Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Filodeeg driehoekjes met geitenkaas

Krokante hapjes van filodeeg met een zachte vulling van geitenkaas, honing en stukjes walnoot. Een ideaal borrelhapje voor op een feestje.

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Hak de walnoten fijn. Prak de geitenkaas met een vork en roer hier de walnoten, kneepje honing en een snufje tijm, peper en zout door.

 Leg de filodeegvellen onder een licht vochtige doek zodat ze niet uitdrogen. Neem 1 vel snijd deze in 3 gelijke stroken. Besmeer deze licht met gesmolten boter. Schep een beetje van het geitenkaasmengsel er op aan het begin en vouw een punt hierover.

 Vouw het gevulde gedeelte weer om en druk de randen goed vast. Vouw zo diagonaal naar boven tot het filodeeg op is. Vouw of druk het laatste stukje goed vast en leg met deze zijde naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Herhaal dit ook met de rest.

 Besmeer de filodeeg flapjes van de bovenzijde nogmaals goed met een beetje boter. Bak ze vervolgens 20 minuten in de oven tot ze krokant en goudbruin zijn.

 Tip: je kunt de hapjes ook van te voren maken en voor het serveren een paar minuten opwarmen in de oven.

Filodeeg-geitenkaas

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×