Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Glutenvrij bananenbrood met pindakaas

Dit licht zoete bananenbrood is gemaakt met amandelmeel en is daarom glutenvrij! Heerlijk met een vleug pindakaas en stukjes cacao nibs.

Ingrediënten
  • 200 gr zelfrijzend amandelmeel (Koopmans)
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 75 gr cacao nibs
  • 2 eetlepels honing
  • Snuf kaneel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de bananen, eieren, kaneel, honing en pindakaas in de keukenmachine. Mix door elkaar. Doe het mengsel in een kom en schep het zelfrijzend amandelmeel er door en vervolgens ook de cacao nibs. Giet het beslag in een cakevorm (ik gebruikte een siliconen vorm, bij een andere vorm even invetten). Bak het bananenbrood 60 minuten in de oven. Laat iets afkoelen en drizzel er eventueel nog wat extra pindakaas over en bestrooi met cacao nibs.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (29 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread