Ga naar de inhoud
Knolselderijstamppot

Knolselderijstamppot

Een lekkere knolselderij stamppot met gebakken champignons, stukjes zoete peren en crunchy hazelnoten.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 knolselderij ( ong. 900 gram gemiddeld )
  • 1 kilootje kruimige aardappelen
  • 2 handjes hazelnoten
  • 1 ui
  • 2 peren
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 klontje boter
  • 1 scheutje (plantaardige) melk ( optioneel )
  • 1 handje geraspte kaas ( optioneel )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Breng twee pannen met water aan de kook.


  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar (volgens de verpakking). Giet daarna af.


  3. Was de knolselderij goed en schil waar nodig wat lelijke stukjes eraf. Snijd in kleine (makkelijk te eten) stukjes.


  4. Kook de knolselderij voor ongeveer 10 minuutjes of totdat je er met je vork makkelijk doorheen kunt prikken.


  5. Ga ondertussen verder met de toppings. Neem een grote koekenpan en voeg daar wat olie aan toe.


  6. Snijd de ui in halve ringen en voeg toe aan de pan.


  7. Maak de champignons indien nodig schoon en snijd vervolgens in plakjes. Voeg toe aan de pan samen met een klontje boter. Zet het vuur middelhoog zodat je de champignons snel bruin kunt bakken.


  8. Zodra de knolselderij gaar is, neem je twee scheppen uit de pan en voeg je die toe aan de champignons.


  9. Voeg de rest van de knolselderij toe aan de aardappelen en stamp fijn. Voeg eventueel een klontje boter en een scheutje (plantaardige) melk of scheutje kookwater toe om het ietsje smeuïger te maken.


  10. Snijd de peren in stukjes en voeg toe aan de pan. Bak een paar minuten mee en zet het vuur uit.


  11. Roer ¾ van het champignonmengsel door de stamppot heen en verdeel de rest als topping eroverheen. Samen met nog wat hazelnoten.


  12. Tips: Maak dit gerecht eenvoudig vegan door plantaardige boter en melk te gebruiken.


  13. Een knolselderij is gemiddeld 900 gram. Pas eventueel de hoeveelheid aardappelen aan als de knolselderij iets kleiner is, zodat de knolselderijsmaak in balans blijft. Het lekkerste is als er van allebei evenveel in zit.


  14. In plaats van hazelnoten zijn walnoten ook erg lekker in deze stamppot.