Knoflooksaus recept

Maak in 10 minuten lekkere zelfgemaakte romige knoflooksaus die perfect in balans is en lekker is bij veel gerechten

Bijgerecht 10 min

ingrediënten

voor 4 porties

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de Griekse yoghurt en mayonaise in een kom. Voeg de honing en citroensap toe en meng door elkaar. Pers de tenen knoflook erbij, je kunt ook meer doen als je nog meer knoflooksmaak wil.

  2. Breng de knoflooksaus op smaak met peper en zout en peterselie. Deze knoflooksaus ik lekker bij een broodje shoarma maar ook bij groenten of als dip bij de borrel. Bewaar hem afgedekt in de koelkast, maximaal 5 dagen.

  3. Tip: vervang de bieslook ook eens door peterselie.

Heeft het gesmaakt?
198 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!