Koolhydraatarme granola

Een lekker koolhydraatarm ontbijt maak je met deze knapperige granola gemaakt van verschillende noten met een vleugje kokos en kaneel

Ontbijt 15 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 10 porties

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. In een grote kom, meng de pecannoten, amandelen, pompoenpitten, zonnebloempitten, kokos en kaneel. Indien gewenst kun je de pecannoten en amandelen grof hakken.

  2. In een andere kom, splits een ei en gebruik alleen het eiwit. Klop deze met een handmixer totdat deze stevig is. Doe de pindakaas, boter/olie en vanille in en pannetje (voeg hier ook de zoetstof bij indien gewenst). Verwarm deze al roerend zodat het samen smelt. Wanneer dit een geheel is, giet het over het notenmengsel en meng dit goed door elkaar. Spatel daarna het geklopte eiwit erdoor heen tot een geheel.

  3. Verdeel de granola over een bakplaat en zet deze voor ongeveer 15 minuten in de oven totdat hij lichtbruin wordt. Laat hem daarna goed afkoelen en bewaar hem in een afgesloten pot. Eet de granola met wat (soja)yoghurt en fruit als koolhydraatarm ontbijt.

  4. Tips: je kunt natuurlijk ook andere noten gebruiken in de granola. De noten die het minste koolhydraten bevatten zijn pecannoten, macadamianoten, paranoten, amandelen en walnoten

  5. Je kunt ook ander fruit gebruiken dan frambozen. Andere fruitsoorten die het minste koolhydraten bevatten zijn bramen, aardbeien, perzik, nectarine en meloen

Heeft het gesmaakt?
45 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.