Ga naar de inhoud
Speculaas bananenbrood met amandelen

Speculaas bananenbrood met amandelen

Van dit speculaas bananenbrood kun je verantwoord snacken tijdens de feestdagen!

20 M + 40 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediƫnten

Voor plakken

  • 3 bananen
  • 50 gram dadels
  • 200 gram speltmeel ( gezeefd )
  • 2 eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels honing
  • 3 theelepels speculaas en koekkruiden
  • 50 gram amandelen
  • Handje amandelschaafsel
  • olijfolie of boter ( om in te vetten )

Materialen

  • Keukenmachine
  • cakeblik

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen en stop ze in de keukenmachine, samen met de dadels, eieren, melk en honing. Mix goed door. Meng in een kom het speltmeel, bakpoeder, de kaneel en speculaaskruiden door elkaar.


    speculaas bananenbrood 01 speculaas bananenbrood 01 speculaas bananenbrood 01
  2. Voeg hier dan het bananen-mengsel uit de keukenmachine aan toe en roer goed door elkaar totdat het een glad beslag is. Roer dan de amandelen erdoor. Vet de cakevorm in met olijfolie en vul de vorm met het beslag. Bestrooi met amandelschaafsel en zet in de oven gedurende 40 minuten. Check altijd even of het bananenbrood gaar is met een satƩprikker.