Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kersenflappen met slagroom

Een keer iets anders dan een appelflap voor bij de koffie? Probeer deze lekkere kersenflappen

Ingrediënten
  • 6 plakken bladerdeeg (roomboter)
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels + 2suiker
  • 1 ei
  • 200 gr kersen
  • 1 bakje verse kersen (of uit pot of vlaaivulling)
  • 1 zakje klop-fix (optioneel)

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Vouw het bladerdeeg als deze ontdooid is diagonaal dubbel en leg ze op de bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van bladerdeeg driehoeken hiermee. Bestrooi met in totaal ca 2 eetlepels suiker. Bak ze in 20 min krokant en mooi bruin in de oven. Laat ze daarna afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf met de andere 2 eetlepel suiker en eventueel een zakje klop-fix als je de kersenflappen wat langer wil bewaren.

Halveer de flappen voorzichtig en verdeel wat slagroom op de onderste helft. Leg daar wat (ontpitte) kersen op en de bovenzijde van bladerdeeg flap. Lekker bij de koffie of thee.

 
Bekijk ook eens dit recept voor mini appelflappen

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×