Ga naar de inhoud

Info en tips

Handige weetjes, info en tips over gezondheid vind je allemaal in deze foodblogs. Lees bijvoorbeeld over hoe je zoutarm én lekker kunt eten of bekijk 12 gezonde bakrecepten. Smakelijk!

pannen-leukerecepten

Mijn favoriete pannen die ik veel gebruik

In mijn keuken gebruik ik veel verschillende soorten pannen. Om te koken, bakken, grillen, wokken en meer. Omdat ik geregeld de vraag krijg welke ik gebruik en ik goed vind heb ik ze verzameld op deze pagina.

Bekijk blog
10 x paleo recepten

Wat is het Paleo dieet + 10 Paleo proof recepten

Wat houd het Paleo dieet in? En wat zijn de voordelen en nadelen van deze eetwijze? Lees het in deze blog samen met 10 Paleo proof recepten.

Bekijk blog
15 x recepten uit de voorraadkast

15 x recepten uit de voorraadkast + tips

Wat kun je allemaal maken met houdbare ingrediënten uit de voorraadkast? Ik zet 15 lekkere ideetjes op een rij inclusief een ingrediëntenlijst en nog meer lekkere tips en ideeën!

Bekijk blog
fabels over afvallen

Top 10 grootste fabels over afvallen

Op een gezonde manier afvallen in 2024? Lees dan eerst dit nuttige artikel van afvalcoach Jonathan Klaassen waarin hij de grootste fabels rondom afvallen ontkracht. Voor eens en voor altijd weten hoe het zit. Lees je mee?

Bekijk blog
gezond kerstdiner

5 gezonde tips om niet aan te komen tijdens Kerst

Voor veel mensen is Kerst een vreselijk leuk feest. Maar er zijn ook mensen waarbij dit absoluut niet het geval is, ze zien er zelfs (huizenhoog) tegenop.

Bekijk blog
bananenbrood blog

Is bananenbrood gezond? En wat is het verschil met bananencake?

Bananenbrood is een groot favoriet in de LeukeRecepten keuken. Maar waarom heet het bananenbrood en niet bananencake? En wat is nou écht bananenbrood? Op deze en andere vragen geef ik in deze blog antwoord. Lees je mee?

Bekijk blog
tips om lunches mee te nemen

10 x tips om je lunch mee te nemen

Ook onderweg wil je lekker en gezond lunchen. En omdat ik niet elke dag hetzelfde wil eten probeer ik zoveel mogelijk te variëren met de lunch die ik meeneem. Maar hoe houd je dit onderweg nou lekker? Ik geef je wat tips.

Bekijk blog
10 keer lunch om mee te nemen

10 x lunch voor onderweg

Lekker en gezond eten onderweg kan een uitdaging zijn. Zelf eet ik regelmatig onderweg en ik wil wel dat het lekker is en niet steeds hetzelfde. Ik ging dus op zoek naar recepten die perfect zijn om mee te nemen.

Bekijk blog
avocado bewaren en tips blog

Hoe bewaar je een avocado? + tips

De avocado is een ontzettend populair ingrediënt de laatste jaren en onwijs veelzijdig. Lees mee hoe je een avocado snijdt, bewaart, of het gezond is en wat lekker is met avocado.

Bekijk blog
Koolhydraatarme lunch blog

10 x koolhydraatarm lunchen + tips

Hoe maak je makkelijk een lekker koolhydraatarm lunch recept? Lees de tips in deze blog en vind ook 10 lekkere koolhydraatarme recepten.

Bekijk blog
krokante tofu en tofu marineren

Tofu marineren en krokant bakken in 6 stappen

Ontdek hoe je tofu omtovert tot een krokant en smaakvol ingredient met onze ultieme gids voor het marineren en krokant bakken van tofu. Leer eenvoudige stappen en technieken om van zachte tofu naar knapperige en smaakvolle blokjes of reepjes te gaan!

