Ga naar de inhoud
Aardappelbrood met tomaat

Aardappelbrood met tomaat

Dit hartig brood op basis van aardappel en gedroogde tomaatjes is heerlijk als lunch of snack.

30 M + 40 M oventijd + 1 U rijzen

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediƫnten: Aardappelbrood met tomaat

Voor brood

  • 250 gr kruimige aardappels ( geschild )
  • 200 ml water
  • 21 gr verse gist
  • 500 gr bloem
  • 1 theelepel zout
  • 10 gedroogde tomaten
  • Snuf oregano
  • Bak of cakevorm

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding: Aardappelbrood met tomaat

  1. Snijd de aardappels in grove stukken en kook in ca 15 min gaar. Giet af en stamp fijn. Voeg het koude water toe en kruimel de gist er bij. Schep goed door. Voeg dan ongeveer 1/3 van de bloem en het zout toe en meng door elkaar. Laat het deeg 30 min afgedekt rijzen op een warme plek bijvoorbeeld bij de verwarming of in de oven op 30 graden. Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes.


  2. Haal het deeg uit de kom en kneed de rest van de bloem er door. Kneed dan ook de stukjes tomaat er door en de oregano. Doe terug in de kom en laat nogmaals 30 min rijzen. Verwarm de oven op 190 graden en vet een bakvorm in of bekleed met bakpapier. Doe het deeg na het rijzen in de bakvorm en bak het brood gaar in 40 minuten.