Info en tips

Handige weetjes, tips-and-tricks en informatie over gezondheid vind je allemaal in deze foodblogs. Lees bijvoorbeeld over hoe je zoutarm én lekker kunt eten of bekijk 12 gezonde bakrecepten. Smakelijk!

8 vragen aan mijn moeder over Weight Watchers + recept
  • 05-04-2015
  • 7 reacties
  • Sandra

  Een tijdje terug plaatste ik een Weight Watchers proof recept voor biefstuk met champignonsaus , hierbij vertelde ik al een beetje hoe Weight Watchers werkt. Om jullie ook het resultaat te laten zien heb ik mijn moeder geïnterviewd, zij is de afgelopen zes maanden namelijk 12 kilo afgevallen met Weight Watchers, super knap toch!

Wat is quinoa? + gevulde courgette met quinoa recept
  • 01-02-2015
  • 5 reacties
  • Sandra

 Quinoa, je kunt er bijna niet meer omheen! Ik kom het regelmatig tegen op verschillende foodsites, op de menukaart in restaurants en ook in de supermarkt heeft quinoa een plek in de schappen veroverd. 

7 tips om gezond(er) te eten
  • 09-01-2015
  • 2 reacties
  • Sandra

  Wil jij 2015 gezond beginnen (en eindigen)? Met deze tips en wat kleine aanpassingen in je voedingspatroon eet je een stuk gezonder zonder dat je er heel veel moeite voor hoeft te doen. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken  

Hoe maak je de lekkerste cappuccino? Tips + recept
  • 17-09-2014
  • 12 reacties
  • Sandra

Ik kan heel erg genieten van een goede kop cappuccino, vooral op het terras of in een restaurant. Maar ook in het weekend houd ik er van om wakker te worden met een lekkere kop zelfgemaakte cappuccino. Een verse kop cappuccino bereiden is niet moeilijk, hieronder laat ik je in 5 stappen zien hoe ik hem het liefst maak.

12 x de beste barbecue tips van Eric
  • 30-07-2014
  • 3 reacties
  • Sandra

Eigenlijk kook ik bijna altijd, maar als het mooi weer is en de bbq gaat aan dan neemt Eric het roer over. Ik mag dan niet eens in de buurt van de barbecue komen, laat staan het vlees draaien.

Introductie workshop stoomoven
  • 05-12-2013
  • 0 reacties
  • Sandra

Toen we een nieuwe keuken uitzochten had ik natuurlijk een aantal wensen. Een ruime oven, grote kookplaat en een breed aanrechtblad. Alleen was ik aan het twijfelen over de  magnetron, deze gebruik ik namelijk zelden.  Bij Brugman keukens adviseerde ze ons om een stoomoven te nemen. In het begin wist ik niet zo goed wat ik hiervan moest verwachten. Want kan een stoomoven nou een magnetron vervangen en wat kan ik er nog meer mee?

Wanneer ben je een flexitarier + recept vega bapao
  • 25-05-2013
  • 3 reacties
  • Sandra

Een paar dagen geleden zag ik een advertentie in de krant over een gratis e-kookboek voor en door flexitariers. Nou had ik de laatste tijd al een paar keer van deze term gehoord maar ik heb even de officiële betekenis opgezocht; flexitarisme is een dieet waarbij men één of meer dagen in de week geen vlees eet. Daarbij richt je je voor een groot deel op plantaardig voedsel en ben je bewust bezig met je gezondheid en met het milieu.

Blunders en tips uit mijn keuken
  • 30-04-2013
  • 4 reacties
  • Sandra

Ondanks dat ik veel tijd in de keuken door breng gaat er regelmatig iets mis. Maar je leert het meest van je eigen fouten. Een aantal van mijn blunders, ervaringen en tips op een rijtje: