Lactosevrij bananenbrood met walnoten

Een heerlijk voedzaam lactosevrij bananenbrood met walnoten en dadels. Makkelijk te bereiden zonder mixer.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materiaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175° graden.

Prak de bananen en klop de eieren erdoorheen.

Voeg de vanille aroma en maple syrup toe en roer door elkaar.

Schep er vervolgens het speltmeel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en snuf zout bij en roer erdoorheen.

Hak de walnoten en dadels in kleine stukjes en voeg toe.

Vet een bakblik in of bekleed met bakpapier en doe het beslag in de vorm. Top eventueel af met wat extra walnoten.

Bak voor 45 minuten op 175° graden in de oven.

Tips: hoe zachter de bananen, hoe lekkerder het bananenbrood.

Bekijk hier mijn basisrecept voor gezond bananenbrood.

2 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!