Koolhydraatarme recepten

Koolhydraatarme recepten

Deze gerechten met minder koolhydraten passen perfect in een koolhydraatarm dieet. Wat dacht je van een heerlijke frittata, lasagne van groenten, courgetti, salade of curry? Deze koolhydraatarme recepten laten zien dat je ook gevarieerd en bewust kunt eten binnen deze eetwijze.

Gevulde zoete aardappels met ei
  • Hoofdgerecht
  • 20 min voorbereiding + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere en voedzame gevulde zoete aardappels uit de oven met ei, paprika en avocado. Ideaal als avondmaal of als stevige lunch.

Guacamole
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

Lekkere guacamole maken? Deze heerlijke romige Mexicaanse avocado dip is lekker als dip bij nacho's of gebruik de guacamole als topping bij je tortilla wraps of taco's.

Meloen met ham hapje
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 10 stuks
  • *

Super simpel, maar het blijft een fantastisch lekker hapje van fruitige meloen omwikkeld met licht zoute parmaham. Lekker op de borrel of bij een feestje.

Quinoa met gegrilde groenten en halloumi
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijk voedzaam gerecht van smaakvolle quinoa met zoete aardappel, aubergine en gegrilde halloumi kaas.

Courgette lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 30 min oventijd
  • 2 tot 3 personen
  • *

Koolhydraatarme lasagne van plakjes courgette, tomatensaus en parmezaanse kaas

Watermeloen carpaccio
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk fris voorgerecht van flinterdunne plakjes watermeloen met een citroendressing en pistachenootjes.

Gegrild paprika hapje met pesto
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 30 min
  • 8 stuks
  • *

Een lekker vegetarisch paprika hapje van gegrilde paprika rolletjes gevuld met pesto, ricotta en walnoot. Een ideaal borrelhapje.

Oosters vispakketje met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd/bbq
  • 2 personen
  • *

Lekker van de BBQ of uit de oven: pakketjes met gestoomde vis en groenten in een lekkere teriyakisaus.

Gepofte zoete aardappels met zure room
  • Bijgerecht
  • 20 min + 45 min poftijd
  • 4 stuks
  • *

Lekker van de BBQ of uit de oven: gepofte zoete aardappels met een Mexicaanse twist en een lekkere vulling van zure room met limoen.

Tomaatjes gevuld met pesto
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 15 stuks
  • *

Deze met roomkaas en pesto gevulde cherrytomaatjes zijn lekker als vegetarisch borrelhapje op een feestje of te gebruiken als tapashapje.

Tempeh saté spiesjes
  • Bijgerecht
  • 25 min + 1 uur marineren
  • 8 stuks
  • *

Knapperige tempeh saté in een heerlijke marinade. Lekker van de bbq of gewoon uit de grillpan. Serveer ze met gebakken uitjes.

Vijgen salade met burrata
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Burrata is een soort zachte bol mozzarella die perfect combineert in deze herfstsalade met vijgen en noten

Rucolasalade met tomaatjes
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Een eenvoudige rucola salade met Italiaanse top ingrediënten zoals balsamico crème en Parmezaanse kaas flakes. Extra lekker door de geroosterde pijnboompitjes.

Bloemkool steaks
  • Bijgerecht
  • 10 min + 15 min
  • 4 stuks
  • *

Smaakvolle bloemkool steaks uit de oven met een kruidig sausje erbij. Een heerlijke vegan variant op de klassieke steak. Klaar in slechts 25 minuten.

Anti pasti prikkers
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Deze prikkers met Italiaanse ingrediënten vormen een gezellig borrelhapje of starter van je diner

Groentepakketjes van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 10 min + 10 min
  • 3 stuks
  • *

Goed gevulde pakketjes gevuld met o.a. courgette, tomaatjes en lekkere kruiden. Te bereiden op de BBQ of in de oven. 

Vegan caesar salade met avocado
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Een caesar salade, maar dan vegan. Lekker met avocado, zoete aardappel en vegan kip.

Courgettesoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere zelfgemaakte courgettesoep met een vleugje munt en room. Deze soep kun je in slechts 20 minuutjes eenvoudig maken.

Gezonde pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een gezonde(re) en koolhydraatarme variant van de spaghetti carbonara op basis van courgette en magere spekjes.

Tofu spiesjes met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min rusttijd
  • 12-18 spiesjes
  • *

Dacht jij dat een vegan BBQ ingewikkeld was? Met deze pittige tofu spiesjes met groenten is het allesbehalve saai. 100% plantaardig, voedzaam en ontzettend smaakvol, daar scoor je punten mee!

Gezonde tonijnsalade
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 1 schaaltje
  • *

Zelfgemaakte romige tonijnsalade gemaakt op basis van Griekse yoghurt. Lekker en gezond en in 10 minuten klaar.

Mango lassi
  • Drankjes
  • 10 min
  • 2 glazen
  • *

Lekker en gezond tussendoortje op een warme dag: ijskoude en romige smoothie van o.a. mango en (kokos)yoghurt.

Tropische salade met passievrucht
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Verwerk zomerfruit in je salade zoals passievrucht en mango. Heerlijk met geitenkaas, pistachenootjes en een verfrissende dressing. Ook lekker als bijgerecht bij de BBQ.

Gegrilde aubergine van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Lekker groentegerecht van de BBQ: gegrilde aubergine met een topping van feta en pijnboompitten en dressing van knoflook en citroen.