Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Hapje met vijg en geitenkaas op een prikker

Lekker op de borrelplank of kaasplank: hapjes met verse vijg, parmaham en geitenkaas. Een perfecte combinatie van zoet en hartig.

Ingrediënten
  • 4 verse vijgen
  • 4 plakken parmaham
  • 50 gr geitenkaas
  • 8 blaadjes basilicum
  • 1 eetlepel walnoten (grof gehakt)
  • kneepje honing
Benodigdheden
  • Prikkertjes

Bereiding
Snijd de vijgen doormidden en leg ze met de open zijde naar boven. Neem een beetje geitenkaas en leg dit op de vijgen en druk iets aan. Doe een blaadje basilicum aan een prikker en een half plakje parmaham (opgevouwen). Prik dit in de vijg met geitenkaas.

Zet de vijgenhapjes op een bordje of borrelplankje en knip er een paar druppels honing over en garneer met wat walnoot.

vijgenhapje

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×