Gevulde puntpaprika van de BBQ

Origineel idee voor op de barbecue; puntpaprika gevuld met geitenkaas en walnoot

Ingrediënten
2 zoete rode puntpaprika’s
200 gr zachte geitenkaas
50 gr walnoten
Zwarte peper
Honing
Tijm
 
Bereiding
Zorg er voor dat je een beetje rechte paprika’s koopt, die zijn makkelijk om op de barbecue te leggen. Snijd ze dwars doormidden en bestrooi de binnenkant met een beetje peper. Vul ze met geitenkaas en druk stukjes walnoot er tussen. Druppel een beetje honing er over bestrooi met tijm. Leg ze ongeveer 5 minuten op de bbq, let op dat de onderkant snel zwart word. Je kan ze ook eventueel op een stukje aluminiumfolie leggen. Geen lekker weer om te barbecuen? Leg de paprika's dan ongeveer 10 minuten in de oven op 200 graden.
 
 
289 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker verfrissend! Hoe maak je de lekkerste cold brew ijskoffie + 3 variaties

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.