Koolhydraatarme recepten

Koolhydraatarme recepten

Deze gerechten met minder koolhydraten passen perfect in een koolhydraatarm dieet. Wat dacht je van een heerlijke frittata, lasagne van groenten, courgetti, salade of curry? Deze koolhydraatarme recepten laten zien dat je ook gevarieerd en bewust kunt eten binnen deze eetwijze.

Komkommersalade met appel
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 porties
  • *

Deze salade van komkommer en appel is lekker fris en kruidig en samen met een dressing van dille, limoen en yoghurt een heerlijk gerecht.

Bloemkool spiesen met Oosterse saus
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 à 5 stuks
  • *

Heerlijk vegetarisch barbecue recept van geroosterde bloemkool aan een spies geserveerd met een Oosters sausje en sesamzaadjes.

Watermeloen pizza’s
  • Ontbijt recept
  • 15 min
  • 6 stuks
  • *

Lekkere frisse en zomerse snack of traktatie van een plak watermeloen belegd met fruit en yoghurt.

Gevulde champignons met geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke grote champignons met zachte geitenkaas en pesto van de BBQ of uit de oven.

Marokkaanse groenteschotel
  • Bijgerecht
  • 30 min + 32 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Lekkere kruidige groenten zoals pompoen, zoete aardappels, aubergine en feta uit de oven

Bloemkoolcouscous met feta
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2-3 personen
  • *

Dit lekkere gerecht van bloemkoolcouscous, paprika en feta bevat veel groenten en is bovendien koolhydraatarm.

Venkelsalade met sinaasappel
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Deze salade met venkel en sinaasappel wordt op het eiland Sicilië veel gemaakt. Nog lekkerder met een romige burrata erbij.

Groente spiesen met kruiden dip
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Deze groente spiesen zijn lekker kruidig door de kruidenolie en hebben een frisse kruidendip om de groenten in te dippen.

Vegan groene pesto
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 kommetje
  • *

Pesto blijft een overheerlijke dip voor pasta’s, salades, op pizza of brood, maar wist je dat je ‘m ook heel makkelijk helemaal vegan kunt maken? Lees snel verder!

Gevulde bbq portobello’s met perzik
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Grote gevulde champignons met geitenkaas, perzik en walnoot. Een heerlijk vegetarisch gerecht van de BBQ.

Salade met gerookte zalm en avocado
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Een frisse salade met gerookte zalm, romige avocado en frisse komkommer met een eenvoudige mosterd dille dressing. Lekker met walnoten.

Muhammara dip
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 1 schaaltje
  • *

Heerlijke dip uit het Midden-Oosten gemaakt van o.a. geroosterde paprika, walnoot en granaatappel. Lekker met flatbread of op een cracker en bovendien vegan.

Tomatensalade met burrata
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 borden
  • *

Serveer deze mooie Italiaanse salade van verschillende soorten tomaat met een bol zachte burrata en je bent in heaven!

Courgettesalade met feta
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Frisse salade van gegrilde courgette met tomaatjes, feta en een lekkere citroen-knoflook dressing.

3 x fruitwater maken
  • Drankjes
  • 10 min
  • 1 liter
  • *

Heerlijk fris en gezond water met smaakjes gemaakt met vers fruit, ideaal voor op tafel in de zomer of als lekkere dorstlesser tussendoor. 

Indische varkenshaas
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min wachten
  • 4 personen
  • *

Lekkere malse varkenshaas met cashewnoten in een Indische marinade

Dry rub BBQ kruidenmix
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 2 kg vlees
  • *

Deze droge kruidenmix met o.a. cayenne, knoflook en zwarte peper is perfect in balans en heerlijk om je vlees mee op smaak te brengen, helemaal op de BBQ!

Vispakketjes met citroen van de barbecue
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 8 min bakken
  • 2 stuks
  • *

Makkelijke bbq vis pakketjes met zacht gestoomde vis, citroen, kruidenboter en bosui.

Gegrilde romaine sla met sinaasappel
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Deze gegrilde kropjes sla barsten van de smaak met een dressing van Ras el Hanout, partjes frisse sinaasappel en een bite van amandel.

Gegrilde asperges met Parmezaanse kaas
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke combinatie van witte asperges van de grill geserveerd op Italiaanse wijze met Parmezaanse kaas en gedroogde tomaatjes.

Koolsalade met appel
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Koolsalade, ook wel coleslaw genoemd, van witte kool en peen julienne met een romige en frisse dressing met een snufje kerrie. Een klassieker voor bij de BBQ of pitabroodje.

Mango friet
  • Tussendoortjes
  • 15 min
  • 2 bakjes
  • *

Lekkere en gezonde snack van in repen gesneden mango geserveerd met yoghurt en aardbeienpuree. Lekker voor kinderen, maar ook volwassenen.

Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 min oventijd
  • 3 stuks
  • *

Gepofte aubergines uit de oven met een heerlijk gekruid gehaktmengsel.

Ei muffins
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Lekkere gezonde lunch of tussendoortje van een hartige muffin van ei die bomvol met groenten zit. Dit recept is ook nog eens koolhydraatarm.