
Knoflooksaus recept
Maak in 10 minuten lekkere zelfgemaakte romige knoflooksaus die perfect in balans is en lekker is bij veel gerechten.
10 M
Ingrediƫnten
Voor porties
-
170 gr Griekse yoghurt
-
2 eetlepels mayonaise
-
1 eetlepel honing
-
snuf peper en zout
-
1 eetlepel citroensap
-
2 tenen knoflook
-
Verse bieslook
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Doe de Griekse yoghurt en mayonaise in een kom. Voeg de honing en citroensap toe en meng door elkaar. Pers de tenen knoflook erbij, je kunt ook meer doen als je nog meer knoflooksmaak wil.
-
Breng de knoflooksaus op smaak met peper en zout en bieslook. Deze knoflooksaus ik lekker bij een broodje shoarma maar ook bij groenten of als dip bij de borrel. Bewaar hem afgedekt in de koelkast, maximaal 5 dagen.
-
Tip: vervang de bieslook ook eens door peterselie.
Heeft het gesmaakt?
201 stemmen
Ook lekker