Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardappelkroketjes met amandelkorst

Deze romige aardappelkroketjes met een extra krokante korst van panko en amandelen, zijn een heerlijk bijgerecht tijdens het kerstdiner.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Schil en snijd de aardappelen stukken. Was ze goed onder de koude kraan en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Meng in een kommetje 1 ei, knoflookpoeder, kaas, peterselie, peper en zout. Giet de aardappelen af en voeg melk en mosterd er aan toe. Stamp tot een puree en voeg dan het ei mengsel en 30 gram bloem toe. Verdeel de puree op een bord en laat op kamertemperatuur komen. Dek het bord af met folie en laat ongeveer 60 minuten afkoelen in de koelkast of 30 minuten in de vriezer. Zet dan 3 kommen klaar.

 Éen met een geklopte ei, één met 30 gram bloem en de laatste met een mengsel van panko en amandelschaafsel. Haal het aardappelmengsel uit de koelkast als deze voldoende koud en opgestijfd is. Vorm met je handen kroketjes en haal de puree dan eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het panko met amandelen. Herhaal dit tot het mengsel op is.

 Frituur de aardappelkroketjes in de frituur op 180 graden ongeveer 3-4 minuten of in een pan met een laag olie tot ze goudbruin zijn.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×