Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Glutenvrij bananenbrood met pindakaas

Dit licht zoete bananenbrood is gemaakt met amandelmeel en is daarom glutenvrij! Heerlijk met een vleug pindakaas en stukjes cacao nibs.

Ingrediënten
  • 200 gr zelfrijzend amandelmeel (Koopmans)
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 75 gr cacao nibs
  • 2 eetlepels honing
  • Snuf kaneel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de bananen, eieren, kaneel, honing en pindakaas in de keukenmachine. Mix door elkaar. Doe het mengsel in een kom en schep het zelfrijzend amandelmeel er door en vervolgens ook de cacao nibs. Giet het beslag in een cakevorm (ik gebruikte een siliconen vorm, bij een andere vorm even invetten). Bak het bananenbrood 60 minuten in de oven. Laat iets afkoelen en drizzel er eventueel nog wat extra pindakaas over en bestrooi met cacao nibs.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×