Ga naar de inhoud
Tapenade met olijven en zongedroogde tomaat

Tapenade met olijven en zongedroogde tomaat

Zelf tapenade maken is onwijs makkelijk en echt heel erg lekker. Met maar een paar ingrediënten tover je in enkele minuten deze heerlijke dip op tafel. Ideaal met wat brood, toastjes of in je salade.

5 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor porties

  • 150 gr groene olijven
  • 100 gr zongedroogde tomaat
  • Handje verse munt
  • handje verse peterselie
  • handje verse dille
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 50 ml olijfolie
  • 1 teen knoflook

Benodigdheden:

  • Keukenpapier
  • Foodprocessor

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat de groene olijven uitlekken en dep ze droog met wat keukenpapier.


  2. Snijd de zongedroogde tomaat in kleine stukjes en hak de verse muntblaadjes, peterselie en dille fijn.


  3. Pel de teen knoflook en snijd deze ook fijn.


  4. Doe de groene olijven, zongedroogde tomaat, verse munt, peterselie, dille en knoflook in de keukenmachine. Voeg de Italiaanse kruiden toe en mix de ingrediënten op een lage snelheid.


  5. Terwijl de keukenmachine draait, giet je langzaam de olijfolie erbij tot het mengsel de gewenste structuur heeft. Laat de keukenmachine draaien tot de ingrediënten goed gemixt zijn, maar houd wel een beetje structuur over. Je kunt meer olijfolie toevoegen als je een smeuïgere textuur wilt.


  6. Proef de tapenade en voeg indien nodig zout en peper toe naar smaak.


  7. Schep de tapenade daarna in een serveerschaal. Serveer op een stokbroodje, crackers, of gebruik het als smaakmaker in een salade.