Lunch recepten

Lunch recepten

Tijd voor lunch! Maak iets lekkers voor jezelf, zoals een broodje, sandwich of een wrap. Of maak een keer iets anders, denk aan quinoa salade, een quiche of een lekker soepje. Je vind hier gezonde lunch recepten, zowel warm als koud. Of heb je zin in iets zoets zoals pannenkoeken of een smoothie bowl?

Spinazietaart
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Geniet van een verrukkelijk hoofdgerecht met deze smaakvolle spinazietaart. Met bladerdeeg, hartige feta en walnoten is dit een hartige taart die je zeker eens moet proberen! Ook lekker als lunch.

Broccolisalade met feta
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een verrassende salade van gestoomde broccoli, cherrytomaatjes, avocado en gedroogde abrikozen. Afgemaakt met feta, cashewnootjes en een heerlijke dressing. Een veelzijdige salade die zowel koud als lauwwarm erg lekker is!

Pinsa met courgette
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 5 min oventijd
  • 1 stuk
  • *

Verrukkelijke pinsa met courgette, een snelle maaltijd die in slechts 15 minuten op tafel staat. Met een luchtige bodem, belegd met plakjes courgette en romige ricotta met wat citroenrasp en peper en zout. Heerlijk om direct te serveren.

Salade met burrata en perzik
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Een zomerse salade met burrata en perzik. Een heerlijke combinatie van sappige perzikpartjes, romige burrata en knapperige sla. Maak de salade af met pijnboompitten, verse basilicum en wat balsamicocrème. In slechts 10 minuten op tafel en ideaal als voorgerecht, lunch of bijgerecht.

Griekse pitabroodjes met tzatziki
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 5 stuks
  • *

Lekkere Griekse pitabroodjes met gyros, zelfgemaakte tzatziki, feta en rode ui. Perfect voor een smakelijke en makkelijke maaltijd die je binnen 15 minuten maakt!

Griekse pastasalade
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Maak deze heerlijke Griekse pastasalade: een combinatie van feta, olijven, gegrilde paprika en een verfrissende dressing zorgt voor een mix van mediterrane smaken. Perfect als lunch of bijgerecht bij een BBQ.

Courgettetaart
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Proef deze smaakvolle courgettetaart: met knapperig bladerdeeg, een romige vulling met courgette en gedroogde tomaatjes. Een heerlijke hartige taart als hoofdgerecht met salade of een kom soep.

Salade met mango
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Geniet van een smaakvolle salade met mango, avocado en feta. Deze kleurrijke combinatie biedt een perfecte balans tussen zoet, romig en zout. Ideaal als lichte lunch of bijgerecht tijdens de zomermaanden.

Maaltijdsalade met kruidige kip
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere salade met gemarineerde gebakken stukjes kip en diverse groenten zoals tomaatjes, komkommer en wortel. Een perfecte combinatie met de lichte dressing en krokante stukjes cashewnoot.

Salade met spekjes
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Geniet van een smaakvolle salade met knapperige spekjes, romige geitenkaas, zoete rozijnen en knapperige walnoten. De honing mosterd dressing maakt het geheel compleet. Lekker als bijgerecht of lichte lunch.

Koolrabisoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Geen idee wat je met koolrabi moet maken? Maak deze lekkere verse romige koolrabisoep, makkelijk zelf gemaakt in 20 minuutjes. Serveer met wat knoflookcroutons voor een lekkere crunch en bite.

Kaneel croissants
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Maak makkelijk zelf deze croissantjes met een vulling van kaneelsuiker met maar 4 ingrediënten. Een combinatie dus tussen kaneelbroodjes en croissants. Lekker bij het ontbijt of brunch.

Zoete aardappel nacho’s
  • Lunch recept
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze gezondere versie van nacho’s gemaakt van krokant gebakken zoete aardappel uit de oven met een topping van maïs, guacamole en rode ui is lekker als hapje maar ook als lunch.

Zelfgemaakte tonijnburgers
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 10 min
  • 2 stuks
  • *

Dit recept is voor heerlijke tonijnburgers. Zelfgemaakt met tonijn uit blik. Bak ze goudbruin en serveer op een broodje met sriracha mayonaise, rucola, tomaat en avocado. Smakelijk!

Panzanella met groene asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • *

Deze broodsalade met gegrilde groene asperges en tomaatjes in een heerlijke frisse citroendressing is een lekker lentegerecht en ook ideaal om mee te nemen met een picknick.

Aspergeragout
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Geniet van een heerlijke zelfgemaakte romige aspergeragout in een knapperig pasteibakje. Met verse witte asperges en erwtjes, lekker voor een speciale gelegenheid of gewoon voor een gezellig diner thuis.

Couscous met kikkererwten
  • Lunch recept
  • 5 min + 10 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke couscous met kikkererwten, groenten en amandelen. Een makkelijk én lekker recept dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Verse kerriesoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 6 personen
  • *

Maak zelf een pan met heerlijke romige kerriesoep op basis van aardappel, prei en kerrie geserveerd met blokjes zoete appel. Dus maak je klaar voor wat gezellig comfort food met dit hartige soep recept! Binnen 25 minuten vers op tafel.

Club sandwich
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 2 stuks
  • *

Deze klassieke club sandwich met getoast brood, kaas, kipfilet en tomaat is een echte topper. Het is een hartige sandwich die perfect is voor een stevige lunch of een lichte avondmaaltijd. Tip: probeer eens aioli in plaats van mayonaise

Quiche met gorgonzola
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 55 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Deze heerlijke gorgonzola quiche met spinazie, walnoten en peer is de perfecte keuze voor liefhebbers van hartige en zoete smaken. De romige gorgonzola en de knapperige walnoten vormen een perfecte combinatie met de zachte spinazie en zoete stukjes peer

Wraprolletjes met geitenkaas
  • Lunch recept
  • 20 min
  • 3 personen
  • *

Geniet van deze heerlijke en eenvoudige vegetarische rolletjes van tortillawraps met geitenkaas en walnoot. Een heerlijk hapje of lichte lunch met slechts 5 ingrediënten. Perfect voor als je weinig tijd hebt maar toch een lekker hapje of tussendoortje wil maken. 

Spruitjessoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Perfect recept voor deze lekkere romige spruitjessoep die extra dik is door het gebruik van aardappel. Serveer er wat zoete stukjes appel in voor een lekkere twist.

Bietensalade
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Snelle en makkelijke salade met rode bieten, appel, walnoten en feta. Lekker als lunch of bijgerecht.

Verse tortellini soep
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 6 personen
  • *

Goed gevulde maaltijdsoep met tortellini pasta, groenten in een romige tomatensaus met Italiaanse twist.