Aardbeien crumble ontbijt
Verwen je moeder op Moederdag met deze heerlijke aardbeien crumble. Dit recept is niet alleen simpel, maar ook ontzettend lekker met een knapperige topping en een frisse touch van yoghurt.
10 M + 20 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
125 gr aardbeien
-
40 gr havermout
-
30 gr speltmeel
-
25 gr gesmolten boter
-
20 gr amandel
-
1 kneep honing of agave
-
1 theelepel maïzena
-
yoghurt voor erop ( Griekse )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.
-
Meng in een kom de havermout, speltmeel en amandelen. Smelt de boter en voeg deze samen met de honing of agave toe aan het meelmengsel. Meng alles goed door elkaar tot het mengsel kruimelig wordt.
-
Was de aardbeien en snijd ze in stukjes. Meng de aardbeienstukjes met de maïzena om ze licht te bedekken. Eventueel vocht wordt hierdoor opgenomen. Verdeel de aardbeien over twee kleine ovenschaaltjes.
-
Strooi het kruimeldeeg gelijkmatig over de aardbeien.
-
Bak de crumble 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de bovenkant lichtbruin en krokant is.
-
Serveer de warme crumble met een flinke schep yoghurt bovenop. Garneer eventueel met een paar verse aardbeien en stukjes amandel.
-
Bewaartip: deze crumble is het lekkerst vers uit de oven, maar je kunt hem ook afgedekt een dag in de koelkast bewaren zonder topping. Warm even op in de oven voor het beste resultaat bij het opdienen.
Heeft het gesmaakt?
3 stemmen
Ook lekker