Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Info en tips

3 x handige tips voor een schone keuken

  • 09-03-2017
  • 4 reacties
  • Sandra

De keuken schoonmaken is een van de minder leuke klusjes die bij het koken hoort. Maar wel zo belangrijk, want koken in een vieze en chaotische keuken vind ik niets. Daarom deel ik 3 handige tips voor een stralende en frisse keuken in een mum van tijd.

Hoe vervang je vlees?

  • 27-02-2017
  • 0 reacties
  • Sandra

Steeds meer Nederlanders zijn flexitariër en eten dus minimaal één keer per week geen vlees. Het is van belang dat je op een juiste manier het vlees in een maaltijd vervangt, zodat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Maar hoe doe je dat nu precies?

Heerlijke Thaise noedels met Natuurvlees entrecote + 5 tips

  • 31-01-2017
  • 0 reacties
  • Sandra

Mensen gaan steeds bewuster om met vlees. Niet alleen ik, maar ik merk het ook om me heen. Sommige zeggen dat ze vaker voor een dagje vega gaan en andere kiezen voor een duurzaam stukje vlees.

Tea tasting & tips voor het lekkerste kopje thee

  • 30-11-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

Zelf drink ik gemiddeld 3 koppen thee per dag. Vaak eentje ‘s morgens achter de computer om een beetje lekker mee wakker te worden. Het liefst daarom ook een verkwikkende thee.

5 x vegan alternatieven uit de supermarkt

  • 17-10-2016
  • 1 reactie
  • Sandra

Laat ik eerst beginnen met wat is vegan precies? Sommige denken dat dit hetzelfde is als vegetarisch maar dat is het niet. Behalve vlees en vis gebruiken veganisten namelijk geen dierlijke producten zoals zuivel, eieren of kaas. Maar denk ook aan bijvoorbeeld cosmetica en kleding.

Foodvragen, tips & tricks #3

  • 14-10-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

Yes, er is weer een nieuwe editie van deze handige rubriek vol met vragen en antwoorden op vragen over koken, bakken en ingrediënten. Dingen die je altijd al wilde weten of waar ik zelf tegenaan liep tijdens het koken.

De beste tips om krieltjes snel perfect gaar en krokant te bakken

  • 10-10-2016
  • 6 reacties
  • Sandra

Herken je dat ook? Dat je krieltjes in de koekenpan doet en deze na 10, of soms 20 minuten nog steeds hard zijn. Of dat ze inmiddels zwart zijn geworden? Nou, je bent echt niet de enige. Maar met deze tips gaat het zeker lukken!

De maand van LeukeRecepten - september 2016

  • 04-10-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

September was een vrij drukke maand, maar gelukkig met heel veel leuke dingen. Kijk mee.

5 x hotspots in Lissabon

  • 21-09-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

Begin september waren Eric en ik een weekje in Portugal. Eerst een paar dagen naar Lissabon als citytrip en daarna een paar dagen relaxen in de Algarve, perfect!

Foodvragen, tips & tricks #2

  • 08-09-2016
  • 1 reactie
  • Sandra

Laats ben ik met een nieuwe categorie gestart op mijn blog. Hier geef ik antwoord op vragen van mijn bezoekers en deel ik ook ervaring die ik zelf heb opgedaan in de keuken de afgelopen jaren.

Foodvragen, tips & tricks #1

  • 06-08-2016
  • 10 reacties
  • Sandra

Tijd voor iets nieuws op de site! Een gloednieuwe rubriek waar ik op zoek ga naar antwoorden op vragen over koken, bakken en ingrediënten.

De lekkerste foodfoto’s maak je nu zelf + tikka masala

  • 30-06-2016
  • 7 reacties
  • Sandra

Een van de meest gestelde vragen die ik krijg is hoe je een mooie foodfoto maakt. Want een gerecht smakelijk op de foto zetten is niet altijd even makkelijk. Daarom heeft Eric 5 ultieme tips verzameld voor de perfecte foto. Want een mooie foodfoto is essentieel, zeker als je een eigen blog hebt of regelmatig foodpics deelt op instagram.

10 x hotspots in Abruzzo, Italië

  • 15-06-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

Eind april was ik in Italië, in de streek Abruzzo, voor een foodtour. Wat hebben we genoten van de gastvrijheid, mooie omgeving en cultuur en natuurlijk het lekkere eten. Veel plekken en locaties zijn nog niet ontdekt en daarom verborgen pareltjes. Daarom deel hier 10 hotspots in Abruzzo die je niet voorbij mag rijden.

Foodtour door Abruzzo Italië

  • 10-05-2016
  • 11 reacties
  • Sandra

Italië is echt een fantastisch vakantieland. Rome, Toscane, het Gardameer en noem maar op. Maar wie het echte ongerepte en authentieke Italië wil zien, ontdekken én proeven moet naar Abruzzo. Deze streek ligt rechts van Rome en is een bijna onontdekt pareltje.

