Aardappel courgette koekjes

Geraspte aardappel en courgette in de vorm van een koekje met rozemarijn, ideaal als bijgerecht

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Rasp de courgette en de aardappels handmatig fijn met een grove rasp, mandoline of met een elektrische rasp. Doe de aardappels en de courgette in de theedoek en knijp alles bij elkaar. Pers het vocht zo veel mogelijk er uit. Schep het geraspte mengsel in een grote kom en schep de eieren, knoflook en kruiden er door. Voeg daarna ook het meel toe.

 Het mengsel moet een beetje plakkerig zijn en niet te droog. Verhit een laagje zonnebloemolie van ongeveer ½ cm in een pan en schep met een lepel hoopjes van het mengsel in de pan en druk iets plat. Laat de onderkant ongeveer 3 min bakken en draai dan om en bak ook de andere kan mooi bruin. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier en serveer de aardappel courgette koekjes bij een stukje vlees of vis of met een frisse yoghurt dip.

88 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.