Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kip kerrie met bloemkoolrijst

Door rijst te vervangen door bloemkool krijg je een heerlijk koolhydraatarm hoofdgerecht van kip kerrie met lekker veel groenten

Ingrediënten
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 250 gr kip (in stukjes)
  • 200 gr broccoli (in roosjes)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Snuf komijn
  • snuf gemberpoeder
  • snuf peper en zout
  • 125 ml kokosmelk
  • 1 ui
  • ½ rode peper
  • 2 eetlepel geschaafde amandel

Bereiding
Blancheer de broccoli 3 minuten in kokend water en spoel daarna af met koud water. Snipper de ui en halve rode peper. Fruit deze aan in een pan. Voeg de stukjes kip toe en bak rondom lichtbruin.

Voeg de kerrie, komijn, gemberpoeder en een snuf peper en zout toe aan de kip en schep door elkaar. Voeg de kokosmelk toe en laat het mengsel even zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 1 a 2 minuten.

Voeg de geblancheerde broccoliroosjes toe aan de kip kerrie en verwarm nog even mee. Serveer de bloemkoolrijst met de kip kerrie en garneer met wat geschaafde amandel.

Tip: bekijk ook eens het basisrecept voor kip kerrie met gewone rijst
 

bloemkoolrijst met kip kerrie www.leukerecepten.nl

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×