Affogato

De kracht van de Italiaanse keuken zit hem in de simpliciteit. Twee fantastische ingrediënten die samen nóg lekkerder zijn in dit heerlijke dessert.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: persoon

Bereiding

Schep een flinke bol ijs in een glaasje.

Zet een espresso en giet deze er meteen overheen.

Tips: Het originele recept bestaat slechts uit de twee bovenstaande ingrediënten, maar je kunt deze klassieker nog lekkerder maken met een of meerdere van deze tips:

Bestrooi de affogato met verkruimelde Italiaanse koekjes zoals biscotti, cantuccini of amaretti.

Verdeel er wat Italiaanse likeur overheen zoals Amaretto.

Ook lekker met stukjes pure chocolade of gekarameliseerde noten.

5 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Charlotte

Mijn recepten zijn zo veel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, want dan zijn ze het lekkerst. Ook motiveer ik je om wat vaker lokale producten te kopen en geef ik tips hoe je minder voedsel en afval kunt verspillen.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!