Ga naar de inhoud
Koolhydraatarme lasagne

Koolhydraatarme lasagne

Een heerlijke koolhydraatarme lasagne van pompoen en courgette, met een vulling van spinazie, ricotta en een tomatensaus

30 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Koolhydraat arm recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 350 gr pompoen lasagnebladen
  • 1 courgette
  • 200 gr spinazie
  • 200 gr ricotta
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 400 gr gezeefde tomaten
  • Handje verse basilicum
  • Snuf Italiaanse kruiden
  • Handje geraspte mozzarella

Benodigdheden

  • Kleine tot middelgrote ovenschaal

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne plakken. Verhit in een pan wat olijfolie of boter en fruit de ui en knoflook. Voeg na ongeveer 2 minuten de gezeefde tomaten toe, voeg wat Italiaanse kruiden, peper en zout toe en laat het ongeveer 10 op laag vuur pruttelen. Voeg op het einde de verse basilicum toe.


    Koolhydraatarme lasagne Koolhydraatarme lasagne Koolhydraatarme lasagne
  2. Verhit ondertussen een andere pan, doe hier een laagje water in en laat de spinazie slinken. Wanneer de spinazie gesloken is, doe deze in een vergiet en druk er zo veel mogelijk vocht uit. In een kom, meng de ricotta met de spinazie, citroensap en breng op smaak met peper en zout.


  3. Vet een ovenschaal in en maak laagjes van de tomatensaus, pompoen, spinazie-ricotta mengsel en courgette.


    Koolhydraatarme lasagne Koolhydraatarme lasagne Koolhydraatarme lasagne
  4. Eindig met een laagje tomatensaus en bestrooi deze met de geraspte mozzarella. Zet de lasagne voor 25 minuten in de oven tot deze goudbruin is.


  5. Tip: je kunt pompoen lasagnebladen kopen bij o.a. de AH of Jumbo of zelf maken met een kaasschaaf en een pompoen.