Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardappelbrood met tomaat

Dit hartig brood op basis van aardappel en gedroogde tomaatjes is heerlijk als lunch of snack.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: brood

Bereiding

 Snijd de aardappels in grove stukken en kook in ca 15 min gaar. Giet af en stamp fijn. Voeg het koude water toe en kruimel de gist er bij. Schep goed door. Voeg dan ongeveer 1/3 van de bloem en het zout toe en meng door elkaar. Laat het deeg 30 min afgedekt rijzen op een warme plek bijvoorbeeld bij de verwarming of in de oven op 30 graden. Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes.

 Haal het deeg uit de kom en kneed de rest van de bloem er door. Kneed dan ook de stukjes tomaat er door en de oregano. Doe terug in de kom en laat nogmaals 30 min rijzen. Verwarm de oven op 190 graden en vet een bakvorm in of bekleed met bakpapier. Doe het deeg na het rijzen in de bakvorm en bak het brood gaar in 40 minuten.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×