Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Info en tips

Plenty Easypull keukentip

  • 12-04-2014
  • reacties
  • Sandra

Ik werk niet in een restaurant en ben geen chef-kok, maar ik wil wel dat de gerechten die ik maak mooi gepresenteerd worden. Zeker als ik visite over de vloer krijg. Want waarom zou je alleen aandacht besteden aan het koken en niet aan de presentatie van een gerecht. Het oog wil immers ook wat.

Wintergroenten: de rode biet

  • 08-01-2014
  • reacties
  • Sandra

Ik ben dol op rode bieten, vroeger al. Toen at ik ze uit een potje maar tegenwoordig kies ik er steeds vaker voor om ze vers klaar te maken. Ik weet dat deze groente niet bij iedereen zo populair is.Bieten hebben namelijk de eigenschap dat ze naar aarde smaken.

Introductie workshop stoomoven

  • 05-12-2013
  • reacties
  • Sandra

Toen we een nieuwe keuken uitzochten had ik natuurlijk een aantal wensen. Een ruime oven, grote kookplaat en een breed aanrechtblad. Alleen was ik aan het twijfelen over de  magnetron, deze gebruik ik namelijk zelden.

Herfstfruit: de vijg

  • 06-10-2013
  • reacties
  • Sandra

De vijg is een lekkere zoete vrucht die vooral aan het einde van de zomer en in de herfst verkrijgbaar is. Vijgen worden rijp geplukt en zijn daarna nog maar een paar dagen houdbaar. Daarom zie je verse vijgen ook niet vaak bij de fruitafdeling in de supermarkt liggen.

Zomerfruit: de aardbei

  • 08-07-2013
  • reacties
  • Sandra

Aardbeien worden ook wel zomerkoninkjes genoemd omdat ze vooral geoogst worden in de zomer en door hun groene kroontje. Tegenwoordig zijn aardbeien het hele jaar door verkrijgbaar maar ze zijn het lekkerst in de maanden mei, juni, juli en augustus. Dan worden ze namelijk in Nederland op het land of in de kas geteeld. De maanden daarbuiten worden ze geïmporteerd uit het buitenland.

Ben jij een flexitarier?

  • 25-05-2013
  • reacties
  • Sandra

Een paar dagen geleden zag ik een advertentie in de krant over een gratis e-kookboek voor en door flexitariers. Nou had ik de laatste tijd al een paar keer van deze term gehoord maar ik heb even de officiële betekenis opgezocht; flexitarisme is een dieet waarbij men één of meer dagen in de week geen vlees eet. Daarbij richt je je voor een groot deel op plantaardig voedsel en ben je bewust bezig met je gezondheid en met het milieu.

Dieet fabels en feiten onder de loep

  • 18-05-2013
  • reacties
  • Sandra

Er wordt veel geschreven over afvallen en er zijn honderden soorten diëten. Er bestaat bijvoorbeeld een cookie-dieet, slaapdieet en een popcorn-dieet, maar of je daar van afvalt is de vraag. Een paar interessante stellingen over afvallen en diëten heb onderzocht en op een rijtje gezet.

Do’s and don’ts in de keuken

  • 30-04-2013
  • reacties
  • Sandra

Ondanks dat ik veel tijd in de keuken door breng gaat er regelmatig iets mis. Maar je leert het meest van je eigen fouten. Een aantal van mijn blunders, ervaringen en tips op een rijtje:

I love pasta

  • 01-04-2013
  • reacties
  • Sandra

  Pasta staat bijna bij iedereen ministens 1 keer per week op tafel. Bij mij meestal wel 2 keer want ik ben gek op pasta recepten. Het is lekker, snel en makkelijk te combineren. Met gehakt, zalm, courgette, tomaat en ga zo maar door. De Italiaanse keuken is dan ook erg populair en het aantal Italiaanse restaurants in Nederland groeit nog steeds. Maar wist je dat het pas ongeveer 50 jaar geleden is dat de pasta hier op tafel staat.

Welke wijn bij welk gerecht?

  • 18-03-2013
  • reacties
  • Sandra

 Een veel gestelde vraag is welke wijn bij welk gerecht? Rode wijn bij vlees en witte bij vis dat is de basisregels maar zo simpel is het niet. Het gaat om de chemie van smaken in de mond, sommige combinaties vullen elkaar aan terwijl andere botsen. En de ene smaak moet de ander niet overheersen. Vis of vlees met een sterke smaak of een gerecht met sterke kruiden (aziatisch) vraagt om een sterke volle wijn. Terwijl een licht gerecht beter bij een lichte wijn past. Maar kies altijd een wijn naar eigen smaak en die van de gasten. Smaak is en blijft een persoonlijke keuze. Toch een paar (niet heilige) basisregels op een rij.

1 2 3 4  Alles weergeven

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette