Aardbeien met chocolade

Aardbeien met pure chocolade en witte chocolade, perfect voor Valentijn of Moederdag bijvoorbeeld. Een heerlijke snack die heel leuk is om zelf te maken.

Hapjes en snacks 10 min + 15 min wachten

ingrediënten

voor 15 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bekleed een bord of plaat met bakpapier. Breek de pure chocolade in stukjes en smelt au bain-marie, je kunt het eventueel ook in de oven smelten op 80 graden, check dan regelmatig om de chocolade even om te roeren. Dit doe je tot dat de chocolade helemaal gesmolten is.

  2. Dip vervolgens 2/3 van de aardbei in de chocolade en leg op het bakpapier. Herhaal dit met alle aardbeien en zet ze zo’n 15 minuten in de koelkast.

  3. Ondertussen smelt je ook de witte chocolade. Haal de aardbeien uit de koelkast. Met een lepeltje drizzle je de witte chocolade over de pure chocolade.

  4. Zet de aardbeien daarna terug in de koelkast tot de chocolade helemaal hard is geworden.

Heeft het gesmaakt?
11 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.