Koolhydraatarme recepten

Koolhydraatarme recepten

Deze gerechten met minder koolhydraten passen perfect in een koolhydraatarm dieet. Wat dacht je van een heerlijke frittata, lasagne van groenten, courgetti, salade of curry? Deze koolhydraatarme recepten laten zien dat je ook gevarieerd en bewust kunt eten binnen deze eetwijze.

Koolrabisoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Geen idee wat je met koolrabi moet maken? Maak deze lekkere verse romige koolrabisoep, makkelijk zelf gemaakt in 20 minuutjes. Serveer met wat knoflookcroutons voor een lekkere crunch en bite.

Gevulde puntpaprika’s met quinoa
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Gevulde puntpaprika’s uit de oven: heerlijk zoet, kruidig én met een bite van de knapperige amandelen en quinoa. Dit recept is helemaal plantaardig, voedzaam en staat binnen 40 minuten op tafel.

Omelet met avocado
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 1 persoon
  • *

Deze lunch van omelet met avocado, pesto en tomaatjes is niet alleen gezond, maar ook erg smakelijk. Extra lekker met feta erbij.

Romige avocadosoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke gezonde avocadosoep met courgette en peterselie die lekker romig is en binnen 20 minuten op tafel staat

Spruitjes roerbak met spek
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere gewokte spruitjes uit de pan met spekjes, appel en gember die een fantastische smaak combinatie zijn.

Zoute en zoete popcorn zelf maken
  • Tussendoortjes
  • 15 min
  • 6 porties
  • *

Zoute of zoete popcorn zelf maken is heel gemakkelijk met dit recept inclusief een handige video en extra tips voor gezonde popcorn.

Lactosevrije mousse
  • Nagerecht
  • 20 min + 2 uur opstijftijd
  • 2 personen
  • *

Op zoek naar een lactosevrij Kerst dessert? Maak dan deze eenvoudige aardbeien mousse met lactosevrije slagroom.

Butter board kerst
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 6-8 personen
  • *

Een gezellige plank met boter en lekkere toppings zoals cranberry, rozemarijn en pecan. Lekker bij de kerstborrel.

Tomatentartaar met burrata
  • Voorgerecht
  • 35 min + 30 min marineren
  • 4 personen
  • *

Een feestelijk en heerlijk voorgerecht van gemarineerde tomatenblokjes met zachte burrata en krokante stukjes Parmezaan.

Portobello met boerenkool
  • Voorgerecht
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Vul portobello’s eens met boerenkool en geitenkaas samen met de heerlijke smaken van balsamico en hazelnoten.

Vegan panna cotta met rood fruit
  • Nagerecht
  • 10 min bereidingstijd + 2 uur rusttijd
  • 4 porties
  • *

Dit overheerlijke toetje maak je met maar een paar ingrediënten en kun je makkelijk van tevoren klaarmaken. Daarbij ziet het er ook nog eens prachtig uit.

Gemberthee
  • Drankjes
  • 5 min
  • 2 koppen
  • *

Hoe zet je een heerlijke kop verse gemberthee? Ik deel mijn recept inclusief tips! Heerlijk om van te genieten en je knapt er vaak van op

Vitello tonnato
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk recept voor vitello tonnato. Maak in 10 minuten dit populaire Italiaanse voorgerecht van fricandeau met een romige zelfgemaakte tonijnsaus.

Gevulde portobello in tomatensaus
  • Bijgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een overheerlijk ovengerecht met portobello´s gevuld met ricotta en paprika en gegratineerd met kaas. Lekker met wat verse peterselie eroverheen.

Herfstsalade met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke salade met alle smaken van de herfst namelijk met pompoen, pecannoten, geitenkaas, rode ui en balsamico.

Gevulde pompoen uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 40 min
  • 2 personen
  • *

Herfstiger kan bijna niet met dit recept voor gevulde pompoen uit de oven met paddenstoelen, kip en heerlijke kruiden. Weinig voorbereiding, want de oven doet het meeste werk.

Gevulde champignons uit de oven
  • Voorgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een heerlijk hapje van grote champignons gevuld met een romig pestomengsel en een licht krokante topping van kaas en panko.

Chai kruiden mix maken
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 potje kruiden
  • *

Maak zelf een chai kruiden mix om in chai latte en andere warme drankjes te gebruiken of in bakrecepten zoals cake en muffins.

Salade met gebakken champignons
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Herfstige salade met in knoflook gebakken champignons met rozemarijn. Lekker met romige avocado, feta, walnoten en balsamico crème.

Feta fourno (feta uit de oven)
  • Voorgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Een typische Grieks gerecht van gesmolten fetakaas uit de oven met tomaat, paprika, Griekse olijven en voor de liefhebber een pepertje. Lekker als voorgerecht of borrelhapje.

Paddenstoelenstoof
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Overheerlijke snelle stoofschotel met verschillende paddenstoelen en herfstige kruiden samen met een romige pastinaakpuree.

Camembert uit de oven
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Warme, romige camembert die zacht is geworden in de oven en waar de smaken van knoflook, honing en rozemarijn helemaal ingetrokken zijn. Overheerlijk om met een broodje in te dippen.

Salade met druiven en noten
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Perfecte combi van sla met zoete druiven, krokante pecannoten en zachte kaas. Lekker als simpele lunch salade of als bijgerecht.

Rosti van zoete aardappelen
  • Bijgerecht
  • 35 min
  • 3 personen
  • *

Lekker bij een stukje vlees of salade: krokante rösti met knoflook en rozemarijn