15 gezellige foodfestivals voor in je agenda 2016

  • 08-04-2016
  • 2 reacties
  • Sandra

Foodfestivals zijn helemaal hip and happening! En er komen (gelukkig!) steeds meer nieuwe evenementen met foodtrucks, streetfood, standjes en muziek bij. Bijna in heel Nederland zijn er wel eentje of meerdere te vinden deze zomer. Ik verzamelde een aantal bekende en een aantal nieuwe foodfestivals van 2016 in een handig overzicht.

Perfect gebakken biefstuk: tips + video

  • 10-03-2016
  • 1 reactie
  • Sandra

Jaren geleden was biefstuk bakken best een dingetje voor mij. Na een aantal pogingen waarbij de biefstuk zo taai was dat je er uren op moest kauwen voordat je hem kon doorslikken heb ik er toch handigheid in gekregen.

5x gezonde lunch op je werk

  • 22-02-2016
  • 2 reacties
  • Sandra

Wil je wel eens iets anders eten tijdens de lunch op je werk dan die saaie boterham met kaas, maar weet je niet waar je moet beginnen? Met deze tips zet je snel en makkelijk een gezonde lunch klaar.

Hachee met rode kool stamppot + 5 tips voor mals stoofvlees

  • 04-02-2016
  • 5 reacties
  • Sandra

Ik ben blij als straks de winter weer voorbij is en het lente wordt. Vooral omdat het dan lekker lang licht is, wat weer fijn is met fotograferen. Maar één ding wat ik zeker ga missen is een bord stevige kost om je aan op te warmen tijdens koude dagen.

Perfect gebakken ossenhaas met paprika-tapenade + 3 tips

  • 17-12-2015
  • 0 reacties
  • Sandra

Ossenhaas is een lekker stuk vlees dat ideaal is om op tafel te zetten met de feestdagen. En de frisse paprika-tapenade met een crunch van amandel combineert hier heerlijk bij. Ossenhaas bakken is niet zo moeilijk als het lijkt, met onderstaand recept en handige tips in samenwerking met Reddy zet je zo een heerlijk feestmaal op tafel waar je gasten van zullen smullen!

Hoe organiseer je een Running Dinner + menu suggesties

  • 30-11-2015
  • 0 reacties
  • Sandra

Het begrip Running Dinner, ook wel een walking dinner genoemd, is steeds populairder aan het worden in Nederland. Het idee van zo'n dinner is dat elke gang op een andere locatie gegeten wordt. Het leuke hieraan is dat je op verschillende plaatsen komt en de gerechten dus heel divers en verrassend zijn. En wanneer je met zijn allen van locatie wisselt kan het eten meteen even zakken ;)  

Kun jij je een toekomst zonder chocolade voorstellen?

  • 02-11-2015
  • 1 reactie
  • Sandra

Ik kan het me niet voorstellen, ik ben gek op chocolade! En ook in de keuken kan ik chocolade niet missen bij het maken van bijvoorbeeld een cake, koekjes of toetjes. Maar als we realistisch zijn dan wordt er een tekort van 1 miljoen ton cacao verwacht in 2020. Dat willen we graag voorkomen, tijd voor actie dus!  

Review: de nieuwe companion in de keuken + risotto recept

  • 21-10-2015
  • 5 reacties
  • Sandra

Keukenmachines die kneden, hakken en mengen kende ik al. Maar een keukenmachine die daarnaast ook nog kookt is nieuw voor mij. Ik moest even wennen aan het idee, ik ben gewend om zelf in de potten en pannen te roeren. Maar ik kwam er al snel achter dat het ook erg fijn en makkelijk is dat er 'iemand' voor je kookt. Daarom laat ik jullie graag kennis maken met de Tefal Cuisine Companion .

5 handige apps om (weer) in shape te komen

  • 28-08-2015
  • 1 reactie
  • Sandra

Na de al dat lekkere eten tijdens de vakantie en al die BBQ's vliegen de kilo's er zo aan. Tijd om dit weer onder controle te krijgen. Dit kan natuurlijk door te letten op wat je allemaal eet maar ook door bijvoorbeeld te sporten, fitnessen of te hardlopen.

Glutenvrije high tea recepten: zoet & hartig

  • 03-08-2015
  • 4 reacties
  • Sandra

Voor mensen met glutengevoeligheid of coeliakie kan een high tea of een feestje lastig zijn. Dit betekent vaak geen koekje bij de koffie, geen belegde toastjes of broodjes en dan heb ik het niet eens over taart of gebak gehad. Maar wat betekent het precies als je geen gluten meer mag hebben en welke oplossingen zijn er?  

Quinoa voor beginners + recept makkelijke quinoa salade

  • 17-07-2015
  • 2 reacties
  • Sandra

Wie nog niet goed bekend is met quinoa maar toch nieuwsgierig is naar dit gezonde zaadje heb ik een aantal handige tips. Want quinoa raakt steeds meer ingeburgerd maar toch is het vaak een lastige vraag met welke ingrediënten je quinoa goed kunt combineren en hoe je quinoa lekker op smaak brengt.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Salade met gnocchi en gegrilde groene asperges
Salade met witlof en ei
Sandwich met gerookte zalm met komkommer
Smoothie bowl met banaan en aardbei
Caprese salade met perzik