Koolhydraatarme lasagne

Een heerlijke koolhydraatarme lasagne van pompoen en courgette, met een vulling van spinazie, ricotta en een tomatensaus

Hoofdgerecht 30 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne plakken. Verhit in een pan wat olijfolie of boter en fruit de ui en knoflook. Voeg na ongeveer 2 minuten de gezeefde tomaten toe, voeg wat Italiaanse kruiden, peper en zout toe en laat het ongeveer 10 op laag vuur pruttelen. Voeg op het einde de verse basilicum toe.

  2. Verhit ondertussen een andere pan, doe hier een laagje water in en laat de spinazie slinken. Wanneer de spinazie gesloken is, doe deze in een vergiet en druk er zo veel mogelijk vocht uit. In een kom, meng de ricotta met de spinazie, citroensap en breng op smaak met peper en zout.

  3. Vet een ovenschaal in en maak laagjes van de tomatensaus, pompoen, spinazie-ricotta mengsel en courgette.

  4. Eindig met een laagje tomatensaus en bestrooi deze met de geraspte mozzarella. Zet de lasagne voor 25 minuten in de oven tot deze goudbruin is.

  5. Tip: je kunt pompoen lasagnebladen kopen bij o.a. de AH of Jumbo of zelf maken met een kaasschaaf en een pompoen.

Heeft het gesmaakt?
245 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.