Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Info en tips

Kokos wentelteefjes met kiwisalsa + 150 kiwi-fans gezocht!

  • 28-06-2017
  • 1 reactie
  • Sandra

In het weekend maakt Eric vaak een tosti, een eitje of zijn specialiteit wentelteefjes. En nu kon ik het niet laten om daar een variant op te maken, namelijk tropische kokos wentelteefjes met kiwi. Dit is echt z’n heerlijke combi! Die wil ik elk weekend wel eten (hint voor Eric ;)). En ze zijn nog eens gezond ook! Lees snel verder waarom en hoe je mee kunt doen aan een gave insiders actie van Zespri!

5 x lunch voor onderweg + tips

  • 26-06-2017
  • 0 reacties
  • Jaimy Van Dijke

Lekker en gezond eten onderweg kan nogal een uitdaging zijn. Zelf eet ik erg vaak onderweg, maar ik wil niet dat dit ten koste gaat van het eten van een lekkere lunch. Ik ging dus op zoek naar recepten die perfect zijn om mee te nemen.

3 x hotspots in Palma de Mallorca

  • 09-06-2017
  • 0 reacties
  • Sandra

Eind mei ging ik samen met Eric en mijn schoonfamilie 10 dagen naar Mallorca. Dit was de eerste keer dat ik op dit Spaanse eiland was. En ondanks dat ik dacht dat ik deze vakantie niet aan het ‘werk’ zou zijn, kon ik het niet laten om toch een aantal leuke hotspots te verzamelen.

3 x handige tips voor een schone keuken

  • 09-03-2017
  • 4 reacties
  • Sandra

De keuken schoonmaken is een van de minder leuke klusjes die bij het koken hoort. Maar wel zo belangrijk, want koken in een vieze en chaotische keuken vind ik niets. Daarom deel ik 3 handige tips voor een stralende en frisse keuken in een mum van tijd.

Hoe vervang je vlees?

  • 27-02-2017
  • 0 reacties
  • Sandra

Steeds meer Nederlanders zijn flexitariër en eten dus minimaal één keer per week geen vlees. Het is van belang dat je op een juiste manier het vlees in een maaltijd vervangt, zodat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Maar hoe doe je dat nu precies?

Heerlijke Thaise noedels met Natuurvlees entrecote + 5 tips

  • 31-01-2017
  • 0 reacties
  • Sandra

Mensen gaan steeds bewuster om met vlees. Niet alleen ik, maar ik merk het ook om me heen. Sommige zeggen dat ze vaker voor een dagje vega gaan en andere kiezen voor een duurzaam stukje vlees.

Tea tasting & tips voor het lekkerste kopje thee

  • 30-11-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

Zelf drink ik gemiddeld 3 koppen thee per dag. Vaak eentje ‘s morgens achter de computer om een beetje lekker mee wakker te worden. Het liefst daarom ook een verkwikkende thee.

5 x vegan alternatieven uit de supermarkt

  • 17-10-2016
  • 1 reactie
  • Sandra

Laat ik eerst beginnen met wat is vegan precies? Sommige denken dat dit hetzelfde is als vegetarisch maar dat is het niet. Behalve vlees en vis gebruiken veganisten namelijk geen dierlijke producten zoals zuivel, eieren of kaas. Maar denk ook aan bijvoorbeeld cosmetica en kleding.

Foodvragen, tips & tricks #3

  • 14-10-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

Yes, er is weer een nieuwe editie van deze handige rubriek vol met vragen en antwoorden op vragen over koken, bakken en ingrediënten. Dingen die je altijd al wilde weten of waar ik zelf tegenaan liep tijdens het koken.

De beste tips om krieltjes snel perfect gaar en krokant te bakken

  • 10-10-2016
  • 6 reacties
  • Sandra

Herken je dat ook? Dat je krieltjes in de koekenpan doet en deze na 10, of soms 20 minuten nog steeds hard zijn. Of dat ze inmiddels zwart zijn geworden? Nou, je bent echt niet de enige. Maar met deze tips gaat het zeker lukken!

De maand van LeukeRecepten - september 2016

  • 04-10-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

September was een vrij drukke maand, maar gelukkig met heel veel leuke dingen. Kijk mee.

5 x hotspots in Lissabon

  • 21-09-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

Begin september waren Eric en ik een weekje in Portugal. Eerst een paar dagen naar Lissabon als citytrip en daarna een paar dagen relaxen in de Algarve, perfect!

Foodvragen, tips & tricks #2

  • 08-09-2016
  • 1 reactie
  • Sandra

Laats ben ik met een nieuwe categorie gestart op mijn blog. Hier geef ik antwoord op vragen van mijn bezoekers en deel ik ook ervaring die ik zelf heb opgedaan in de keuken de afgelopen jaren.

Foodvragen, tips & tricks #1

  • 06-08-2016
  • 10 reacties
  • Sandra

Tijd voor iets nieuws op de site! Een gloednieuwe rubriek waar ik op zoek ga naar antwoorden op vragen over koken, bakken en ingrediënten.

