Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Knolselderij koekjes

Knapperige koekjes gemaakt van knolselderij en Parmezaanse kaas zijn een heerlijk bijgerecht

Ingrediënten

Bereiding

 Schil de knolselderij en rasp de knolselderij grof. Rasp of pers ook de knoflook. Rasp ook de Parmezaanse kaas fijn. Breek in een kom de eieren en kluts deze. Voeg vervolgens peper, zout, rozemarijn en geraspte knoflook aan de eieren toe.

 Meng goed en voeg Parmezaanse kaas en bloem aan het eimengsel toe. Meng nog een keer goed en voeg vervolgens de geraspte knolselderij toe. Meng nu goed door tot je een mengsel krijg waar je koekjes van kunt vormen.

 Het kan zijn dat je iets meer bloem toe moet voegen, doe dit dan. Zet dan het mengsel even in de koelkast, zodat het mengsel iets steviger wordt.

 Voeg een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan. Neem telkens een flinke eetlepel van het mengsel en leg dit in de koekenpan. Vorm indien nodig iets meer een rond koekje in de pan. Bak de knolselderij koekjes aan beide kanten ongeveer 4-5 minuten tot deze gaar is. Optioneel kan er een beetje gehakte peterselie over de koekjes gestrooid worden.

knolselderij koekjes www.leukerecepten.nl

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

Maak een account om al je favoriete recepten te bewaren +

Download gratis het nieuwe herfst E-book met 12 unieke recepten

(Je vindt het E-book na het aanmelden op je persoonlijke profiel pagina.)