Handige weetjes, tips-and-tricks en informatie over gezondheid vind je allemaal in deze foodblogs. Lees bijvoorbeeld over hoe je zoutarm én lekker kunt eten of bekijk 12 gezonde bakrecepten. Smakelijk!
Het begrip Running Dinner, ook wel een walking dinner genoemd, is steeds populairder aan het worden in Nederland. Het idee van zo'n dinner is dat elke gang op een andere locatie gegeten wordt. Het leuke hieraan is dat je op verschillende plaatsen komt en de gerechten dus heel divers en verrassend zijn. En wanneer je met zijn allen van locatie wisselt kan het eten meteen even zakken ;)
Na de al dat lekkere eten tijdens de vakantie en al die BBQ's vliegen de kilo's er zo aan. Tijd om dit weer onder controle te krijgen. Dit kan natuurlijk door te letten op wat je allemaal eet maar ook door bijvoorbeeld te sporten, fitnessen of te hardlopen.
Voor mensen met glutengevoeligheid of coeliakie kan een high tea of een feestje lastig zijn. Dit betekent vaak geen koekje bij de koffie, geen belegde toastjes of broodjes en dan heb ik het niet eens over taart of gebak gehad. Maar wat betekent het precies als je geen gluten meer mag hebben en welke oplossingen zijn er?
Wie nog niet goed bekend is met quinoa maar toch nieuwsgierig is naar dit gezonde zaadje heb ik een aantal handige tips. Want quinoa raakt steeds meer ingeburgerd maar toch is het vaak een lastige vraag met welke ingrediënten je quinoa goed kunt combineren en hoe je quinoa lekker op smaak brengt.
Laatst plaatste ik een artikel met daarin uitleg over 7 verschillende soorten granen en zaden zoals freekeh, quinoa en teff. Nu deel 2 met o.a. spelt, havermout en canihua:
Deze zomer hoef je je absoluut niet te vervelen met deze foodfestivals waar eten, gezelligheid en muziek centraal staan. Vooral foodtrucks zijn op dit moment razend populair en trekken het land door met allerelei lekkernijen aan boord. Ook leuk om te zien dat er steeds meer nieuwe foodfestivals in opkomst zijn. Check hier alle datums en info van 15 bekende en nieuwe foodfestivals van 2015:
Ik ga iemand blij maken! Ik geef namelijk een toffe shopper cadeau aan Lindsey . Want geven is natuurlijk leuker dan krijgen. En jij kunt zelf ook iemand blij maken met z’n leuke shopper d.m.v. de Optimel Puur actie (of gewoon zelf houden kan natuurlijk ook). Lees mee…
Overal poppen er, letterlijk en figuurlijk, nieuwe soorten granen en zaden op. En zelfs ik zie door de bomen af en toe het bos niet meer. Daarom leek het me handig om een aantal populaire granen en zaden zoals freekeh, quinoa en amaranth op een rijtje te zetten, lees mee:
Een tijdje terug plaatste ik een Weight Watchers proof recept voor biefstuk met champignonsaus , hierbij vertelde ik al een beetje hoe Weight Watchers werkt. Om jullie ook het resultaat te laten zien heb ik mijn moeder geïnterviewd, zij is de afgelopen zes maanden namelijk 12 kilo afgevallen met Weight Watchers, super knap toch!
Quinoa, je kunt er bijna niet meer omheen! Ik kom het regelmatig tegen op verschillende foodsites, op de menukaart in restaurants en ook in de supermarkt heeft quinoa een plek in de schappen veroverd.
Wil jij 2015 gezond beginnen (en eindigen)? Met deze tips en wat kleine aanpassingen in je voedingspatroon eet je een stuk gezonder zonder dat je er heel veel moeite voor hoeft te doen. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken
Ik kan heel erg genieten van een goede kop cappuccino, vooral op het terras of in een restaurant. Maar ook in het weekend houd ik er van om wakker te worden met een lekkere kop zelfgemaakte cappuccino. Een verse kop cappuccino bereiden is niet moeilijk, hieronder laat ik je in 5 stappen zien hoe ik hem het liefst maak.
Eigenlijk kook ik bijna altijd, maar als het mooi weer is en de bbq gaat aan dan neemt Eric het roer over. Ik mag dan niet eens in de buurt van de barbecue komen, laat staan het vlees draaien.
Ik krijg regelmatig vragen over quiche recepten, met name over de bodem. Het is vaak lastig om deze krokant te krijgen want door de vulling word deze snel nat en zompig. Hieronder vind je 10 handige tips voor een krokante bodem en smaakvolle vulling, kortom de perfecte quiche.
Ik wil graag de aandacht vragen voor duurzame vis, met name uit Alaska. Alaska is namelijk al meer dan 50 jaar wereldleider in de duurzame visserij. Maar hoe weet je wanneer vis duurzaam gevangen is en waar moet je op letten bij het kopen van vis?
Toen we een nieuwe keuken uitzochten had ik natuurlijk een aantal wensen. Een ruime oven, grote kookplaat en een breed aanrechtblad. Alleen was ik aan het twijfelen over de magnetron, deze gebruik ik namelijk zelden. Bij Brugman keukens adviseerde ze ons om een stoomoven te nemen. In het begin wist ik niet zo goed wat ik hiervan moest verwachten. Want kan een stoomoven nou een magnetron vervangen en wat kan ik er nog meer mee?
Een paar dagen geleden zag ik een advertentie in de krant over een gratis e-kookboek voor en door flexitariers. Nou had ik de laatste tijd al een paar keer van deze term gehoord maar ik heb even de officiële betekenis opgezocht; flexitarisme is een dieet waarbij men één of meer dagen in de week geen vlees eet. Daarbij richt je je voor een groot deel op plantaardig voedsel en ben je bewust bezig met je gezondheid en met het milieu.