfriet.

Zomerstamppot met ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Je kunt gerust van stamppot genieten in de zomer met deze lichte en frisse variant met little gem sla, snijbonen en ricotta. Een smeuïge mix van kruimige aardappels, romige ricotta en knapperige groenten. Top het geheel af met hartige spekjes (vega) voor een heerlijke hartige touch. Voedzaam en eenvoudig om te maken.

Griekse pitabroodjes met tzatziki
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 5 stuks
  • *

Lekkere Griekse pitabroodjes met gyros, zelfgemaakte tzatziki, feta en rode ui. Perfect voor een smakelijke en makkelijke maaltijd die je binnen 15 minuten maakt!

Bananenbrood met aardbeien
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 50 min oventijd
  • 10 plakjes
  • *

Geniet van een smeuïg bananenbrood met een verrassende twist: heerlijke stukjes aardbei. Dit lekkere en gezonde bananenbrood is perfect bij het ontbijt of als tussendoortje. Bak zelf deze variant op bananenbrood!

Griekse aardappels met feta
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Breng de smaken van Griekenland naar je eigen bord met deze heerlijke Griekse aardappels. Combineer knapperige aardappelschijfjes met feta, rode ui en verschillende kruiden voor een heerlijke maaltijd. Een echte aanrader!

Courgette spies met marinade
  • Bijgerecht
  • 10 min bereidingstijd + 15 min baktijd
  • 10 spiesen
  • *

Deze heerlijke en kleurrijke courgettespiesjes zijn makkelijk om te maken, perfect als plantaardige optie bij de BBQ en ook lekker voedzaam. Zo verras je zelfs de vleeseters met groenten!

Stroopwafel taco’s
  • Nagerecht
  • 30 min
  • 8 stuks
  • *

Een creatieve traktatie: stroopwafel taco's! Vul ze met een romige vulling van mascarpone en slagroom, verrijkt met cacao en vanillesuiker. Garneer met gesmolten chocolade en feestelijke sprinkles of nootjes.

​​Linguine met courgette en pesto
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijk gerecht van linguine met courgette, tomaatjes en burrata, afgemaakt met geroosterde pijnboompitten en verse basilicum. Binnen 25 minuutjes heb je deze eenvoudige en lekkere maaltijd op tafel staan.

Monchou toetje met witte chocolade en framboos
  • Nagerecht
  • 20 min + 4 uur opstijven
  • 4 glaasjes
  • *

Trakteer jezelf op een heerlijk genietmoment met dit Monchou toetje in een glas. De romige Monchou, witte chocolade en frambozen zijn een heerlijke combinatie! Met maar 4 ingrediënten heb je dit binnen 20 minuutjes gemaakt.

Sangria maken
  • Drankjes
  • 10 min
  • 1 liter
  • *

Hoe maak je zelf heerlijke frisse en lichtzoete sangria? Met dit recept maak je in 10 minuten een heerlijk Spaans drankje op basis van rode wijn en fruit.

Honing mosterd dressing
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 4 personen
  • *

Voeg een lekkere twist toe aan je maaltijd met deze heerlijke zelfgemaakte honing mosterd dressing. Perfect voor een salade, maar ook op een sandwich of gegrilde groenten bijvoorbeeld.

Roedjak manis (Indische fruitsalade)
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze heerlijke fruitsalade met Indische smaken zoals ketjap, sambal en palmsuiker is dus niet alleen zoet, maar een heerlijke combinatie van zoet, zout en zuur. Lekker bij een rijsttafel of als verfrissend tussendoortje.

Griekse pastasalade
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Maak deze heerlijke Griekse pastasalade: een combinatie van feta, olijven, gegrilde paprika en een verfrissende dressing zorgt voor een mix van mediterrane smaken. Perfect als lunch of bijgerecht bij een BBQ.