Handige weetjes, tips-and-tricks en informatie over gezondheid vind je allemaal in deze foodblogs. Lees bijvoorbeeld over hoe je zoutarm én lekker kunt eten of bekijk 12 gezonde bakrecepten. Smakelijk!
Nu de temperaturen al verschillende keren de 25 of hoger hebben aangetikt wordt er weer volop gebarbecued. Dit merk ik ook op mijn site, er wordt namelijk veel gezocht naar lekkere BBQ inspiratie. In deze blog lees je alles wat je moet weten als je een BBQ organiseert, ook als dit onverwachts is, inclusief een handige checklist!
Welke restaurants, plekken of hotels zijn de moeite waard om te bezoeken in Andalusie? Ik maakte afgelopen maart een rondreis door deze mooie streek in Zuid Spanje en deel in deze blog de pareltjes die ik tegenkwam.
Hoe krijg je je eitje nou perfect hard of zacht gekookt? En hoe kun je een ei makkelijk pellen? Op deze vragen geef ik in deze blog antwoord.
Welke wijn gebruik je voor risotto? En hoe lang moet je risotto koken? Op deze en andere vragen geef ik antwoord in deze blog voor het maken van de lekkerste risotto!
Ik ben echt gek op zoete aardappel! De smaak is heel lekker en je kunt er heel veel verschillende recepten mee maken. In deze blog 7 manieren om de zoete aardappel te bereiden en wat variatietips.
Hoe bak je de lekkerste brownies? En welk soort vet kun je het beste gebruiken? Ik testte het uit en deel mijn ervaringen in deze blog!
De keuken van Cyprus lijkt veel op die van Griekenland, maar met een twist van Turkije en het Midden Oosten. En ik ben dol op alle drie, dus Cyprus is echt een perfecte bestemming voor mij en te genieten van alle smaken die dit eiland te beiden heeft.
We zijn inmiddels alweer een paar dagen terug uit Noord Ierland en ik heb zo veel te vertellen! Daarom ook deze ietwat lange blog want we hebben zoveel fantastische dingen gedaan en gezien.
Er zijn veel oliën en bak- en braadproducten verkrijgbaar. Maar wat gebruik je nou waar voor? Dit is een vrij ingewikkeld onderwerp en heb geprobeerd om hier een zo duidelijk mogelijk een antwoord op te geven.
Ik word me steeds meer bewust van de gevolgen van het eten van dierlijke producten. Niet alleen vlees, maar ook andere ingrediënten zoals eieren en melk. En ik zeg niet dat dit opeens heel slecht is of dat ik nu vegetariër of vegan word maar ik vind het wel interessant om me hier in te verdiepen.
Sinds ik voor het eerst pulled pork heb gegeten op de Flavour fair van de Big Green Egg staat dit op mijn lijstje om een keer zelf te maken. Het is een van de lekkerste dingen de ik ooit gegeten heb en hoe fijn zou dit zijn om dit ook thuis te bereiden en te eten natuurlijk.
Wat is beter, en in welk opzicht? Kun je boter 1 op 1 vervangen? En wat is precies het verschil tussen boter en margarine? Ik ga in dit artikel proberen om zo goed mogelijk antwoord te geven op deze vragen en doe dat aan de hand van de feiten, maar ook mijn eigen mening en bevindingen in de keuken.
Wat is het verschil tussen kookroom en slagroom? Waarom is crème fraiche anders dan zure room? Wanneer gebruik je kokosmelk? Op al deze vragen krijg je in deze blog een antwoord.
In deze blog deel ik een heerlijk zoet recept voor op de paastafel, namelijk een pavlova met fruit en room. Zien ze er niet heel erg feestelijk uit? En daarnaast deel ik nog een aantal handige tips om de perfecte pavlova te maken.
Curry is er in veel verschillende soorten en smaken en is voornamelijk afkomstig uit de Aziatische keuken. Zo heb je bijvoorbeeld Tandoori uit de Indiase keuken en Laksa uit Singapore. Maar deze keer ga ik het hebben over de verschillende Thaise curries en laat ik zien hoe je hier heel makkelijk een lekker maaltje mee kan maken, ook in de Hollandse keuken.
Vlees bakken is voor veel mensen toch best een dingetje. Zeker nu de Kerst voor de deur staat kan dit best wat stress opleveren. In deze blog deel ik een aantal handige tips om varkenshaas perfect te bakken én ik deel uiteraard een lekker recept.
Bij ons staat pasta minimaal 1 x per week op tafel. Pasta is er in veel verschillende vormen en maten. Maar de meest bekende is denk ik toch wel spaghetti. En daar ga ik deze keer een lekker receptje mee maken en ik geef een aantal handige tips!
Tijdens onze vakantie op Madeira heb ik veel nieuwe dingen geproefd. Ik had niet verwacht dat dit kleine eiland zoveel nieuwe specialiteiten te bieden had want ik ben al redelijk bekend met de Portugese keuken.
Inmiddels heb ik en hopelijk jullie ook al heel veel geleerd over suiker. In mijn vorige 2 blogs over ‘minder suiker’ vertelde ik namelijk over de risico’s hiervan en hoe je suiker kunt vervangen. Maar dan moet je ze wel eerst herkennen, en dat is niet altijd even makkelijk kan ik je vertellen.
In deze blog ga ik verder in op het vervangen van suikers, want hoe doe je dat en op welke manier? En hoe zit het met zoetstoffen? En ik deel uiteraard weer een lekker receptje!
In deze blog laat ik jullie zien wat mijn favoriete Balinese gerechten zijn. Niet alleen vertel ik waarom dit mijn keuzes zijn, maar ook hoe je deze gerechten thuis kunt maken!
Regelmatig krijg ik vragen over suikers, calorieën of diëten. Uiteraard beantwoord ik deze graag maar wel met een goed antwoord. Want als ik google kom ik terecht in een grote berg van informatie en is het vaak verwarrend welke informatie nou klopt en welke niet.
Yes we zijn weer in Abruzzo geweest in Italië! Afgelopen jaar deden we er al een foodtour en gingen we langs bij verschillende restaurantjes. Dit jaar bezochten we lokale leveranciers van producten uit deze authentieke Italiaanse regio.
Eindelijk na een aantal maanden verbouwen, verhuizen en klussen is ons droomhuis klaar. 8 juli vierde we dit samen met vrienden familie tijdens onze housewarming. En daar horen natuurlijk lekkere zelfgemaakte hapjes bij, ik heb natuurlijk een reputatie hoog te houden :)