Ga naar de inhoud
7 x knolselderij recepten

7 x knolselderij recepten

Knolselderij is een groente waar je misschien niet zo snel aan denkt, maar waar je heerlijke gerechten mee kunt maken. In deze top 7 vind je de lekkerste recepten met knolselderij.

17 september 2024

Nienke Vinkenvleugel

Knolselderij is vooral bekend van erwtensoep, omdat het 1 van de standaardingrediĆ«nten is die ervoor gebruikt worden. Maar je kunt er veel meer lekkers mee maken! Denk aan een heerlijke knolselderij stamppot, knolselderij puree of knolselderij frietjes. En het is ook nog een hartstikke gezond, het zit vol vitamines zoals vitamine C en K, antioxidanten en het bevat veel vezels. 

Ook zitten er minder calorieƫn en koolhydraten in dan in aardappels, dus je kunt je aardappels gerust eens vervangen door knolselderij. Daarom is het ook zo leuk om er eens ovenschotel, stamppot, puree of groentefrietjes van te maken.

Knolselderij is van augustus tot maart in het seizoen, het is eigenlijk een echte herfst- en wintergroente. Toch is knolselderij het hele jaar verkrijgbaar in Nederland, dus je kunt er altijd wat lekkers mee maken!

Hoe kook je knolselderij?

Schil met een scherp mes de knolselderij. Snijd in blokken en kook ca 15 minuten in lichtgezouten water.

Je kunt knolselderij ook rauw eten, snijd het heel dun en verwerk het bijvoorbeeld in een salade. Bekijk hieronder onze top 7 met lekkerste recepten met knolselderij.

7 x knolselderij recepten