Filodeeg driehoekjes met geitenkaas

Krokante hapjes van filodeeg met een zachte vulling van geitenkaas, honing en stukjes walnoot. Een ideaal borrelhapje voor op een feestje.

Hapjes en snacks 30 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 15 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Hak de walnoten fijn. Prak de geitenkaas met een vork en roer hier de walnoten, kneepje honing en een snufje tijm, peper en zout door.

  2. Leg de filodeegvellen onder een licht vochtige doek zodat ze niet uitdrogen. Neem 1 vel snijd deze in 3 gelijke stroken. Besmeer deze licht met gesmolten boter. Schep een beetje van het geitenkaasmengsel er op aan het begin en vouw een punt hierover.

  3. Vouw het gevulde gedeelte weer om en druk de randen goed vast. Vouw zo diagonaal naar boven tot het filodeeg op is. Vouw of druk het laatste stukje goed vast en leg met deze zijde naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Herhaal dit ook met de rest.

  4. Besmeer de filodeeg flapjes van de bovenzijde nogmaals goed met een beetje boter. Bak ze vervolgens 20 minuten in de oven tot ze krokant en goudbruin zijn.

  5. Tip: je kunt de hapjes ook van te voren maken en voor het serveren een paar minuten opwarmen in de oven.

Heeft het gesmaakt?
43 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!