Lactosevrij bananenbrood met walnoten
Een heerlijk voedzaam lactosevrij bananenbrood met walnoten en dadels. Makkelijk te bereiden zonder mixer.
ingrediënten
Materiaal
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 175° graden.
-
Prak de bananen en klop de eieren erdoorheen.
-
Voeg de vanille aroma en maple syrup toe en roer door elkaar.
-
Schep er vervolgens het speltmeel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en snuf zout bij en roer erdoorheen.
-
Hak de walnoten en dadels in kleine stukjes en voeg toe.
-
Vet een bakblik in of bekleed met bakpapier en doe het beslag in de vorm. Top eventueel af met wat extra walnoten.
-
Bak voor 45 minuten op 175° graden in de oven.
-
Tips: hoe zachter de bananen, hoe lekkerder het bananenbrood.
-
Bekijk hier mijn basisrecept voor gezond bananenbrood.

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.