Kijkje in mijn keuken – mei 2023

Eindelijk was het lekker zomers weer, en daar hebben we van genoten! Kijk mee naar nieuwe zomerse receptjes, leuke uitjes en hotspot tips van de maand mei…

Deze maand deed ik samen met Eric, broer en vrouw een gezellige WijnSpijs wandeling in Eindhoven. We deden bij 5 verschillende restaurants een hapje en een bijpassend wijntje. Elke week zijn er wandelingen in verschillende steden. Leuk om een keer te doen!

Als er iemand blij is met het lekkere warme weer dan is het onze Payo wel, hij geniet volop van het zonnetje en lange wandelingen.

Samen met mijn collega Nienke dook ik de keuken in en we maakten een heerlijke spinazie artisjokdip uit de oven. Nog even geduld tot hij online komt, maar hij is echt top!

We gingen een ochtendje kanoën met z'n drietjes, heerlijk over het water door de natuur. We spotten ijsvogeltjes, vlinders en ganzen. We deden een tocht op de rivier de Dommel bij Valkenswaard. Echt een aanrader.

Ook maakte ik pinchos, dit zijn Spaanse hapjes op brood. Ik maakte er meteen een heleboel die ik serveerde op een borrelplank met moederdag zodat we gezellig met de familie konden genieten.

Ook ging onze Big Green Egg weer aan, zo blij met deze geweldige barbecue. We maakten o.a. lekkere pizza’s op de pizzasteen. Ook maakte ik champignonspiezen, pastasalade en gevulde puntpaprika’s. Allemaal vega dus.

Ik maakte deze maand weer een heleboel lekkere receptjes, vooral veel lichte gerechten en salades zoals deze met geitenkaas en spekjes. Die komt 6 juni online!

Op 27 mei waren Eric en ik 7 jaar getrouwd! En dat vierden we op een terrasje in Breda met lekkere mocktails bij De Botanist. En daarna gingen we nog uit uiteten bij De Oase. Op naar de volgende jaren samen.

Deze maand viel ook het magazine van BrendaKookt op de deurmat! Een dik nummer met meer dan 100 van haar beste recepten van haar blog. Hij is nu verkrijgbaar in de winkels en online.

En ik was ook heel blij met deze doos vol met chocolade van Love Raw, vegan chocolade nog wel. En je proeft geen verschil met niet-vegan chocolade. Dus deze doos was zo op! O.a verkrijgbaar bij Flink.

Vind je dit leuk?
16 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel