Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Info en tips

Lekkere verantwoorde en vegan kruidnoten

  • 27-11-2018
  • reacties
  • Sandra

Het is inmiddels bijna december, een maand waarin veel draait om eten en gezelligheid. En we beginnen met sinterklaas waarbij er natuurlijk veel wordt gesnoept, van chocolade letters tot marsepein en pepernoten (of kruidnoten zoals ze officieel heten).

Recept kip cashew met bimi + wat kun je nog meer met bimi?

  • 08-11-2018
  • reacties
  • Sandra

Vandaag gaan we het hebben over het langere en elegante broertje van de broccoli, namelijk bimi. Deze groenten is een kruising van Chinese kool en broccoli en super veelzijdig en gezond. Maar wat kun je er precies allemaal mee en hoe bereid je deze groene groenten?

Baktest: brownies met boter, olie en margarine + recept

  • 22-10-2018
  • reacties
  • Sandra

Hoe bak je de lekkerste brownies? En welk soort vet kun je het beste gebruiken? Ik testte het uit en deel mijn ervaringen in deze blog!

Onze Cyprus foodtrip & kookworkshops

  • 20-09-2018
  • reacties
  • Sandra

De keuken van Cyprus lijkt veel op die van Griekenland, maar met een twist van Turkije en het Midden Oosten. En ik ben dol op alle drie, dus Cyprus is echt een perfecte bestemming voor mij en te genieten van alle smaken die dit eiland te beiden heeft.

Onze roadtrip door Noord Ierland + tips

  • 30-08-2018
  • reacties
  • Sandra

We zijn inmiddels alweer een paar dagen terug uit Noord Ierland en ik heb zo veel te vertellen! Daarom ook deze ietwat lange blog want we hebben zoveel fantastische dingen gedaan en gezien.

Wanneer gebruik je welke olie of vet + hoe bak je de allerlekkerste aardappeltjes

  • 17-08-2018
  • reacties
  • Sandra

Er zijn veel oliën en bak- en braadproducten verkrijgbaar. Maar wat gebruik je nou waar voor? Dit is een vrij ingewikkeld onderwerp en heb geprobeerd om hier een zo duidelijk mogelijk een antwoord op te geven.

Boter, kaas en eieren vervangen + vegan pannenkoeken

  • 30-07-2018
  • reacties
  • Sandra

Ik word me steeds meer bewust van de gevolgen van het eten van dierlijke producten. Niet alleen vlees, maar ook andere ingrediënten zoals eieren en melk. En ik zeg niet dat dit opeens heel slecht is of dat ik nu vegetariër of vegan word maar ik vind het wel interessant om me hier in te verdiepen.

5 x onmisbare bijgerechten bij de BBQ + recepten

  • 25-06-2018
  • reacties
  • Sandra

Op mijn site vind je heel veel lekkere barbecuerecepten. Maar ook bijgerechten mogen niet ontbreken en kunnen je BBQ-avondje net even iets leuker en lekkerder maken.

Flammkuchen, ananas crumble en bruschetta’s van de Big Green Egg

  • 09-06-2018
  • reacties
  • Sandra

Bij barbecue denk je wellicht meteen aan vlees. Worstjes, burgers, kip en noem maar op. Maar dat je met de Big Green Egg ook nog voor hele andere verrassende dingen kunt gebruiken deel ik in deze blog.

Vlees bereiden: pulled pork van de barbecue + stappenplan

  • 06-06-2018
  • reacties
  • Sandra

Sinds ik voor het eerst pulled pork heb gegeten op de Flavour fair van de Big Green Egg staat dit op mijn lijstje om een keer zelf te maken. Het is een van de lekkerste dingen de ik ooit gegeten heb en hoe fijn zou dit zijn om dit ook thuis te bereiden en te eten natuurlijk.

Margarine vs. boter! Alles wat je moet weten anno 2018

  • 28-05-2018
  • reacties
  • Sandra

Wat is beter, en in welk opzicht? Kun je boter 1 op 1 vervangen? En wat is precies het verschil tussen boter en margarine? Ik ga in dit artikel proberen om zo goed mogelijk antwoord te geven op deze vragen en doe dat aan de hand van de feiten, maar ook mijn eigen mening en bevindingen in de keuken.

Koken met verschillende soorten zuivel

  • 13-04-2018
  • reacties
  • Jaimy Van Dijke

Wat is het verschil tussen kookroom en slagroom? Waarom is crème fraiche anders dan zure room? Wanneer gebruik je kokosmelk? Op al deze vragen krijg je in deze blog een antwoord.

Paas pavlova met Hero Abrikozenjam + baktips

  • 23-03-2018
  • reacties
  • Sandra

In deze blog deel ik een heerlijk zoet recept voor op de paastafel, namelijk een pavlova met fruit en room. Zien ze er niet heel erg feestelijk uit? En daarnaast deel ik nog een aantal handige tips om de perfecte pavlova te maken.

Kleurrijke kip tandoori bowl + Insiders actie!

  • 02-03-2018
  • reacties
  • Sandra

Bowls zijn helemaal hip! Je hebt ze in allerlei soorten, maten en smaken. Zo kun je de dag bijvoorbeeld beginnen met een smoothiebowl en lunchen met een noedelbowl. En in deze blog deel ik het recept van één van mijn favoriete bowls, namelijk met kip tandoori!

Alles over Thaise curries + rode curry met kipballetjes in 25 minuten

  • 18-02-2018
  • reacties
  • Sandra

Curry is er in veel verschillende soorten en smaken en is voornamelijk afkomstig uit de Aziatische keuken. Zo heb je bijvoorbeeld Tandoori uit de Indiase keuken en Laksa uit Singapore. Maar deze keer ga ik het hebben over de verschillende Thaise curries en laat ik zien hoe je hier heel makkelijk een lekker maaltje mee kan maken, ook in de Hollandse keuken.

3 x recepten voor TUC toppings + Insiders actie

  • 08-02-2018
  • reacties
  • Sandra

Vandaag is Eric jarig! Hoewel hij dit liever niet groots viert wil ik dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ik heb daarom een aantal lekkere verjaardagshapjes bedacht voor een gezellig feestje!

Vlees bereiden: tagliatelle met varkenshaas + tips

  • 20-12-2017
  • reacties
  • Sandra

Vlees bakken is voor veel mensen toch best een dingetje. Zeker nu de Kerst voor de deur staat kan dit best wat stress opleveren. In deze blog deel ik een aantal handige tips om varkenshaas perfect te bakken én ik deel uiteraard een lekker recept.

Pasta pesto en zalm met walnotenkorst + 7 tips tegen plakkerige pasta

  • 06-12-2017
  • reacties
  • Sandra

Bij ons staat pasta minimaal 1 x per week op tafel. Pasta is er in veel verschillende vormen en maten. Maar de meest bekende is denk ik toch wel spaghetti. En daar ga ik deze keer een lekker receptje mee maken en ik geef een aantal handige tips!

12 specialiteiten van Madeira

  • 10-11-2017
  • reacties
  • Sandra

Tijdens onze vakantie op Madeira heb ik veel nieuwe dingen geproefd. Ik had niet verwacht dat dit kleine eiland zoveel nieuwe specialiteiten te bieden had want ik ben al redelijk bekend met de Portugese keuken.

Minder suiker: snelle kip goulash + waar zit veel (verborgen) suiker in?

  • 06-11-2017
  • reacties
  • Sandra

Inmiddels heb ik en hopelijk jullie ook al heel veel geleerd over suiker. In mijn vorige 2 blogs over ‘minder suiker’ vertelde ik namelijk over de risico’s hiervan en hoe je suiker kunt vervangen. Maar dan moet je ze wel eerst herkennen, en dat is niet altijd even makkelijk kan ik je vertellen.

Minder suiker: pompoen brownies + hoe vervang ik suikers?

  • 23-10-2017
  • reacties
  • Sandra

In mijn vorige blog over suikers deelde ik een recept voor een heerlijke ontbijttaart en vertelde ik uitgebreid over de risico’s van te veel suiker en de verschillende soorten suiker. Deze keer ga ik verder in op het vervangen van suikers, want hoe doe je dat en op welke manier? En ik deel uiteraard weer een lekker receptje!

Jaimy's 5 favoriete gerechten uit Bali

  • 18-10-2017
  • reacties
  • Jaimy Van Dijke

In deze blog laat ik jullie zien wat mijn favoriete Balinese gerechten zijn. Niet alleen vertel ik waarom dit mijn keuzes zijn, maar ook hoe je deze gerechten thuis kunt maken!

Minder suiker: ontbijttaart + zijn suikers en koolhydraten slecht?

  • 09-10-2017
  • reacties
  • Sandra

Regelmatig krijg ik vragen over suikers, calorieën of diëten. Uiteraard beantwoord ik deze graag maar wel met een goed antwoord. Want als ik google kom ik terecht in een grote berg van informatie en is het vaak verwarrend welke informatie nou klopt en welke niet.

De smaak van Abruzzo, Italië

  • 07-08-2017
  • reacties
  • Sandra

Yes we zijn weer in Abruzzo geweest in Italië! Afgelopen jaar deden we er al een foodtour en gingen we langs bij verschillende restaurantjes. Dit jaar bezochten we lokale leveranciers van producten uit deze authentieke Italiaanse regio.

Party cocktail: watermeloenpunch + cocktail testers gezocht!

  • 26-07-2017
  • reacties
  • Sandra

De zomer is inmiddels in volle gang en ik geniet er met volle teugen van. En niet alleen van de barbecue maar ook van een verfrissende cocktail op zijn tijd.

1 2 3 4  Alles weergeven

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s
Coquilles met zoete aardappelpuree
Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg