Hapje met vijg en geitenkaas op een prikker

Lekker op de borrelplank of kaasplank: hapjes met verse vijg, parmaham en geitenkaas. Een perfecte combinatie van zoet en hartig.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

Snijd de vijgen doormidden en leg ze met de open zijde naar boven. Neem een beetje geitenkaas en leg dit op de vijgen en druk iets aan. Doe een blaadje basilicum aan een prikker en een half plakje parmaham (opgevouwen). Prik dit in de vijg met geitenkaas.

Zet de vijgenhapjes op een bordje of borrelplankje en knijp er een paar druppels honing over en garneer met wat walnoot.

49 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!