Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Lunch

Maak in een handomdraai een lekkere quiche, broodje, sandwich of salade voor de lunch. Bereid een heerlijke middagmaaltijd met recepten voor gezonde, snelle of luxe lunch-gerechten. Denk aan panini met mozzarella, kipragout, focaccia of scones met jam.

Quesadilla’s met gehakt

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 stuks
  • **

Makkelijke maaltijd of lunch van krokant gebakken wraps met een vulling van gehakt en paprika.

Pita pizza met chorizo en geitenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 5 min oventijd
  • 5 stuks
  • *

Maak deze hartige minipizza’s uit de oven van pitabroodjes met courgette, tomaat, chorizo en geitenkaas

Broodje gepocheerd ei

  • Lunch
  • 25 min
  • 4 stuks
  • **

Dit broodje met spinazie, bacon en ei is een smakelijke (paas)lunch

Paassalade met kip en geitenkaas

  • Lunch
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Frisse salade met kip, mango en geitenkaas die niet mag ontbreken tijdens de paasbrunch.

Kaneel haasjes van croissantdeeg

  • Ontbijt
  • 25 min + 15 oventijd
  • 8 stuks
  • **

Deze snelle cinnamon rolls van croissantdeeg zijn heerlijk bij de paasbrunch of het paasontbijt

Spinaziesoufflé

  • Lunch
  • 30 min + 15 oventijd
  • 4-6 stuks
  • ***

Deze luchtige en hartige soufflés met spinazie zijn heerlijk zacht en lekker tijdens de paasbrunch

Gehaktballen met ei (scotch eggs)

  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4 stuks
  • **

Deze gehaktballen met een gekookt ei in het midden worden ook wel scotch eggs genoemd of vogelnestjes

Pompoen rijstsalade

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 3 personen
  • *

Lichte maaltijd of lekkere lunch van rijst met geroosterde pompoen en aubergine

Kaas uienbroodjes

  • Lunch
  • 20 min + 20 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Zelfgemaakte broodjes met een heerlijke topping van gebakken ui en kaas

2 x gevulde croissants

  • Ontbijt
  • 20 min
  • 4 stuks
  • **

Deze croissants zijn gevuld met twee varianten hartige vulling en zijn perfect voor bij de lunch of brunch.

Broodje caprese met parmaham

  • Lunch
  • 10 min
  • 2 broodjes
  • *

Deze Italiaanse bol belegd met mozzarella, tomaat, parmaham en rucola is een echte aanrader!

Noedelsoep met tempé

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2-3 personen
  • **

Aziatische soep met sperziebonen en paddenstoelen en krokante tempe.

Salade met gerookte kip en spekjes

  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Deze frisse maaltijdsalade met kip, spek, mozzarella en appel is een een lekkere lunch of een licht hoofdgerecht om het nieuwe jaar mee te beginnen

Bietensalade met feta

  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 2-3 personen
  • *

Frisse salade die binnen een paar tellen op tafel staat! Lekker als lunch of bijgerecht

Frisse toast met Hüttenkäse en serranoham

  • Lunch
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Deze geroosterde sneetjes brood met Hüttenkäse, cherrytomaatjes, rucola en serranoham zijn geschikt als lunch of snelle avondmaaltijd

Zoete puntpaprika soep

  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Verse soep gemaakt van puntpaprika en zoete aardappel waardoor hij een tikje zoet van smaak is

Falafelbowl

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 bowls
  • *

Maak zelf deze lekkere en kleurrijke vegetarische bowl met falafel balletjes en veel groenten

Komkommer spread

  • Lunch
  • 15 min
  • 1 kommetje
  • *

Deze spread is heerlijk voor op een broodje, is lekker fris en een beetje krokant door de gehakte amandelen. Probeer ook eens knapperige worteltjes in de spread te dippen, lekker!

Mini brioche broodpudding

  • Lunch
  • 15 min + 20 oventijd
  • 6 stuk
  • *

Deze mini broodpuddinkjes met kersen en kokos zijn heerlijk bij het kerstontbijt of kerstbrunch.

Warme chocolademelk met speculaas

  • Lunch
  • 10 min
  • 2-3 koppen
  • *

Warm jezelf op met deze chocolademelk gemaakt van echte chocolade en een vleugje speculaas

Kerstkrans van cocktail worstjes

  • Lunch
  • 40 min
  • 1 krans
  • **

Hoe leuk staat dit op de kerst tafel? Deze krans van bladerdeeghapjes gevuld met kleine knakworstje is perfect als lunch of hapje tijdens de feestdagen.

Mini zuurkooltaartjes

  • Lunch
  • 25 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • **

Kleine hartige taartjes met zuurkool en rookworst, een heerlijke winterse combi.

Frittata met broccoli

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 oventijd
  • 3 personen
  • *

Een ideale manier om restjes mee op te maken of om groenten in te verstoppen.

Toast met zalm en avocado spread

  • Ontbijt
  • 15 min
  • 3 porties
  • **

Deze romige avocadospread is een heerlijke combinatie met zalm en knapperige komkommer rolletjes. Helemaal geschikt als ontbijt, lunch of als feestelijk voorgerecht.

Gevulde portobello's met mexicaanse vulling

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Grote champignons gevuld met een heerlijke vegetarische vulling met een Mexicaanse twist.

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm