Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees of vis. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, of noedels met tofu. Bij recepten waar vlees wordt genoemd kun je deze gemakkelijk vervangen voor een gelijknamige vleesvervanger.

American pancakes
  • Ontbijt recept
  • 30 min
  • 12 stuks
  • *

Perfecte dikke luchtige Amerikaanse pannenkoekjes die lekker zijn als ontbijt, lunch of tussendoor in het weekend. Maak ze zelf met dit eenvoudige recept.

Salade met spekjes
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Geniet van een smaakvolle salade met knapperige spekjes, romige geitenkaas, zoete rozijnen en knapperige walnoten. De honing mosterd dressing maakt het geheel compleet. Lekker als bijgerecht of lichte lunch.

Gnocchi met spinazie uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Geniet van een heerlijke vegetarische ovenschotel met gnocchi, verse spinazie en romige ricotta met citroen. Dit eenvoudige recept combineert de smaken van frisse citroen, hartige Parmezaanse kaas en krokante pijnboompitten.

Pincho's
  • Hapjes en snacks
  • 40 min
  • 24 stuks
  • *

Pincho’s zijn gezellige Spaanse hapjes op een broodje. Ik maakte 3 lekkere en makkelijke varianten; met kaas en olijven, een met aioli en courgette en als laatste eentje met gegrilde paprika en gehaktballetjes. Leuk op een feestje of borrel!

Hartige muffins met spinazie
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Deze hartige muffins zijn ideaal als hartige snack of om mee te nemen met de picknick. De kaas en spinazie combineren heerlijk en in 20 minuten staan ze in de oven.

Koolrabi met kaassaus
  • Bijgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Makkelijk koolrabi recept van blokjes koolrabi met walnoten in een romige saus, gegratineerd in de oven met kaas. Lekker als bijgerecht bij aardappeltjes, puree en een stukje vlees of vegetarisch alternatief.

Rabarbercake
  • Nagerecht
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Lekkere luchtige cake met stukjes friszoete rabarber en een vleugje sinaasappel. Een ideale cake om te maken in het voorjaar als rabarber volop verkrijgbaar is.

Kip madras
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Maak zelf deze verse kip madras zonder pakjes en zakjes. Een romig en kruidig mengsel van stukjes kip, paprika en appel geserveerd met rijst en boontjes.

Tofu gehakt
  • Bijgerecht
  • 10 min voorbereidingstijd + 30 min oventijd + 10 min rusttijd
  • 4 porties
  • *

Wist je dat tofu ontzettend veelzijdig is? Je kunt er zelfs plantaardig ‘gehakt’ mee maken. Met maar een paar ingrediënten heb je zo een heerlijke vleesvervanger op tafel staan.

Koolrabisoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Geen idee wat je met koolrabi moet maken? Maak deze lekkere verse romige koolrabisoep, makkelijk zelf gemaakt in 20 minuutjes. Serveer met wat knoflookcroutons voor een lekkere crunch en bite.

Kaneel croissants
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Maak makkelijk zelf deze croissantjes met een vulling van kaneelsuiker met maar 4 ingrediënten. Een combinatie dus tussen kaneelbroodjes en croissants. Lekker bij het ontbijt of brunch.

Zoete aardappel nacho’s
  • Lunch recept
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze gezondere versie van nacho’s gemaakt van krokant gebakken zoete aardappel uit de oven met een topping van maïs, guacamole en rode ui is lekker als hapje maar ook als lunch.

BBQ sinaasappel brownie
  • Nagerecht
  • 45 min + 45 min op de bbq
  • 4 stuks
  • *

Heerlijke smaaksensatie; sinaasappels van de barbecue gevuld met brownie

Gevulde puntpaprika’s met quinoa
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Gevulde puntpaprika’s uit de oven: heerlijk zoet, kruidig én met een bite van de knapperige amandelen en quinoa. Dit recept is helemaal plantaardig, voedzaam en staat binnen 40 minuten op tafel.

Bloemkoolstamppot met spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Lekker stamppotje van aardappels en bloemkool met een bite van walnoten en (vega) spekjes. Het kleine vleugje mosterd maakt de stamppot extra lekker.

Hollands pannetje met jachtsaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Maak zelf dit verse pannetje met aardappel, sperziebonen en kip in een lekkere kruidige zelfgemaakte jachtsaus, zonder pakjes of zakjes dus. Een makkelijke AGV maaltijd voor doordeweeks waar iedereen van mee smult.

Regenboog lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke kleurrijke lasagne met laagjes spinazie, tomaat, pompoen en rode biet. Leuk om te serveren en te maken, en bovendien erg lekker door de verschillende smaken.

Vegan kip kerrie met rijst en sperziebonen
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min kooktijd
  • 2 personen
  • *

Zin in een snelle curry? Deze vegan kip kerrie maak je binnen een halfuur, is enorm smaakvol en is makkelijk om in te vriezen. Daarnaast is dit recept ook helemaal plantaardig.

Gevulde paprika’s met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor gevulde paprika met een kruidig mengsel van o.a. rijst, gehakt en maïs met een Mexicaanse twist. Afgemaakt met blokjes feta on top!

Vegetarische risotto met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere smeuïge risotto met geroosterde courgette, wortel en paprika uit de oven. Geserveerd met Parmezaanse kaas. Een perfect vegetarisch diner!

Panzanella met groene asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • *

Deze broodsalade met gegrilde groene asperges en tomaatjes in een heerlijke frisse citroendressing is een lekker lentegerecht en ook ideaal om mee te nemen met een picknick.

Spaghettitaart
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze vegetarische spaghettitaart is een smaakvol en kleurrijk gerecht vol met groenten zoals courgette, paprika in een heerlijke tomatensaus. Volg ons eenvoudige recept en maak de spaghetti al dente, meng met de saus en bak in de oven totdat de spaghettitaart knapperig en goudbruin is.

Oreo cheesecake
  • Nagerecht
  • 40 min + 1 uur oventijd + 6 uur opstijven
  • 10 personen
  • *

Maak indruk op je vrienden en familie met deze heerlijke zelfgemaakte Oreo cheesecake. Een heerlijke traktatie van de romige smaak van cheesecake met de knapperige textuur van Oreo koekjes. Maak de cheesecake af met een topping van witte chocolade en extra Oreo’s!

Aspergeragout
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Geniet van een heerlijke zelfgemaakte romige aspergeragout in een knapperig pasteibakje. Met verse witte asperges en erwtjes, lekker voor een speciale gelegenheid of gewoon voor een gezellig diner thuis.