Knolselderij ovenschotel

Lekkere combinatie van knolselderij, aardappel, appel en spekjes in een romige saus gegratineerd met kaas uit de oven

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Saus
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Breng een flinke pan water aan de kook met een snufje zout. Snijd de knolselderij en aardappels in dunne plakken en kook deze ca. 10 minuten.

Bak de spekjes licht krokant in een droge koekenpan. 

Smelt in een ander sauspannetje de boter en voeg vervolgens de bloem toe. Bak de roux een paar minuutjes en voeg dan beetje voor beetje de melk toe en roer met een garde glad. Breng de saus op smaak met peper, zout en tijm. Roer ongeveer de helft van de kaas door de saus. 

Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie.

Verdeel de helft van de voorgekookte knolselderij en aardappels over de bodem. Giet hier de helft van de saus over.

Snijd de appel in dunne plakjes en verdeel hiervan de helft samen met alle spekjes over de saus. Dek dit af met de rest van de aardappel en knolselderij. Giet hier de rest van de saus over en verdeel de laatste plakjes appel over.

Bestrooi met de rest van de kaas en zet de ovenschotel ca. 30 minuten in de oven. 

Tip: voor een koolhydraatarme variant vervang je de aardappel met knolselderij of zoete aardappel.

36 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!