Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Info en tips

Do’s and don’ts in de keuken
  • 30-04-2013
  • reacties
  • Sandra

Ondanks dat ik veel tijd in de keuken door breng gaat er regelmatig iets mis. Maar je leert het meest van je eigen fouten. Een aantal van mijn blunders, ervaringen en tips op een rijtje:

Welke wijn bij welk gerecht?
  • 18-03-2013
  • reacties
  • Sandra

 Een veel gestelde vraag is welke wijn bij welk gerecht? Rode wijn bij vlees en witte bij vis dat is de basisregels maar zo simpel is het niet. Het gaat om de chemie van smaken in de mond, sommige combinaties vullen elkaar aan terwijl andere botsen. En de ene smaak moet de ander niet overheersen. Vis of vlees met een sterke smaak of een gerecht met sterke kruiden (aziatisch) vraagt om een sterke volle wijn. Terwijl een licht gerecht beter bij een lichte wijn past. Maar kies altijd een wijn naar eigen smaak en die van de gasten. Smaak is en blijft een persoonlijke keuze. Toch een paar (niet heilige) basisregels op een rij.

×