Glutenvrij bananenbrood met pindakaas

Dit licht zoete bananenbrood is gemaakt met amandelmeel en is daarom glutenvrij! Heerlijk met een vleug pindakaas en stukjes cacao nibs.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: plakken

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de bananen, eieren, kaneel, honing en pindakaas in de keukenmachine. Mix door elkaar. Doe het mengsel in een kom en schep het zelfrijzend amandelmeel er door en vervolgens ook de cacao nibs. Giet het beslag in een cakevorm (ik gebruikte een siliconen vorm, bij een andere vorm even invetten). Bak het bananenbrood 60 minuten in de oven. Laat iets afkoelen en drizzel er eventueel nog wat extra pindakaas over en bestrooi met cacao nibs.

  Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

99 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!