Bananenbrood met rood fruit
Heerlijk zoet bananenbrood met dadels en rood fruit. Dit bananenbrood is een erg lekker tussendoortje. Gezoet met natuurlijke suikers zoals dadels.
10 M + 1 U
Ingrediënten
Voor plakken
-
200 gr zelfrijzend amandelmeel ( Koopmans )
-
100 gr dadels ( in kleine stukjes )
-
3 rijpe bananen
-
3 eieren ( kamertemperatuur )
-
200 gr rood fruit ( bijv. frambozen en blauwe bessen )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 160° graden.
-
Prak de bananen met een vork helemaal fijn tot een moes.
-
Voeg hier de kleine stukjes dadels aan toe en de eieren. Meng dit goed door elkaar.
-
Voeg hier ook het zelfrijzend amandelmeel aan toe en meng dit goed door elkaar. Je kunt hiervoor een mixer gebruiken, maar dit kan ook goed met een vork of spatel.
-
Meng als laatste de frambozen en blauwe bessen door het beslag toe.
-
Vet de bakvorm goed in met olie of boter en voeg het mengsel toe aan de bakvorm.
-
Bak het bananenbrood nu in ongeveer 60 minuten af.
-
Tips: Kun je geen zelfrijzend amandelmeel vinden? Neem dan 100 gr amandelmeel, 100 gr (spelt)bloem en voeg hier een theelepel bakpoeder aan toe.
-
probeer ook eens dit basisrecept voor bananenbrood
Heeft het gesmaakt?
140 stemmen
Ook lekker