Ga naar de inhoud
Hapje met vijg en geitenkaas op een prikker

Hapje met vijg en geitenkaas op een prikker

Lekker op de borrelplank of kaasplank: hapjes met verse vijg, parmaham en geitenkaas. Een perfecte combinatie van zoet en hartig.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 verse vijgen
  • 4 plakken parmaham
  • 50 gr geitenkaas ( bijvoorbeeld met witschimmelkorst )
  • 8 blaadjes basilicum
  • 1 klein handje walnoten ( grof gehakt )
  • kneepje honing

Benodigdheden

  • Prikkertjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de vijgen doormidden en leg ze met de open zijde naar boven. Neem een beetje geitenkaas en leg dit op de vijgen en druk iets aan. Doe een blaadje basilicum aan een prikker en een half plakje parmaham (opgevouwen). Prik dit in de vijg met geitenkaas.


    vijgenhapje vijgenhapje vijgenhapje
  2. Zet de vijgenhapjes op een bordje of borrelplankje en knijp er een paar druppels honing over en garneer met wat walnoot.