Affogato

De kracht van de Italiaanse keuken zit hem in de simpliciteit. Twee fantastische ingrediënten die samen nóg lekkerder zijn in dit heerlijke dessert.

Nagerecht 5 min

ingrediënten

voor 1 persoon

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schep een flinke bol ijs in een glaasje.

  2. Zet een espresso en giet deze er meteen overheen.

  3. Tips: Het originele recept bestaat slechts uit de twee bovenstaande ingrediënten, maar je kunt deze klassieker nog lekkerder maken met een of meerdere van deze tips:

  4. Bestrooi de affogato met verkruimelde Italiaanse koekjes zoals biscotti, cantuccini of amaretti.

  5. Verdeel er wat Italiaanse likeur overheen zoals Amaretto.

  6. Ook lekker met stukjes pure chocolade of gekarameliseerde noten.

Heeft het gesmaakt?
20 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Charlotte

Mijn recepten zijn zo veel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, want dan zijn ze het lekkerst. Ook motiveer ik je om wat vaker lokale producten te kopen en geef ik tips hoe je minder voedsel en afval kunt verspillen.