Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardappel kroketjes met amandelkorst

Deze romige aardappel kroketjes met een krokante korst van panko en amandelen, zijn een heerlijk bijgerecht tijdens het kerstdiner.

Ingrediënten
  • 350 gr iets kruimige aardappelen
  • 25 gr kaas (geraspt)
  • 50 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel mosterd
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 0,5 theelepel gedroogde peterselie
  • 60 gr bloem
  • peper en zout
  • 40 gr panko
  • 40 gr amandelschaafsel

Bereiding
Schil en snijd de aardappelen stukken. Was ze goed onder de koude kraan en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Meng in een kommetje 1 ei, knoflookpoeder, kaas, peterselie, peper en zout. Giet de aardappelen af en voeg melk en mosterd er aan toe. Stamp tot een puree en voeg dan het ei mengsel en 30 gram bloem toe. Verdeel de puree op een bord en laat op kamertemperatuur komen. Dek het bord af met folie en laat ongeveer 60 minuten afkoelen in de koelkast of 30 minuten in de vriezer. Zet dan 3 kommen klaar.

Éen met een geklopte ei, één met 30 gram bloem en de laatste met een mengsel van panko en amandelschaafsel. Haal het aardappelmengsel uit de koelkast als deze voldoende koud en opgestijfd is. Vorm met je handen kroketjes en haal de puree dan eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het panko met amandelen. Herhaal dit tot het mengsel op is.

Frituur de aardappelkroketjes in de frituur op 180 graden ongeveer 3-4 minuten of in een pan met een laag olie tot ze goudbruin zijn.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×