Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bananenbrood met rood fruit

Heerlijk zoet bananenbrood met dadels en rood fruit als een lekker tussendoortje.

Ingrediënten
  • 200 gr zelfrijzend amandelmeel (Koopmans)
  • 100 gr dadels (in kleine stukjes)
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren (kamer temperatuur)
  • 200 gr rood fruit (bv. frambozen en blauwe bessen)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Prak de bananen helemaal tot een moes fijn met een vork. Voeg hier de kleine stukjes dadels aan toe en de eieren. Meng dit goed door elkaar. Voeg hier ook het zelfrijzend amandelmeel aan toe en meng dit goed door elkaar. Je kunt hiervoor een mixer gebruiken, maar dit kan ook goed met een vork.

Meng als laatste de frambozen en blauwe bessen door het beslag toe. Vet de bakvorm goed in met olie of boter en voeg het mengsel toe aan de bakvorm. Bak het bananenbrood nu in ongeveer 60 minuten af.

Tip: Kun je geen zelfrijzend amandelmeel vinden? Neem dan 100 gr amandelmeel, 100 gr (spelt)bloem en voeg hier een theelepel bakpoeder aan toe.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×