Pincho's

Pincho’s zijn gezellige Spaanse hapjes op een broodje. Ik maakte 3 lekkere en makkelijke varianten; met kaas en olijven, een met aioli en courgette en als laatste eentje met gegrilde paprika en gehaktballetjes. Leuk op een feestje of borrel!

Hapjes en snacks 40 min

ingrediënten

voor 24 stuks

Pincho 1:

Pincho 2:

Pincho 3:

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd het stokbrood in sneetjes. Bestrijk lichtjes met een beetje olijfolie. Bak ze in de oven licht krokant. Je kunt hier vers stokbrood voor nemen maar ook afbakstokbrood en deze ongebakken in sneetjes snijden en dan roosteren in de oven.

  2. Snijd de courgette in lange dunne plakken en rooster deze in een grillpan met een klein beetje olie. Bak ook de gehaktballetjes gaar in een pan. Snijd de kaas in plakjes.

  3. Dan kun je de pincho’s gaan maken. Leg een plakje kaas op een sneetje brood. Besmeer met een beetje olijventapenade. Hak de walnoten fijn en bestrooi de pinchos hiermee. Prik 2 olijven aan een prikkertje en steek de broodjes met kaas en de topping vast.

  4. Voor de 2e variant besmeer je de broodjes met een beetje aioli. Leg de gegrilde courgette hierop en een stukje artisjok. Steek dit vast met een prikkertje met een half cherrytomaatje.

  5. De 3e variant maak je door de sneetjes brood te besmeren met hummus. Hier een stukje gegrilde paprika op te leggen en vast te steken met een prikker met gehaktballetje.

  6. Tips: met dit recept maak je 24 stuks, dus ca. 8 per verschillende pincho.

  7. Je kunt de pincho’s ca. 2 uur van tevoren maken, maar niet veel langer omdat de broodjes anders zacht worden door de topping.

Heeft het gesmaakt?
8 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!