Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kersenflappen met slagroom

Een keer iets anders dan een appelflap voor bij de koffie? Probeer deze lekkere kersenflappen

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Vouw het bladerdeeg als deze ontdooid is diagonaal dubbel en leg ze op de bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van bladerdeeg driehoeken hiermee. Bestrooi met in totaal ca 2 eetlepels suiker. Bak ze in 20 min krokant en mooi bruin in de oven. Laat ze daarna afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf met de andere 2 eetlepel suiker en eventueel een zakje klop-fix als je de kersenflappen wat langer wil bewaren.

 Halveer de flappen voorzichtig en verdeel wat slagroom op de onderste helft. Leg daar wat (ontpitte) kersen op en de bovenzijde van bladerdeeg flap. Lekker bij de koffie of thee.

 

 Bekijk ook eens dit recept voor appelflappen

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

 Cadeau-tip!

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99