Ga naar de inhoud
Affogato

Affogato

De kracht van de Italiaanse keuken zit hem in de simpliciteit. Affogato maak je met espresso koffie en vanille ijs. Twee fantastische ingrediënten die samen nóg lekkerder zijn in dit heerlijke dessert.

5 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor persoon

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schep een flinke bol ijs in een glaasje.


  2. Zet een espresso en giet deze er meteen overheen.


  3. Tips: Het originele recept bestaat slechts uit de twee bovenstaande ingrediënten, maar je kunt deze klassieker nog lekkerder maken met een of meerdere van deze tips:


  4. Bestrooi de affogato met verkruimelde Italiaanse koekjes zoals biscotti, cantuccini of amaretti.


    Verdeel er wat Italiaanse likeur overheen zoals Amaretto.


    Ook lekker met stukjes pure chocolade of gekarameliseerde noten.