Ga naar de inhoud
Kersenflappen met slagroom

Kersenflappen met slagroom

Een keer iets anders dan een appelflap voor bij de koffie? Probeer deze lekkere kersenflappen

30 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediƫnten

Voor stuks

  • 6 plakken bladerdeeg ( roomboter )
  • 250 ml slagroom
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 ei
  • 200 gr kersen
  • 1 bakje verse kersen ( of uit pot of vlaaivulling )
  • 1 zakje klop-fix ( optioneel )

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Vouw het bladerdeeg als deze ontdooid is diagonaal dubbel en leg ze op de bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van bladerdeeg driehoeken hiermee. Bestrooi met in totaal ca 2 eetlepels suiker. Bak ze in 20 min krokant en mooi bruin in de oven. Laat ze daarna afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf met de andere 2 eetlepel suiker en eventueel een zakje klop-fix als je de kersenflappen wat langer wil bewaren.


  2. Halveer de flappen voorzichtig en verdeel wat slagroom op de onderste helft. Leg daar wat (ontpitte) kersen op en de bovenzijde van bladerdeeg flap. Lekker bij de koffie of thee.


  3. Bekijk ook eens dit recept voor appelflappen