Knolselderij koekjes

Knapperige koekjes gemaakt van knolselderij en Parmezaanse kaas zijn een heerlijk bijgerecht

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Schil de knolselderij en rasp de knolselderij grof. Rasp of pers ook de knoflook. Rasp ook de Parmezaanse kaas fijn. Breek in een kom de eieren en kluts deze. Voeg vervolgens peper, zout, rozemarijn en geraspte knoflook aan de eieren toe.

 Meng goed en voeg Parmezaanse kaas en bloem aan het eimengsel toe. Meng nog een keer goed en voeg vervolgens de geraspte knolselderij toe. Meng nu goed door tot je een mengsel krijg waar je koekjes van kunt vormen.

 Het kan zijn dat je iets meer bloem toe moet voegen, doe dit dan. Zet dan het mengsel even in de koelkast, zodat het mengsel iets steviger wordt.

 Voeg een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan. Neem telkens een flinke eetlepel van het mengsel en leg dit in de koekenpan. Vorm indien nodig iets meer een rond koekje in de pan. Bak de knolselderij koekjes aan beide kanten ongeveer 4-5 minuten tot deze gaar is. Optioneel kan er een beetje gehakte peterselie over de koekjes gestrooid worden.

knolselderij koekjes www.leukerecepten.nl
45 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.