Lunch

Lunch

Maak in een handomdraai een lekker broodje, sandwich of salade voor de lunch. Voor thuis of om mee te nemen naar je werk of op school. Maar denk ook bijvoorbeeld aan een warm lunchrecept zoals een quiche of een soep. Alles voor een heerlijke middagmaaltijd met gezonde, snelle of luxe lunch gerechten! En ook voor koolhydraatarme lunchrecepten ben je hier aan het juiste adres, van omeletwraps tot gevulde paprika en frittata. Zo kun je er weer tegenaan in de middag!

Kip Hawaï wraps
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 6 stuks
  • **

Kip met ananas is een heerlijke combinatie en al helemaal op een wrap. Extra lekker door de barbecuesaus en kaas. In 35 minuten gemaakt.

Vegan frittata met groenten uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 min oventijd + 10 min rusttijd
  • 4 personen
  • **

Een frittata met groenten uit de oven die binnen no-time op tafel staat. Helemaal plantaardig, glutenvrij en sojavrij.

Tomatensalade met burrata
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 borden
  • *

Serveer deze mooie Italiaanse salade van verschillende soorten tomaat met een bol zachte burrata en je bent in heaven!

Vegan club sandwich
  • Lunch
  • 15 min
  • 1 persoon
  • *

Een heerlijke vegan club sandwich met avocado en vegan mayonaise, kaas en kip.

Courgettesalade met feta
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Frisse salade van gegrilde courgette met tomaatjes, feta en een lekkere citroen-knoflook dressing.

Salade met kersen en mozzarella
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Verse kersen zijn heerlijk in deze frisse en zomerse salade met mozzarella, croutons, hazelnoten en een balsamico dressing.

Quiche met asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke hartige taart met een vulling van groene en/of witte asperges, zachte geitenkaas en een vleugje citroen, lekker als lunch of avondmaal.

Turkse pide met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • **

Makkelijk en snel recept voor heerlijke Turkse broodjes gevuld met een kruidig gehaktmengsel.

Portobello burger
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • *

Een gegrilde portobello met balsamico is ideaal als vegetarische vervanger op een burger, lekker vlezig van structuur en heerlijk van smaak.

Gegrilde romaine sla met sinaasappel
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Deze gegrilde kropjes sla barsten van de smaak met een dressing van Ras el Hanout, partjes frisse sinaasappel en een bite van amandel.

Pastasalade met tonijn
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Makkelijke salade met pasta en tonijn uit blik met een Italiaanse twist van pesto en basilicum

Pancakes met aardbeien
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 5 stuks
  • **

Lekkere luchtige pancakes met verse aardbeien en slagroom. Een lekker verwenontbijtje voor Moederdag of Valentijnsdag.

Vaderdag ontbijt: brood met ei
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 1 portie
  • *

Met dit vaderdagontbijt van gebakken brood met ei, tomatensalsa en bacon begint je papa de dag goed.

Glutenvrije wraps met kip
  • Lunch
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Lekkere glutenvrije wraps met plakjes kipfilet, roomkaas, pesto en komkommer. Voedzaam en klaar in 10 minuten.

Ei muffins
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 6 stuks
  • **

Lekkere gezonde lunch of tussendoortje van een hartige muffin van ei die bomvol met groenten zit. Dit recept is ook nog eens koolhydraatarm.

Vietnamese springrolls
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 5 min
  • 4 stuks
  • **

Maak eenvoudig deze heerlijke spring rolls met een luchtige omelet, knapperige paprika en wortel en een lekker sausje om in te dippen.

Lentesoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk romig soepje met verse lentegroenten zoals groene asperges, lente ui en spinazie. In slechts 25 minuten gemaakt.

Pasteitjes met roerei
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Lekker voor de paasbrunch: knapperige bladerdeeg pasteitjes met een romige vulling van roerei met erwtjes. Feestelijk en makkelijk om te maken!

Croissant krans met spinazie
  • Lunch
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 6 personen
  • **

Lekker bij de Kerst of paasbrunch: knapperige krans gevuld met een mengsel van eieren en spinazie.

Witlofbootjes met tonijn
  • Tussendoortjes
  • 10 min
  • 8 stuks
  • **

Heerlijke witlofschuitjes gevuld met een romige tonijn salade en kappertjes. Een lekker knapperig en fris tussendoortje.

Gevulde tomaten met ei
  • Bijgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een simpel maar lekkere gerechtje voor bij de (paas)lunch van gevulde tomaten uit de oven met roerei, en bovendien koolhydraatarm.

Hartige wafels
  • Tussendoortjes
  • 35 min
  • 10 stuks
  • **

Lekker als lunch, tussendoortje of serveer eens bij de borrel: hartige wafels met spinazie en Parmezaanse kaas.

Salade met peer en walnoot
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere frisse salade met licht gebakken peer, geitenkaas en een crunch van walnoot. Lekker als lunch of bijgerecht

Broodje brie met komkommer
  • Lunch
  • 10 min
  • 4 broodjes
  • *

Lekker en snelle lunch van een goed belegd broodje met koude brie, komkommer en noten. Klaar in een paar minuten!