Aardappel courgette koekjes

Geraspte aardappel en courgette in de vorm van een koekje met rozemarijn, ideaal als bijgerecht

Bijgerecht 5 min + 30 min + 30 min oven

ingrediënten

voor 3 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Rasp de courgette en de aardappels handmatig fijn met een grove rasp, mandoline of met een elektrische rasp. Doe de aardappels en de courgette in de theedoek en knijp alles bij elkaar. Pers het vocht zo veel mogelijk er uit. Schep het geraspte mengsel in een grote kom en schep de eieren, knoflook en kruiden er door. Voeg daarna ook het meel toe.

  2. Het mengsel moet een beetje plakkerig zijn en niet te droog. Verhit een laagje zonnebloemolie van ongeveer ½ cm in een pan en schep met een lepel hoopjes van het mengsel in de pan en druk iets plat. Laat de onderkant ongeveer 3 min bakken en draai dan om en bak ook de andere kan mooi bruin. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier en serveer de aardappel courgette koekjes bij een stukje vlees of vis of met een frisse yoghurt dip.

Heeft het gesmaakt?
108 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!