Bekijk blog
eiwitrijke-recepten

12 x eiwitrijke recepten

Eiwitten zijn een belangrijk onderdeel van je voeding. En met deze 12 heerlijke recepten zorg jij voor een flinke boost van eiwitten. Ook ideaal voor of na het sporten.

Bekijk blog
quiche-maken-tips

10 tips voor de perfecte quiche

Ik krijg regelmatig vragen over het maken van quiche, met name over de bodem en de vulling. Hieronder vind je 10 handige tips voor een krokante quichebodem en smaakvolle vulling, kortom de perfecte quiche!

Bekijk blog
koken-grote-groep

Koken voor een grote groep + 10 recepten

Ik krijg regelmatig vragen over koken voor veel personen zoals bij een housewarming of verjaardagsfeestje. Wat voor recepten kun je makkelijk maken en hoe pak je dat slim aan? In deze blog praktische tips en ideeën voor gerechten voor grote groepen. 

Bekijk blog

Indiase masala curry met paneer + wat is paneer?

Ik deel een heerlijk recept voor een romige en kruidige curry met groenten en stukjes gebakken paneer. En ik vertel je meer over wat paneer is en hoe je het kunt gebruiken.

Bekijk blog

15 x recepten met restjes

Eten weggooien is zonde, maar wat doe je met de restjes in je koelkast of fruitschaal? In deze blog vind je 15 lekkere ideetjes en tips om restjes om te toveren tot iets lekkers!

Bekijk blog
zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken

Houd je net als ik van een goeie stevige burger? Lees dan snel verder want ik deel hier mijn favo burger recept met jullie. Het fijne aan zelf burgers maken is dat je zelf de smaak bepaalt. Voeg bijvoorbeeld een rood pepertje toe voor een pittige smaak of een beetje mosterd of ketjap voor wat extra smaak.

Bekijk blog

10 plantaardige alternatieven die ik vaak gebruik

Meer plantaardig eten hoeft niet moeilijk of minder lekker te zijn, zelf eet ik niet geheel vegan maar maak ik wel veel gebruik van plantaardige vervangers omdat ik geloof dat het gebruik van veel dierlijke producten niet goed is voor je lichaam en deze aarde. 

Bekijk blog
7 manieren vlees vervangen

7 manieren om vlees te vervangen

Ga je minder vlees eten of zelfs voor een vegetarische of veganistische leefstijl kiezen? Vervang vlees op de juiste manier zodat je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Hoe je dat doet en wat de opties zijn, lees je in deze blog.

Bekijk blog
seizoen_winter

Wintergroenten en -fruitkalender + 10 seizoensrecepten

Welke groenten en fruitsoorten zijn er allemaal in het seizoen in de winter?  En wat voor winterse recepten kun je er allemaal mee maken? 

Bekijk blog
preischotel

Budget en verspillingsvrije pastaschotel met romige prei

Maak deze heerlijke ovenschotel met pasta en romige prei met een krokante kruidenkorst. Een recept dat niet alleen heel erg lekker smaakt maar ook vriendelijk is voor je portemonnee inclusief 3 lekkere tips tegen voedselverspilling. Dat smaakt extra lekker!

Bekijk blog

5 tips voor gerechten met een lage footprint

Hoe kies je ingrediënten met een lage footprint? In deze blog geven we je tips welke opties er zijn om steeds duurzamer te koken en eten.

Bekijk blog
kidproof_recepten_b

Hoe maak je een recept kidsproof?

Geen tijd om apart te koken voor je kind(eren)? Geen nood, met deze tips en recepten die met een paar kleine aanpassingen kids proof te maken zijn maar ook lekker en smaakvol voor jezelf.

Bekijk blog
vega_eten

Wat er gebeurde toen ik stopte met het eten van vlees

Zo’n 1 ½ jaar geleden ben ik geheel gestopt met het eten van vlees. Wat betekende dit voor LeukeRecepten, zou ik bezoekers verliezen hierdoor? Had dit effect op mijn lichaam? En waar liep ik allemaal tegenaan?

Bekijk blog