Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees of vis. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, of noedels met tofu. Bij recepten waar vlees wordt genoemd kun je deze gemakkelijk vervangen voor een gelijknamige vleesvervanger.

Italiaanse amuse lepels
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 10 lepels
  • *

Deze feestelijke appetizer met klassieke Italiaanse smaken van tomaat, mozzarella en basilicum is leuk op een feestje of vooraf aan een diner.

Aubergine waaier
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Hoe mooi zien deze gevulde aubergines met pesto, tomaten en mozzarella in een waaiervorm eruit? Lucky you: ze zijn ook erg lekker.

Wraps met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Laat je inspireren door de herfst met deze wraps met pompoen. Met smaakvolle pompoenblokjes, romige avocado en afgemaakt met feta en amandelen. Lekker als warm hoofdgerecht, maar ook perfect voor een koude lunch.

Stevige bruine bonensoep
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Een stevige soep boordevol groenten en bonen. Deze soep is eenvoudig om te maken, budget friendly en ideaal om voor een groot gezelschap te maken.

Pecan pie trifle
  • Nagerecht
  • 25 min + 1 uur opstijven
  • 4 personen
  • *

Deze makkelijke pecan trifles met Bastognekoeken zijn ideaal als dessert en zijn een mooie afsluiter van een heerlijke maaltijd. Eet smakelijk!

Appelflappen
  • Bakrecept
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Hét recept voor zelfgemaakte appelflappen uit de oven gemaakt met bladerdeeg en gevuld met een heerlijk appelmengsel inclusief handige stap voor stap foto's.

Pastaschotel met geroosterde pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Ontdek deze heerlijke ovenschotel met pasta en geroosterde pompoen, perfect voor een gezellige avondmaaltijd. Proef de combinatie van smeuïge mozzarella, kruidige saus en knapperige walnoten! Dit makkelijke en vegetarische herfstgerecht staat op tafel in slechts 60 minuten.

Pasta funghi
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min kooktijd
  • 4 porties
  • *

De bekende romige pasta met paddenstoelen en/of champignons kun je ook makkelijk plantaardig maken en staat binnen enkele minuten op tafel! Lekker romig & smaakvol.

Broodje pulled oesterzwam met BBQ-saus
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 10 min kooktijd
  • 2 broodjes
  • *

Met paddenstoelen kun je alle kanten op. Dit heerlijke broodje met pulled oesterzwammen in BBQ-saus zal je versteld doen staan van de smaak, maar is ook erg gemakkelijk om te maken.

Halloween chocolade bark
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 15 min uitharden
  • 8 porties
  • *

Deze Halloween chocolade bark ziet er niet alleen (angstaanjagend) lekker uit! Deze griezelige snack is zo gemaakt en ideaal om uit te delen tijdens trick or treat.

Energieballetjes met dadels en noten
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 30 min wachten
  • 10 stuks
  • *

Maak deze snelle en voedzame energieballetjes met dadels en noten voor een gezond tussendoortje. In een kwartiertje heb je 10 lekkere energieballetjes gemaakt!

Saffraan risotto
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Deze romige saffraan risotto is een echte Italiaanse klassieker. Door de combinatie saffraan, rozijnen en knoflook krijgt dit gerecht een mooie 'golden touch'.

Bananenbrood muffins met kaneel swirl
  • Tussendoortjes
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Een leuke variant op het gewone bananenbrood: bananenbrood muffins. Deze heerlijke muffins hebben een kaneel swirl die ze extra lekker maakt. Perfect voor elk moment van de dag, als tussendoortje bij de koffie of thee of als lekkere traktatie.

Orzo ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke ovenschotel met orzo, tomaat, courgette en paprika. Lekker gekruid en met geraspte Parmezaanse kaas bovenop. Je hebt deze ovenschotel voor 4 personen al in 25 minuten in de oven staan.

Pompoenpuree basisrecept
  • Bijgerecht
  • 10 min + 40 min
  • 4 personen
  • *

Een basisrecept voor smeuïge pompoenpuree die je met maar een paar ingrediënten maakt. Met knoflook, ui en wat kruiden heb je deze pompoenpuree in 10 minuten gemaakt. Je moet wel nog even wachten op de oven.

Toast met gebakken champignons
  • Ontbijt recept
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Ben je nog op zoek naar een heerlijk, gezond en simpel recept voor de lunch? Dan is deze toast met avocado en gebakken champignons ideaal. Zo heb je ook meteen al een goede portie aan groenten binnen.

Kip in zwarte pepersaus
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min marineren
  • 2 personen
  • *

Heerlijke en makkelijke roerbak met (vega) kip en groenten in een zelfgemaakte zwarte pepersaus. Serveer met noedels of rijst voor een lekkere avondmaaltijd.

Wraps met kip saté
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Geniet van een snelle, simpele en smaakvolle maaltijd met deze wraps met kip saté. Lekkere (vega) kip in satésaus, knapperige groenten en gebakken uitjes in een wrap. Binnen 20 minuutjes heb je dit gemaakt.

Pasta met kikkererwten en paprikasaus
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 3 personen
  • *

Pasta met kikkererwten en paprikasaus, een super lekker én super eenvoudig recept dat je in no-time maakt. Je hoeft alleen de saus te maken, tomaatjes te snijden en pasta te koken en je hebt een heerlijke maaltijd.

Gezonde pizza
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Een smakelijke en gezonde pizza boordevol groenten staat op het menu! Met een volkoren deeg als basis en heerlijke toppings zoals broccoli, champignons en rode ui. Ontdek hoe je hem eenvoudig zelf maakt.

Orzo met broccoli en Parmezaanse kaas
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijk hoofdgerecht van orzo met broccoli, gebakken (vega) spekjes en Parmezaanse kaas. Gegarneerd met pijnboompitten en basilicum. Je hebt dit recept al in 30 minuutjes klaar.

Romige gele paprikasoep
  • Voorgerecht
  • 15 min + 20 min kooktijd
  • 4 porties
  • *

Deze romige gele paprikasoep kan het hele jaar door gemaakt worden. Het is een eenvoudige, maar toch onwijs smaakvolle soep die je kan serveren als lunch of avondeten. Het lekkerst met een (warm) broodje ernaast en met wat plantaardige room en pitten als topping.

Tempeh marineren en krokant bakken
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 3 personen
  • *

Lekkere sticky en krokant gebakken tempeh met een licht pikante smaak. Heerlijk gemarineerd met o.a. ketjap, sambal en knoflook. Een lekker bijgerecht bij rijst, noedels of in een salade.

Flensjes
  • Nagerecht
  • 30 min
  • 8 stuks
  • *

Maak zelf heerlijke flensjes met dit makkelijke basisrecept. Een flensje is een soort dunne pannenkoek en is lekker als dessert. Serveer met siroop, lekker vers fruit en wat poedersuiker, of met een bolletje ijs.