Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Lunch

Lunch

Maak in een handomdraai een lekker broodje, sandwich of salade voor de lunch. Voor thuis of om mee te nemen naar je werk of op school. Maar denk ook bijvoorbeeld aan een warm lunchrecept zoals een quiche of een soep. Alles voor een heerlijke middagmaaltijd met gezonde, snelle of luxe lunch gerechten! En ook voor koolhydraatarme lunchrecepten ben je hier aan het juiste adres, van omeletwraps tot gevulde paprika en frittata. Zo kun je er weer tegenaan in de middag!

Paas toast met abrikoos
  • Lunch
  • 10 min
  • 4 stuks
  • *

Deze sneetjes brood met geitenkaas en zoete topping van abrikoos en honing lijken net eieren en zijn daarom een ideaal recept voor bij de paasbrunch dat niet alleen lekker is maar er ook heel leuk uit ziet

Eggs benedict
  • Ontbijt
  • 35 min
  • 4 stuks
  • ***

Lekker voor bij de Paasbrunch: eggs benedict met geroosterd brood, ham, gepocheerd ei en Hollandaise saus

Quiche met wortel
  • Lunch
  • 25 min + 30 min oventijd
  • 3 a 4 personen
  • **

Deze quiche is niet alleen een mooi plaatje om te zien maar hij smaakt ook nog eens heerlijk en is ideaal voor de Paasbrunch.

Pide met spinazie en feta
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd + 45 min rijzen
  • 2 stuks
  • **

Dit ovale Turkse broodje is meestal gevuld met gehakt maar deze vegetarische versie met spinazie en feta is een heerlijke variant!

Gezonde eiersalade
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 kommetje
  • *

Dit is een makkelijk basisrecept voor zelfgemaakte eiersalade, lekker fris en licht van smaak en heerlijk op brood of toastje

Gevulde tomaten
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 5 stuks
  • **

Lekker koolhydraatarm recept dat grotendeels uit groenten bestaat, tomaten gevuld met spinazie en feta

Bloemkoolsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Lekkere verse en romige bloemkoolsoep met een snufje tijm, klaar in 30 minuten!

Paprikasoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze verse zelfgemaakte paprikasoep, gemaakt met uiteraard paprika maar ook wortel, is heerlijk als voorgerecht of als lunch

Franse uiensoep
  • Lunch
  • 60 min
  • 4 personen
  • **

Maak zelf in 1 uurtje deze heerlijke traditionele Franse uiensoep met stokbrood en gegratineerde kaas

Bladerdeegbroodjes met zuurkool
  • Lunch
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Knakworstjes en zuurkool zijn een heerlijke combinatie, zeker verpakt in deze knapperige bladerdeegbroodjes afgemaakt met kaas

Tosti zuurkool ananas
  • Lunch
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Een lekkere winterse variant tosti met de zure smaak van zuurkool, zoute spek en zoete ananas, een perfecte combi!

Spinaziesoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • **

Maak in 20 minuten een heerlijke groene soep van spinazie met een vleugje room

Vegan eiersalade
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 1 portie
  • **

Deze eiersalade is gemaakt zonder eieren, maar met tofu! Toch is de smaak en structuur erg vergelijkbaar met een echte eiersalade

Italiaanse boerenomelet
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Door pesto te mengen met eieren krijg je een heerlijke lichtgroene omelet die je kunt vullen met verschillende groenten en vergeet niet te garneren met Parmezaanse kaas

Zelfgemaakte saucijzenbroodjes
  • Lunch
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Makkelijk zelf heerlijke saucijzenbroodjes maken met een kruidige vulling en krokant bladerdeeg, met maar 6 ingrediënten!

Quiche met paprika en champignons
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Dit hartige taartje van bladerdeeg gevuld met champignons, spekjes en paprika is lekker als lunch of avondmaal

Makkelijke kippensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Maak in 30 minuten een heerlijke kippensoep met dit basisrecept inclusief vermicelli en met extra veel groenten, daar knap je van op!

Pasteitjes met champignons
  • Voorgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekkere herfstige potjes uit de de oven met een romig mengsel met champignons en een knapperig dakje van bladerdeeg.

Gevulde portobello’s met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Grote gevulde champignons met een vegetarische vulling van spinazie en geitenkaas, lekker en voedzaam!

Linzensoep
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 6 personen
  • **

Gezond en voedzaam! Een makkelijk basisrecept voor een goed vullende kruidige linzensoep op basis van wortel, linzen en bleekselderij.

Romige maaltijdsoep met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Goed gevulde en stevige maaltijdsoep met kip en rijst. Perfect voor op een stormachtige herfstdag of koude winterdag.

Frittata basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze makkelijke basis frittata is vegetarisch, koolhydraatarm en je kunt hem in de oven of op het fornuis maken

Pompoensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 3 - 4 personen
  • *

Geniet extra van de herfst met deze heerlijke verse basis pompoensoep die eenvoudig en snel te maken is

Griekse quinoa
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3-4 personen
  • **

Gezonde en lekkere quinoa salade met komkommer, feta en paprika geserveerd met pitabrood en knoflooksaus

Pitabroodje caprese
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 5 stuks
  • *

Een klassieke Italiaanse combi van tomaat, mozzarella en basilicum op een pitabroodje met stukjes kruidige kip, een lekkere en snelle maaltijd

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×