Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Filodeeg met geitenkaas

 

Krokante filodeeg hapjes met geitenkaas, gehakt en walnoten

 
Ingrediënten
5 vellen filodeeg uit de diepvries
50 gr geitenkaas
8 walnoten
30 gr boter, gesmolten
100 gr rundergehakt
peper en zout
 
Bereiding
Haal het filodeeg uit de diepvries en vouw het uit op een snijplank o.i.d. Leg er een vochtige en schone theedoek overheen zodat het deeg niet uitdroogt en laat een uurtje ontdooien. Verwarm de oven voor op 175 graden. Rul ondertussen het gehakt in een pan met een klein druppeltje boter. Breng op smaak met peper en zout. Kraak de walnoten en hak fijn en voeg samen met het gehakt in een kommetje. verkruimel de geitenkaas over het kommetje en meng met de walnoten en gehakt. Snijd daarna elk vel filodeeg in vieren zodat je in totaal 20 vierkante velletjes hebt. Pak steeds 2 velletjes, bestrijk goed met de gesmolten boter en leg ze op elkaar en druk goed aan. Strijk weer goed in met de gesmolten boter en leg ongeveer 1 eetl van het gehaktmengsel op een hoek en vouw diagonaal dicht en vouw dan nogmaals diagonaal dicht zodat er kleine driehoekjes ontstaan. Bak ze in de oven in 15 min goudbruin.
 
Beoordeling (8 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel