Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Knolselderij koekjes

Knapperige koekjes gemaakt van knolselderij en Parmezaanse kaas zijn een heerlijk bijgerecht

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Schil de knolselderij en rasp de knolselderij grof. Rasp of pers ook de knoflook. Rasp ook de Parmezaanse kaas fijn. Breek in een kom de eieren en kluts deze. Voeg vervolgens peper, zout, rozemarijn en geraspte knoflook aan de eieren toe.

 Meng goed en voeg Parmezaanse kaas en bloem aan het eimengsel toe. Meng nog een keer goed en voeg vervolgens de geraspte knolselderij toe. Meng nu goed door tot je een mengsel krijg waar je koekjes van kunt vormen.

 Het kan zijn dat je iets meer bloem toe moet voegen, doe dit dan. Zet dan het mengsel even in de koelkast, zodat het mengsel iets steviger wordt.

 Voeg een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan. Neem telkens een flinke eetlepel van het mengsel en leg dit in de koekenpan. Vorm indien nodig iets meer een rond koekje in de pan. Bak de knolselderij koekjes aan beide kanten ongeveer 4-5 minuten tot deze gaar is. Optioneel kan er een beetje gehakte peterselie over de koekjes gestrooid worden.

knolselderij koekjes www.leukerecepten.nl

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×