Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aardappel kroketjes met amandelkorst

Deze romige aardappel kroketjes met een krokante korst van panko en amandelen, zijn een heerlijk bijgerecht tijdens het kerstdiner.

Ingrediënten
  • 350 gr iets kruimige aardappelen
  • 25 gr kaas (geraspt)
  • 50 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel mosterd
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 0,5 theelepel gedroogde peterselie
  • 60 gr bloem
  • peper en zout
  • 40 gr panko
  • 40 gr amandelschaafsel

Bereiding
Schil en snijd de aardappelen stukken. Was ze goed onder de koude kraan en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Meng in een kommetje 1 ei, knoflookpoeder, kaas, peterselie, peper en zout. Giet de aardappelen af en voeg melk en mosterd er aan toe. Stamp tot een puree en voeg dan het ei mengsel en 30 gram bloem toe. Verdeel de puree op een bord en laat op kamertemperatuur komen. Dek het bord af met folie en laat ongeveer 60 minuten afkoelen in de koelkast of 30 minuten in de vriezer. Zet dan 3 kommen klaar.

aardappel-kroketjes-1.jpg
aardappel-kroketjes-4.jpg
aardappel-kroketjes-2.jpg

Éen met een geklopte ei, één met 30 gram bloem en de laatste met een mengsel van panko en amandelschaafsel. Haal het aardappelmengsel uit de koelkast als deze voldoende koud en opgestijfd is. Vorm met je handen kroketjes en haal de puree dan eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het panko met amandelen. Herhaal dit tot het mengsel op is.

aardappel-kroketjes-3.jpg
aardappel-kroketjes-5.jpg
aardappel-kroketjes-6.jpg

Frituur de aardappelkroketjes in de frituur op 180 graden ongeveer 3-4 minuten of in een pan met een laag olie tot ze goudbruin zijn.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (15 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal