Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardappel courgette koekjes

Geraspte aardappel en courgette in de vorm van een koekje met rozemarijn, ideaal als bijgerecht

  • 1 courgette
  • Ingrediënten
    • 500 gr aardappels (geschild)
    • 3 eieren
    • 100 gr boekweitmeel
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 tl rozemarijn
    • peper en zout
    • (zonnebloem) olie om in te bakken
    Materialen
    • Rasp
    • Theedoek
    • Keukenpapier

    Bereiding
    Rasp de courgette en de aardappels handmatig fijn met een grove rasp, mandoline of met een elektrische rasp. Doe de aardappels en de courgette in de theedoek en knijp alles bij elkaar. Pers het vocht zo veel mogelijk er uit. Schep het geraspte mengsel in een grote kom en schep de eieren, knoflook en kruiden er door. Voeg daarna ook het meel toe.

    Het mengsel moet een beetje plakkerig zijn en niet te droog. Verhit een laagje zonnebloemolie van ongeveer ½ cm in een pan en schep met een lepel hoopjes van het mengsel in de pan en druk iets plat. Laat de onderkant ongeveer 3 min bakken en draai dan om en bak ook de andere kan mooi bruin. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier en serveer de aardappel courgette koekjes bij een stukje vlees of vis of met een frisse yoghurt dip.

    Sandra

    Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

    Pasta recepten

    Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

    ×