Wat doe je als je echt geen tijd (of zin) hebt om te koken? In deze blog geef ik 5 oplossingen waarbij toch lekker kunt genieten van een verse maaltijd. Benieuwd? Lees snel verder…
In de Aziatische keuken wordt veel gebruikt gemaakt van sauzen, die niet altijd bekend zijn in de Westerse keuken. Ben je benieuwd welke sauzen er zijn en waar je deze voor kunt gebruiken?
Is brood vegan? En pasta? En wat dacht je van drop of honing? In deze blog geef ik antwoord op deze vragen en vind je een handige lijst met producten die 100% plantaardig zijn.
Welke groenten en fruitsoorten zijn er allemaal in het seizoen in de herfst? En wat voor recepten kun je er allemaal mee maken?
Ik krijg heel vaak de vraag hoe je een recept glutenvrij kunt maken of hoe je melk in een recept kunnen vervangen voor een plantaardige variant etc. Uiteraard help ik graag en daarom deel ik dit artikel met veel voorkomende ingrediënten en hoe je die kunt vervangen.
Je krijgt binnenkort visite die ook blijven eten, maar wat ga je koken voor je gasten en wat kun je makkelijk voorbereiden zodat jij niet de hele avond bezig bent in de keuken? In deze blog handige tips en suggesties om een driegangen diner te maken.
Bruschetta’s zijn lekkere knapperige Italiaanse broodjes die je kunt beleggen met verschillende ingrediënten. In deze blog leg ik stap voor stap uit hoe je ze maakt en geef ik 3 lekkere ideetjes voor toppings.
Meestal houd ik 1 x per week een restjesdag. Dan haal ik wat restjes uit de koelkast en dan ga ik bedenken wat ik daar mee kan maken want het is natuurlijk jammer om dingen weg te gooien. Dit is ook meteen een creatieve manier om nieuwe combinaties en recepten te bedenken.
Wie kent niet die frustratie van een perfect gebakken cake die vervolgens niet de bakvorm uit komt. Met deze handige en praktische tips is dat verleden tijd!
Ik krijg regelmatig vragen over koken voor veel personen zoals bij een housewarming of verjaardagsfeestje. Wat voor recepten kun je makkelijk maken en hoe pak je dat slim aan? In deze blog praktische tips en ideeën voor gerechten voor grote groepen.
Eten doen we welke dag. En met deze handige en duurzame tips kun je (soms met een kleine aanpassing) al veel verschil maken voor het milieu door op te letten bij het kopen, bereiden of hergebruiken van voedsel.
Welke groenten en fruitsoorten zijn er allemaal in het seizoen in de zomer? En wat voor recepten kun je er allemaal mee maken?
Nu de temperaturen al verschillende keren de 25 of hoger hebben aangetikt wordt er weer volop gebarbecued. Dit merk ik ook op mijn site, er wordt namelijk veel gezocht naar lekkere BBQ inspiratie. In deze blog lees je alles wat je moet weten als je een BBQ organiseert, ook als dit onverwachts is, inclusief een handige checklist!
Welke restaurants, plekken of hotels zijn de moeite waard om te bezoeken in Andalusie? Ik maakte afgelopen maart een rondreis door deze mooie streek in Zuid Spanje en deel in deze blog de pareltjes die ik tegenkwam.
Hoe krijg je je eitje nou perfect hard of zacht gekookt? En hoe kun je een ei makkelijk pellen? Op deze vragen geef ik in deze blog antwoord.
Welke wijn gebruik je voor risotto? En hoe lang moet je risotto koken? Op deze en andere vragen geef ik antwoord in deze blog voor het maken van de lekkerste risotto!
Ik ben echt gek op zoete aardappel! De smaak is heel lekker en je kunt er heel veel verschillende recepten mee maken. In deze blog 7 manieren om de zoete aardappel te bereiden en wat variatietips.
Het is inmiddels bijna december, een maand waarin veel draait om eten en gezelligheid. En we beginnen met sinterklaas waarbij er natuurlijk veel wordt gesnoept, van chocolade letters tot marsepein en pepernoten (of kruidnoten zoals ze officieel heten).
Vandaag gaan we het hebben over het langere en elegante broertje van de broccoli, namelijk bimi. Deze groenten is een kruising van Chinese kool en broccoli en super veelzijdig en gezond. Maar wat kun je er precies allemaal mee en hoe bereid je deze groene groenten?
Hoe bak je de lekkerste brownies? En welk soort vet kun je het beste gebruiken? Ik testte het uit en deel mijn ervaringen in deze blog!
De keuken van Cyprus lijkt veel op die van Griekenland, maar met een twist van Turkije en het Midden Oosten. En ik ben dol op alle drie, dus Cyprus is echt een perfecte bestemming voor mij en te genieten van alle smaken die dit eiland te beiden heeft.
We zijn inmiddels alweer een paar dagen terug uit Noord Ierland en ik heb zo veel te vertellen! Daarom ook deze ietwat lange blog want we hebben zoveel fantastische dingen gedaan en gezien.
Er zijn veel oliën en bak- en braadproducten verkrijgbaar. Maar wat gebruik je nou waar voor? Dit is een vrij ingewikkeld onderwerp en heb geprobeerd om hier een zo duidelijk mogelijk een antwoord op te geven.
Ik word me steeds meer bewust van de gevolgen van het eten van dierlijke producten. Niet alleen vlees, maar ook andere ingrediënten zoals eieren en melk. En ik zeg niet dat dit opeens heel slecht is of dat ik nu vegetariër of vegan word maar ik vind het wel interessant om me hier in te verdiepen.