Lunch recepten

Lunch recepten

Tijd voor lunch! Maak iets lekkers voor jezelf, zoals een broodje, sandwich of een wrap. Of maak een keer iets anders, denk aan quinoa salade, een quiche of een lekker soepje. Je vind hier gezonde lunch recepten, zowel warm als koud. Of heb je zin in iets zoets zoals pannenkoeken of een smoothie bowl?

Panzanella met groene asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • *

Deze broodsalade met gegrilde groene asperges en tomaatjes in een heerlijke frisse citroendressing is een lekker lentegerecht en ook ideaal om mee te nemen met een picknick.

Aspergeragout
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Geniet van een heerlijke zelfgemaakte romige aspergeragout in een knapperig pasteibakje. Met verse witte asperges en erwtjes, lekker voor een speciale gelegenheid of gewoon voor een gezellig diner thuis.

Couscous met kikkererwten
  • Lunch recept
  • 5 min + 10 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke couscous met kikkererwten, groenten en amandelen. Een makkelijk én lekker recept dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Verse kerriesoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 6 personen
  • *

Maak zelf een pan met heerlijke romige kerriesoep op basis van aardappel, prei en kerrie geserveerd met blokjes zoete appel. Dus maak je klaar voor wat gezellig comfort food met dit hartige soep recept! Binnen 25 minuten vers op tafel.

Club sandwich
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 2 stuks
  • *

Deze klassieke club sandwich met getoast brood, kaas, kipfilet en tomaat is een echte topper. Het is een hartige sandwich die perfect is voor een stevige lunch of een lichte avondmaaltijd. Tip: probeer eens aioli in plaats van mayonaise

Quiche met gorgonzola
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 55 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Deze heerlijke gorgonzola quiche met spinazie, walnoten en peer is de perfecte keuze voor liefhebbers van hartige en zoete smaken. De romige gorgonzola en de knapperige walnoten vormen een perfecte combinatie met de zachte spinazie en zoete stukjes peer

Wraprolletjes met geitenkaas
  • Lunch recept
  • 20 min
  • 3 personen
  • *

Geniet van deze heerlijke en eenvoudige vegetarische rolletjes van tortillawraps met geitenkaas en walnoot. Een heerlijk hapje of lichte lunch met slechts 5 ingrediënten. Perfect voor als je weinig tijd hebt maar toch een lekker hapje of tussendoortje wil maken. 

Spruitjessoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Perfect recept voor deze lekkere romige spruitjessoep die extra dik is door het gebruik van aardappel. Serveer er wat zoete stukjes appel in voor een lekkere twist.

Bietensalade
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Snelle en makkelijke salade met rode bieten, appel, walnoten en feta. Lekker als lunch of bijgerecht.

Verse tortellini soep
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 6 personen
  • *

Goed gevulde maaltijdsoep met tortellini pasta, groenten in een romige tomatensaus met Italiaanse twist.

Rode bieten pannenkoekjes
  • Ontbijt recept
  • 10 min bereidingstijd + 10 min baktijd
  • 10 pannenkoekjes
  • *

Deze glutenvrije én vegan pannenkoekjes gemaakt van rode bieten zijn niet alleen makkelijk om te maken en erg lekker. Ze zijn ook prachtig voor het oog.

Omelet met avocado
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 1 persoon
  • *

Deze lunch van omelet met avocado, pesto en tomaatjes is niet alleen gezond, maar ook erg smakelijk. Extra lekker met feta erbij.

Romige avocadosoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke gezonde avocadosoep met courgette en peterselie die lekker romig is en binnen 20 minuten op tafel staat

Zoete aardappel quiche met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Vegetarische quiche van hartig taartdeeg met zoete aardappel, spinazie en feta. Lekker als lunch, hoofdgerecht of als bijgerecht.

Zalmburger met avocado
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 stuks
  • *

Deze zalmburger met bieslook en rode peper is lekker in combinatie met de romige avocado

Quinoasalade met boerenkool
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Boerenkool is een enorm lekkere en voedzame basis voor een salade. Lekker met quinoa, warme appel en pompoen.

Plaattaart met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Lekkere krokante plaattaart van bladerdeeg met plakjes zoete aardappel, geitenkaas en pecannoten. Een heerlijk combinatie.

Pastinaaksoep
  • Voorgerecht
  • 20 min + 10 min koken
  • 6 personen
  • *

Deze heerlijke winterse pastinaaksoep is lekker romig van smaak. Deze pastinaaksoep is makkelijk om te maken en bijzonder lekker door een geheim ingrediënt...

Quinoa met rode biet
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere goed gevulde maaltijdsalade op basis van quinoa met geroosterde zoete aardappel, geitenkaas en noten. Een mooi kleurrijk en gezond feestje op je bord.

Wraps met rode kool salade en falafel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 - 3 personen
  • *

Deze wraps met falafel zijn gevuld met een lekkere salade van wortel, rode kool en appel en afgemaakt met een sausje van Griekse yoghurt

Thaise rode curry soep met noedels
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 15 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Een lekkere en makkelijke manier om veel groenten te verwerken in je maaltijd is door soep te maken. Deze Thaise rode curry soep is enorm smaakvol, kleurrijk én heel voedzaam.

Poffertjes
  • Ontbijt recept
  • 1 uur
  • 50 stuks
  • *

Makkelijk basisrecept om zelf lekkere poffertjes te maken in een poffertjespan inclusief handige tips voor beginners.

Herfstsalade met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke salade met alle smaken van de herfst namelijk met pompoen, pecannoten, geitenkaas, rode ui en balsamico.

Vegan Hollandse pannenkoeken met appel
  • Ontbijt recept
  • 20 min bereidingstijd
  • 4 personen
  • *

De typische Hollandse pannenkoeken met appel en rozijnen voor het hele gezin. 100% plantaardig en binnen een mum van tijd op tafel.