Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Enchiladas van courgette

Deze koolhydraatarme Mexicaanse ovenschotel met kip is ideaal als lichte maaltijd.

Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 300 gr kipfilet
  • 1 eetlepel taco of enchilada kruiden
  • 1 paprika
  • handje geraspte kaas
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 140 gr mais
  • 1 bosui
  • 125 ml zure room
  • 200 ml tomatensaus (passata)
Materialen
  • 1 hele grote ovenschaal of middelformaat
  • Kaasschaaf of mandoline

Bereiding
Kook de kip in een pan met water ca. 15 minuten. Verwarm de oven op 220 graden. Snijd de courgette’s met een kaasschaaf of mandoline in lange stroken van 1 mm dik (36 plakken). Snipper de ui en knoflook fijn en fruit aan in een beetje olie in een grote pan. Snijd de paprika in blokjes en bak even mee met de ui.

Enchiladas_courgette_02.jpg
Enchiladas_courgette_01.jpg
Enchiladas_courgette_03.jpg
Enchiladas_courgette_04.jpg

Haal de kip uit het water, laat uitlekken en trek met een vork uit elkaar tot pulled chicken. Voeg deze stukjes kip toe aan de pan samen met de kruiden. Laat de mais uitlekken en voeg ook toe aan de pan. Leg 3 plakken courgette naast elkaar zodat ze elkaar iets overlappen.

Enchiladas_courgette_05.jpg
Enchiladas_courgette_06.jpg
Enchiladas_courgette_07.jpg
Enchiladas_courgette_08.jpg

Schep wat van het mengsel vooraan op de stroken courgette en rol voorzichtig op. Leg het rolletje in een ingevette ovenschaal. Herhaal dit met de rest van de vulling en courgette. Schep wat van de tomatensaus over de rolletjes en bestrooi met kaas. Zet de schaal 8 tot 10 minuutjes in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Schep er wat zure room op en bestrooi met wat bosui in ringetjes.

Beoordeling (132 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Griekse panzanella salade
Mihoensalade met tofu
Kip ketjap salade
Thaise quinoa salade
Perzik salade met krokante geitenkaas
Print met
×