Hapje met vijg en geitenkaas op een prikker
Lekker op de borrelplank of kaasplank: hapjes met verse vijg, parmaham en geitenkaas. Een perfecte combinatie van zoet en hartig.
15 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
4 verse vijgen
-
4 plakken parmaham
-
50 gr geitenkaas ( bijvoorbeeld met witschimmelkorst )
-
8 blaadjes basilicum
-
1 klein handje walnoten ( grof gehakt )
-
kneepje honing
Benodigdheden
-
Prikkertjes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de vijgen doormidden en leg ze met de open zijde naar boven. Neem een beetje geitenkaas en leg dit op de vijgen en druk iets aan. Doe een blaadje basilicum aan een prikker en een half plakje parmaham (opgevouwen). Prik dit in de vijg met geitenkaas.
-
Zet de vijgenhapjes op een bordje of borrelplankje en knijp er een paar druppels honing over en garneer met wat walnoot.
Heeft het gesmaakt?
54 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Herfstrecepten