Aardappelkroketjes met amandelkorst

Deze romige aardappelkroketjes met een extra krokante korst van panko en amandelen, zijn een heerlijk bijgerecht tijdens het kerstdiner.

Bijgerecht 40 min + 1 uur opstijven

ingrediënten

voor 15 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil en snijd de aardappelen stukken. Was ze goed onder de koude kraan en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Meng in een kommetje 1 ei, knoflookpoeder, kaas, peterselie, peper en zout. Giet de aardappelen af en voeg melk en mosterd er aan toe. Stamp tot een puree en voeg dan het ei mengsel en 30 gram bloem toe. Verdeel de puree op een bord en laat op kamertemperatuur komen. Dek het bord af met folie en laat ongeveer 60 minuten afkoelen in de koelkast of 30 minuten in de vriezer. Zet dan 3 kommen klaar.

  2. Éen met een geklopte ei, één met 30 gram bloem en de laatste met een mengsel van panko en amandelschaafsel. Haal het aardappelmengsel uit de koelkast als deze voldoende koud en opgestijfd is. Vorm met je handen kroketjes en haal de puree dan eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het panko met amandelen. Herhaal dit tot het mengsel op is.

  3. Frituur de aardappelkroketjes in de frituur op 180 graden ongeveer 3-4 minuten of in een pan met een laag olie tot ze goudbruin zijn.

Heeft het gesmaakt?
46 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.