De lekkerste foodfoto’s maak je nu zelf + tikka masala

  • 30-06-2016
  • 7 reacties
  • Sandra

Een van de meest gestelde vragen die ik krijg is hoe je een mooie foodfoto maakt. Want een gerecht smakelijk op de foto zetten is niet altijd even makkelijk. Daarom heeft Eric 5 ultieme tips verzameld voor de perfecte foto. Want een mooie foodfoto is essentieel, zeker als je een eigen blog hebt of regelmatig foodpics deelt op instagram.

10 x hotspots in Abruzzo, Italië

  • 15-06-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

Eind april was ik in Italië, in de streek Abruzzo, voor een foodtour. Wat hebben we genoten van de gastvrijheid, mooie omgeving en cultuur en natuurlijk het lekkere eten. Veel plekken en locaties zijn nog niet ontdekt en daarom verborgen pareltjes. Daarom deel hier 10 hotspots in Abruzzo die je niet voorbij mag rijden.

Foodtour door Abruzzo Italië

  • 10-05-2016
  • 11 reacties
  • Sandra

Italië is echt een fantastisch vakantieland. Rome, Toscane, het Gardameer en noem maar op. Maar wie het echte ongerepte en authentieke Italië wil zien, ontdekken én proeven moet naar Abruzzo. Deze streek ligt rechts van Rome en is een bijna onontdekt pareltje.

15 gezellige foodfestivals voor in je agenda 2016

  • 08-04-2016
  • 2 reacties
  • Sandra

Foodfestivals zijn helemaal hip and happening! En er komen (gelukkig!) steeds meer nieuwe evenementen met foodtrucks, streetfood, standjes en muziek bij. Bijna in heel Nederland zijn er wel eentje of meerdere te vinden deze zomer. Ik verzamelde een aantal bekende en een aantal nieuwe foodfestivals van 2016 in een handig overzicht.

Perfect gebakken biefstuk: tips + video

  • 10-03-2016
  • 1 reactie
  • Sandra

Jaren geleden was biefstuk bakken best een dingetje voor mij. Na een aantal pogingen waarbij de biefstuk zo taai was dat je er uren op moest kauwen voordat je hem kon doorslikken heb ik er toch handigheid in gekregen.

5x gezonde lunch op je werk

  • 22-02-2016
  • 2 reacties
  • Sandra

Wil je wel eens iets anders eten tijdens de lunch op je werk dan die saaie boterham met kaas, maar weet je niet waar je moet beginnen? Met deze tips zet je snel en makkelijk een gezonde lunch klaar.

Hachee met rode kool stamppot + 5 tips voor mals stoofvlees

  • 04-02-2016
  • 5 reacties
  • Sandra

Ik ben blij als straks de winter weer voorbij is en het lente wordt. Vooral omdat het dan lekker lang licht is, wat weer fijn is met fotograferen. Maar één ding wat ik zeker ga missen is een bord stevige kost om je aan op te warmen tijdens koude dagen.

Perfect gebakken ossenhaas met paprika-tapenade + 3 tips

  • 17-12-2015
  • 0 reacties
  • Sandra

Ossenhaas is een lekker stuk vlees dat ideaal is om op tafel te zetten met de feestdagen. En de frisse paprika-tapenade met een crunch van amandel combineert hier heerlijk bij. Ossenhaas bakken is niet zo moeilijk als het lijkt, met onderstaand recept en handige tips in samenwerking met Reddy zet je zo een heerlijk feestmaal op tafel waar je gasten van zullen smullen!

Hoe organiseer je een Running Dinner + menu suggesties

  • 30-11-2015
  • 0 reacties
  • Sandra

Het begrip Running Dinner, ook wel een walking dinner genoemd, is steeds populairder aan het worden in Nederland. Het idee van zo'n dinner is dat elke gang op een andere locatie gegeten wordt. Het leuke hieraan is dat je op verschillende plaatsen komt en de gerechten dus heel divers en verrassend zijn. En wanneer je met zijn allen van locatie wisselt kan het eten meteen even zakken ;)  

Kun jij je een toekomst zonder chocolade voorstellen?

  • 02-11-2015
  • 1 reactie
  • Sandra

Ik kan het me niet voorstellen, ik ben gek op chocolade! En ook in de keuken kan ik chocolade niet missen bij het maken van bijvoorbeeld een cake, koekjes of toetjes. Maar als we realistisch zijn dan wordt er een tekort van 1 miljoen ton cacao verwacht in 2020. Dat willen we graag voorkomen, tijd voor actie dus!  

Review: de nieuwe companion in de keuken + risotto recept

  • 21-10-2015
  • 5 reacties
  • Sandra

Keukenmachines die kneden, hakken en mengen kende ik al. Maar een keukenmachine die daarnaast ook nog kookt is nieuw voor mij. Ik moest even wennen aan het idee, ik ben gewend om zelf in de potten en pannen te roeren. Maar ik kwam er al snel achter dat het ook erg fijn en makkelijk is dat er 'iemand' voor je kookt. Daarom laat ik jullie graag kennis maken met de Tefal Cuisine Companion .

BBQ recepten

Maak met de recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

Mexicaanse kip spiesjes met avocadodip
Burger met watermeloensalsa
Yakitori
Spicy pizza diavola
Oosterse biefstuk spies met mango