Bananenbrood met rood fruit

Heerlijk zoet bananenbrood met dadels en rood fruit. Dit bananenbrood is een erg lekker tussendoortje. Gezoet met natuurlijke suikers zoals dadels.

Bakrecept 10 min + 1 uur

ingrediënten

voor 12 plakken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160° graden.

  2. Prak de bananen met een vork helemaal fijn tot een moes.

  3. Voeg hier de kleine stukjes dadels aan toe en de eieren. Meng dit goed door elkaar.

  4. Voeg hier ook het zelfrijzend amandelmeel aan toe en meng dit goed door elkaar. Je kunt hiervoor een mixer gebruiken, maar dit kan ook goed met een vork of spatel.

  5. Meng als laatste de frambozen en blauwe bessen door het beslag toe.

  6. Vet de bakvorm goed in met olie of boter en voeg het mengsel toe aan de bakvorm.

  7. Bak het bananenbrood nu in ongeveer 60 minuten af.

  8. Tips: Kun je geen zelfrijzend amandelmeel vinden? Neem dan 100 gr amandelmeel, 100 gr (spelt)bloem en voeg hier een theelepel bakpoeder aan toe.

  9. probeer ook eens dit basisrecept voor bananenbrood

Heeft het gesmaakt?
139 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.