Koolhydraatarme granola

Een lekker koolhydraatarm ontbijt maak je met deze knapperige granola gemaakt van verschillende noten met een vleugje kokos en kaneel

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: porties
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 175 graden. In een grote kom, meng de pecannoten, amandelen, pompoenpitten, zonnebloempitten, kokos en kaneel. Indien gewenst kun je de pecannoten en amandelen grof hakken.

 In een andere kom, splits een ei en gebruik alleen het eiwit. Klop deze met een handmixer totdat deze stevig is. Doe de pindakaas, boter/olie en vanille in en pannetje (voeg hier ook de zoetstof bij indien gewenst). Verwarm deze al roerend zodat het samen smelt. Wanneer dit een geheel is, giet het over het notenmengsel en meng dit goed door elkaar. Spatel daarna het geklopte eiwit erdoor heen tot een geheel.

 Verdeel de granola over een bakplaat en zet deze voor ongeveer 15 minuten in de oven totdat hij lichtbruin wordt. Laat hem daarna goed afkoelen en bewaar hem in een afgesloten pot. Eet de granola met wat (soja)yoghurt en fruit als koolhydraatarm ontbijt.

 Tips: je kunt natuurlijk ook andere noten gebruiken in de granola. De noten die het minste koolhydraten bevatten zijn pecannoten, macadamianoten, paranoten, amandelen en walnoten

 Je kunt ook ander fruit gebruiken dan frambozen. Andere fruitsoorten die het minste koolhydraten bevatten zijn bramen, aardbeien, perzik, nectarine en meloen

33 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.