Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Lunch

Maak in een handomdraai een lekkere quiche, broodje, sandwich of salade voor de lunch. Bereid een heerlijke middagmaaltijd met recepten voor gezonde, snelle of luxe lunch-gerechten. Denk aan panini met mozzarella, kipragout, focaccia of scones met jam.

Salade met gerookte kip en spekjes

  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Deze frisse maaltijdsalade met kip, spek, mozzarella en appel is een een lekkere lunch of een licht hoofdgerecht om het nieuwe jaar mee te beginnen

Bietensalade met feta

  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 2-3 personen
  • *

Frisse salade die binnen een paar tellen op tafel staat! Lekker als lunch of bijgerecht

Frisse toast met Hüttenkäse en serranoham

  • Lunch
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Deze geroosterde sneetjes brood met Hüttenkäse, cherrytomaatjes, rucola en serranoham zijn geschikt als lunch of snelle avondmaaltijd

Zoete puntpaprika soep

  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Verse soep gemaakt van puntpaprika en zoete aardappel waardoor hij een tikje zoet van smaak is

Falafelbowl

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 bowls
  • *

Maak zelf deze lekkere en kleurrijke vegetarische bowl met falafel balletjes en veel groenten

Komkommer spread

  • Lunch
  • 15 min
  • 1 kommetje
  • *

Deze spread is heerlijk voor op een broodje, is lekker fris en een beetje krokant door de gehakte amandelen. Probeer ook eens knapperige worteltjes in de spread te dippen, lekker!

Mini brioche broodpudding

  • Lunch
  • 15 min + 20 oventijd
  • 6 stuk
  • *

Deze mini broodpuddinkjes met kersen en kokos zijn heerlijk bij het kerstontbijt of kerstbrunch.

Warme chocolademelk met speculaas

  • Lunch
  • 10 min
  • 2-3 koppen
  • *

Warm jezelf op met deze chocolademelk gemaakt van echte chocolade en een vleugje speculaas

Kerstkrans van cocktail worstjes

  • Lunch
  • 40 min
  • 1 krans
  • **

Hoe leuk staat dit op de kerst tafel? Deze krans van bladerdeeghapjes, gevuld met cocktailworstjes is perfect als lunch of hapje tijdens de feestdagen.

Mini zuurkooltaartjes

  • Lunch
  • 25 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • **

Kleine hartige taartjes met zuurkool en rookworst, een heerlijke winterse combi.

Frittata met broccoli

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 oventijd
  • 3 personen
  • *

Een ideale manier om restjes mee op te maken of om groenten in te verstoppen.

Toast met zalm en avocado spread

  • Ontbijt
  • 15 min
  • 3 porties
  • **

Deze romige avocadospread is een heerlijke combinatie met zalm en knapperige komkommer rolletjes. Helemaal geschikt als ontbijt, lunch of als feestelijk voorgerecht.

Gevulde portobello's met mexicaanse vulling

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Grote champignons gevuld met een heerlijke vegetarische vulling met een Mexicaanse twist.

Romige kippensoep met champignons

  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Van een kommetje van deze kippensoep met champignons knap je weer op!

Toast met radijsjessalade

  • Lunch
  • 15 min
  • 3 kleine sneetjes brood
  • *

Frisse salade van radijs, komkommer amandel. Lekker op (stok)brood tijdens de lunch of bij de borrel!

Quiche met witlof en ham

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 oventijd
  • 4 ersonen
  • **

Witlof met ham en kaas is een gouden combi, zo ook in deze heerlijke quiche

Broccoleaf soep met kokos

  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Broccoleaf zijn de bladeren van broccoli die zacht en mild van smaak zijn en super gezond

Meatball sliders

  • Lunch
  • 10 min + 15 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Deze populaire Amerikaanse broodjes uit de oven belegde ik met gehaktballetjes en lekker veel kaas

Tomatentaart met basilicum

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 50 oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Een lichte quiche met ricotta en lekkere zoetsappige tomaatjes

Gevulde courgette met zalm

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Lichte maaltijd (of lunch) van courgette gevuld met zalm en hüttenkäse uit de oven

Vegetarische pita pizza met gegrilde groenten

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 5 min oventijd
  • 5 stuks
  • *

Pitabroodjes uit de oven belegd met courgette, paprika, aubergine, pesto en mozzarella

Kip kerrie salade

  • Lunch
  • 25 min
  • 4 broodjes
  • *

Wist je dat je heel makkelijk zelf je eigen kip kerrie salade maakt? Lekker voor tijdens de lunch of op een toastje tijdens een feestje

Toast met ricotta en gegrilde perzik

  • Lunch
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

De verrassende combinatie van ricotta, gegrilde wilde perzik en honing is heerlijk op geroosterd brood

Broodje zalmsalade

  • Lunch
  • 15 min
  • 4 broodjes
  • *

Deze zalmsalade maak je met Hüttenkase in plaats van mayonaise. Een lekkere en gezonde lunch!

Vega burgers met yoghurtsaus

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 5 burgers
  • **

Hamburgerbroodjes met vegetarische burgers van zoete aardappel, kikkererwten en bonen

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette