Kip kerrie met bloemkoolrijst

Door rijst te vervangen door bloemkool krijg je een heerlijk koolhydraatarm hoofdgerecht van kip kerrie met lekker veel groenten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Blancheer de broccoli 3 minuten in kokend water en spoel daarna af met koud water. Snipper de ui en halve rode peper. Fruit deze aan in een pan. Voeg de stukjes kip toe en bak rondom lichtbruin.

 Voeg de kerrie, komijn, gemberpoeder en een snuf peper en zout toe aan de kip en schep door elkaar. Voeg de kokosmelk toe en laat het mengsel even zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 1 a 2 minuten.

 Voeg de geblancheerde broccoliroosjes toe aan de kip kerrie en verwarm nog even mee. Serveer de bloemkoolrijst met de kip kerrie en garneer met wat geschaafde amandel.

 Tip: bekijk ook eens het basisrecept voor kip kerrie met gewone rijst

 

350 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!