Koolhydraatarme recepten

Koolhydraatarme recepten

Deze gerechten met minder koolhydraten passen perfect in een koolhydraatarm dieet. Wat dacht je van een heerlijke frittata, lasagne van groenten, courgetti, salade of curry? Deze koolhydraatarme recepten laten zien dat je ook gevarieerd en bewust kunt eten binnen deze eetwijze.

Gevulde eieren
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

De klassieker op elk feestje of tijdens pasen: gevulde eieren met kerrie en bieslook. Super makkelijk om zelf te maken met dit recept.

Oosters zalm gourmetpannetje
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 2 pannetjes
  • *

Het is lekker gourmetten met dit makkelijke Oosters zalmpannetje met verse zalm, sojasaus en bosui.

Vitello tonnato
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Maak in 10 minuten dit populaire Italiaanse voorgerecht van fricandeau met een romige zelfgemaakte tonijnsaus.

Mexicaanse bloemkoolrijst
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 a 4 personen
  • **

Lekkere kruidig Mexicaans gerecht dat bijna geheel uit groenten zoals bloemkoolrijst, tomaat en maïs bestaat en bovendien koolhydraatarm is.

Koolhydraatarme cannelloni bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 20 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Een koolhydraatarme ovenschotel van courgette cannelloni gevuld met een bolognese saus op een romige bodem van spinazie en ricotta

Melanzane parmigiana
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Heerlijk Italiaans recept voor melanzane parmigiana uit de oven met laagjes aubergine, mozzarella, tomatensaus en uiteraard Parmezaanse kaas

Groente ei muffins
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 6 stuks
  • **

Lekkere gezonde lunch of tussendoortje van een hartige muffin met ei en bomvol met groenten

Italiaans gevulde courgette
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Gevulde courgette’s uit de oven met een Italiaans mengsel van gehakt, basilicum en mozzarella

Panna cotta kokos passievrucht
  • Nagerecht
  • 25 min + 2 uur opstijven
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk tropisch dessert: romige panna cotta van room en kokosmelk met een laagje frisse passievrucht

Mosselen koken op klassieke wijze
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2-3 personen
  • **

Makkelijke basisrecept voor mosselen met groenten gekookt in witte wijn inclusief veel handige tips en stap voor stap foto’s

Zelfgemaakte boontjes sajoer
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 2 à 3 personen
  • *

Makkelijk recept voor zelfgemaakte Indonesische sperziebonen gestoofd in een licht pittige saus

Tzatziki
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

Maak zelf tzatziki met dit recept voor deze heerlijke romige en frisse Griekse dip met griekse yoghurt en komkommer

Watermeloen salade met feta
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 3 à 4 personen
  • *

Heerlijke zomerse salade van fris zoete watermeloen gecombineerd met zoute feta, stukjes krokante pecannoten en een lichte dressing met limoen

Sashimi salade met wasabi dressing
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere frisse salade met rauwe vis, komkommer en een pittige wasabi dressing

Imam bayildi (aubergine met tomaat)
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Dit heerlijke vegetarische Turks gerecht bestaat uit gevulde aubergines met tomaat, paprika en lekkere kruiden uit de oven.

Zelfgemaakte pastasaus
  • Bijgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Maak zelf dit basisrecept voor heerlijke smaakvolle pastasaus, ideaal voor bij de spaghetti, pasta of lasagne.

Aardbeiensoep
  • Nagerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Heel makkelijk en snel toetje dat heerlijk smaakt in de zomer als afsluiting van een diner of barbecue.

Kruidenboter maken
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

Na dit recept maak je voortaan altijd je kruidenboter zelf want het is zo simpel en lekker, en onmisbaar bij de BBQ

Salade caprese
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 à 3 personen
  • *

Deze populaire Italiaanse salade met tomaat en mozzarella is heerlijk als voorgerecht of als lunch

Gevulde champignons met geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke grote champignons met zachte geitenkaas en pesto van de BBQ of uit de oven

Preipannetje met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijk pannetje met een romig mengsel met prei en champignons met daarin stukjes zalmfilets gegaard

Vispakketjes met citroen van de barbecue
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 8 min bakken
  • 2 stuks
  • *

Makkelijke vispakketjes van de BBQ met zacht gestoomde vis, citroen, kruidenboter en bosui

Gevulde courgette met Mexicaans gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Gevulde courgettes uit de oven met een kruidig Mexicaans gehaktmengsel, paprika en mais, ook makkelijk vegetarisch te maken

Baba ganoush
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 1 klein schaaltje
  • *

Deze smeuïge Midden Oosterse dip, genaamd baba ganoush, is gemaakt van geroosterde aubergine en is lekker bij de mezze of borrel

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!