Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Koolhydraatarme lasagne

Een heerlijke koolhydraatarme lasagne van pompoen en courgette, met een vulling van spinazie, ricotta en een tomatensaus

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne plakken. Verhit in een pan wat olijfolie of boter en fruit de ui en knoflook. Voeg na ongeveer 2 minuten de gezeefde tomaten toe, voeg wat Italiaanse kruiden, peper en zout toe en laat het ongeveer 10 op laag vuur pruttelen. Voeg op het einde de verse basilicum toe.

 Verhit ondertussen een andere pan, doe hier een laagje water in en laat de spinazie slinken. Wanneer de spinazie gesloken is, doe deze in een vergiet en druk er zo veel mogelijk vocht uit. In een kom, meng de ricotta met de spinazie, citroensap en breng op smaak met peper en zout.

 Vet een ovenschaal in en maak laagjes van de tomatensaus, pompoen, spinazie-ricotta mengsel en courgette.

 Eindig met een laagje tomatensaus en bestrooi deze met de geraspte mozzarella. Zet de lasagne voor 25 minuten in de oven tot deze goudbruin is.

 Tip: je kunt pompoen lasagnebladen kopen bij o.a. de AH of Jumbo of zelf maken met een kaasschaaf en een pompoen.

Koolhydraatarme lasagne

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.