Kip kerrie met bloemkoolrijst

Door rijst te vervangen door bloemkool krijg je een heerlijk koolhydraatarm hoofdgerecht van kip kerrie met lekker veel groenten

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 2 personen

Bereiding

  1. Blancheer de broccoli 3 minuten in kokend water en spoel daarna af met koud water. Snipper de ui en halve rode peper. Fruit deze aan in een pan. Voeg de stukjes kip toe en bak rondom lichtbruin.

  2. Voeg de kerrie, komijn, gemberpoeder en een snuf peper en zout toe aan de kip en schep door elkaar. Voeg de kokosmelk toe en laat het mengsel even zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 1 a 2 minuten.

  3. Voeg de geblancheerde broccoliroosjes toe aan de kip kerrie en verwarm nog even mee. Serveer de bloemkoolrijst met de kip kerrie en garneer met wat geschaafde amandel.

  4. Tip: bekijk ook eens het basisrecept voor kip kerrie met gewone rijst

     

Heeft het gesmaakt?
376 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!