Pasta recepten

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Spaghetti puttanesca
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Het perfecte gerecht dat je met voorraadkast ingrediënten snel op tafel kan zetten en met seizoensingrediënten nóg lekkerder kan maken. Klaar in 25 minuten.

Gegratineerde gnocchi ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 12 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke met mozzarella gegratineerde gnocchi schotel in een romige paprikasaus uit de oven.

Macaroni met gehakt en groenten
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Een gerecht dat bij iedereen in de smaak valt; macaroni met tomatensaus, courgette, paprika en (vega)gehakt. Gemaakt zonder pakjes en zakjes.  

Pastaschotel Hawaï
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een pizza Hawaï met ananas en ham kennen we allemaal, maar wist je dat je deze ingrediënten ook heerlijk kunt verwerken in een ovenschotel? Vanaf €2,40 per persoon maak je dit eenvoudige recept.

Gezonde lasagne met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze gezonde(re) en light versie op de bekende lasagne bevat geen bechamelsaus maar een lichte saus met Huttenkase en extra veel groenten. Lekker licht en voedzaam dus.

Lactosevrije spaghetti carbonara met roomsaus
  • Hoofdgerecht
  • 5 min + 15 min
  • 2 personen
  • **

De lactosevrije variant van deze klassieker met roomsaus. Lekker met verse peterselie en gebakken spekjes.

Pastarol met spinazie (rotolo)
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min koken
  • 4 personen
  • **

Een zelfgemaakte rollade van pasta gevuld met romige spinazie en pompoen geserveerd met pesto. Een heerlijk vegetarisch (kerst)gerecht!

Griekse pasticcio
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke kruidige pastaschotel uit Griekenland, ook wel pastistio genoemd, met laagjes van pasta, gehaktmengsel met oregano en kaneel en een zelfgemaakte bechamelsaus.

Romige lactosevrije pasta met champignons
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke lactosevrije pasta met room, champignons, lente ui en spekjes.

Gnocchi met pesto en courgette
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Super snel pastagerecht van gnocchi met pesto, ideaal als je snel iets lekker op tafel wil hebben!

Romige citroen pasta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke frisse vegetarische pasta met citroen, knoflook en Parmezaanse kaas. Lekker met een salade of stukje vis erbij.

Pasta all'arrabbiata
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke spaghetti in een heerlijke licht pittige zelfgemaakte tomatensaus van roma tomaatjes en chili, lekker met Parmezaanse kaas

Spaghetti aglio e olio
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Klassiek en snel basisrecept voor spaghetti aglio e olio, ofwel pasta met knoflook en olie met een pittige bite.

Gnocchi zelf maken
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk authentiek pasta gerechtje gemaakt van aardappels.

Pasta met raapstelen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Makkelijk lente recept voor spaghetti met knoflook en verse raapstelen geserveerd met romige mozzarella

Pastaschelpen met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Vegetarische pastaschotel met grote pastaschelpen (conchiglioni) gevuld met ricotta en spinazie in een heerlijke tomatensaus

Pasta met romige broccolisaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Dit pasta recept is gemaakt met volkorenpasta en een romige saus van broccoli is lekker en vrij verantwoord

Lasagne met paprika
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 45 min oventijd
  • 4
  • **

Heerlijke lasagne met gehakt en tomatensaus met een lekkere toevoeging van geroosterde paprika

Lasagnette
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 3-4 personen
  • *

Makkelijke en snelle variant op de lasagne zonder oven maar uit de pan met stukjes lasagnebladen in een heerlijke saus

Boerenkool lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijke winterse variant op de lasagne met een romige bechamelsaus en geroerbakte boerenkool en champignons

Spaghetti met coquilles
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Pasta in roomsaus met knoflook en erwtjes met gebakken coquilles (sint jakobsschelpen). Een ideaal recept om te serveren tijdens een etentje of met Kerst.

Pesto maken
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

Maak met dit recept voor pesto in 10 minuten zelf deze heerlijke pesto met o.a. basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten, ook wel pesto genovese genoemd. Inclusief handige video!

Pasta met paddenstoelen en champignons
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke vegetarisch pasta recept met paddenstoelen, spinazie in een romige saus van crème fraiche

Gnocchi in tomatensaus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Deze zachte pasta in een zelfgemaakte tomatensaus wordt ook wel gnocchi alla napoletana genoemd en is bovendien ook kidsproof

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!