Ga naar de inhoud
Bananencake met stukjes chocolade

Bananencake met stukjes chocolade

Deze bananencake met stukjes chocolade was echt overheerlijk en die moet je een keer proberen! Perfect voor bij een kopje koffie of thee of als traktatie. Binnen een kwartiertje heb je deze smeuïge, luchtige cake al in de oven staan.

15 M + 1 U oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr boter
  • 200 gr suiker
  • 100 gr pure chocolade
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 rijpe bananen ( geplet )
  • 1 rijpe banaan ( in stukjes )
  • 3 eieren
  • 1 snufje zout
  • 80 gr pecannoten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in.


  2. Smelt de boter en laat deze iets afkoelen. Klop de suiker en de eieren ietsjes luchtig in een grote kom.


  3. Voeg de gesmolten boter (niet te heet anders krijg je roerei) en de geplette bananen toe en meng goed door elkaar.


    Bananencake met stukjes chocolade stap 1 Bananencake met stukjes chocolade stap 2 Bananencake met stukjes chocolade stap 3
  4. Meng het meel met een snufje zout en spatel dit voorzichtig door het natte mengsel tot het goed gemengd is.


  5. Hak de chocolade in kleine stukjes en voeg deze toe aan het beslag. Hak ook de noten grof en roer deze samen met de stukjes banaan door het beslag.


    Bananencake met stukjes chocolade stap 4 Bananencake met stukjes chocolade stap 5 Bananencake met stukjes chocolade stap 6
  6. Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant iets glad. Bak de cake in de voorverwarmde oven in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar.


  7. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is; deze moet er schoon uitkomen. Laat de cake even afkoelen in de vorm voordat je hem op een rooster stort om verder af te koelen.


  8. Bewaar de cake in aluminiumfolie of een luchtdichte doos om hem langer vers te houden.


  9. Tips: vervang de pure chocolade ook eens door karamel zeezout chocolade.


    In plaats van pecannoten kun je ook walnoten, amandel of andere noten gebruiken.