
Lactosevrij bananenbrood met walnoten
Een heerlijk voedzaam lactosevrij bananenbrood met walnoten en dadels. Makkelijk te bereiden zonder mixer.
15 M + 45 M
Ingrediƫnten: Lactosevrij bananenbrood
Voor stuks
-
100 gr kokosbloesemsuiker
-
3 eieren
-
3 bananen
-
1 theelepel vanille aroma
-
250 gr speltmeel
-
2.5 eetlepels maple syrup
-
Snuf zout
-
10 gr bakpoeder
-
40 gr walnoten
-
5 dadels
Materiaal
-
cakeblik
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Lactosevrij bananenbrood
-
Verwarm de oven voor op 175° graden.
-
Prak de bananen en klop de eieren erdoorheen.
-
Voeg de vanille aroma en maple syrup toe en roer door elkaar.
-
Schep er vervolgens het speltmeel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en snuf zout bij en roer erdoorheen.
-
Hak de walnoten en dadels in kleine stukjes en voeg toe.
-
Vet een bakblik in of bekleed met bakpapier en doe het beslag in de vorm. Top eventueel af met wat extra walnoten.
-
Bak voor 45 minuten op 175° graden in de oven.
-
Tips: hoe zachter de bananen, hoe lekkerder het bananenbrood.
-
Bekijk hier mijn basisrecept voor gezond bananenbrood.
Heeft het gesmaakt?
7 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 192
- vet 4 gr
- verzadigd vet 1 gr
- koolhydraten 35 gr
- w.v. suikers 16 gr
- vezels 3 gr
- eiwit 4 gr
- zout 0.2 gr
Ook lekker