Lactosevrij bananenbrood met walnoten

Een heerlijk voedzaam lactosevrij bananenbrood met walnoten en dadels. Makkelijk te bereiden zonder mixer.

Bakrecept 15 min + 45 min

ingrediënten

voor 10 stuks

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175° graden.

  2. Prak de bananen en klop de eieren erdoorheen.

  3. Voeg de vanille aroma en maple syrup toe en roer door elkaar.

  4. Schep er vervolgens het speltmeel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en snuf zout bij en roer erdoorheen.

  5. Hak de walnoten en dadels in kleine stukjes en voeg toe.

  6. Vet een bakblik in of bekleed met bakpapier en doe het beslag in de vorm. Top eventueel af met wat extra walnoten.

  7. Bak voor 45 minuten op 175° graden in de oven.

  8. Tips: hoe zachter de bananen, hoe lekkerder het bananenbrood.

  9. Bekijk hier mijn basisrecept voor gezond bananenbrood.

Heeft het gesmaakt?
6 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.