Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kersenflappen met slagroom

Een keer iets anders dan een appelflap voor bij de koffie? Probeer deze lekkere kersenflappen

Ingrediënten
  • 6 plakken bladerdeeg (roomboter)
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels + 2suiker
  • 1 ei
  • 200 gr kersen
  • 1 bakje verse kersen (of uit pot of vlaaivulling)
  • 1 zakje klop-fix (optioneel)

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Vouw het bladerdeeg als deze ontdooid is diagonaal dubbel en leg ze op de bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van bladerdeeg driehoeken hiermee. Bestrooi met in totaal ca 2 eetlepels suiker. Bak ze in 20 min krokant en mooi bruin in de oven. Laat ze daarna afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf met de andere 2 eetlepel suiker en eventueel een zakje klop-fix als je de kersenflappen wat langer wil bewaren.

Halveer de flappen voorzichtig en verdeel wat slagroom op de onderste helft. Leg daar wat (ontpitte) kersen op en de bovenzijde van bladerdeeg flap. Lekker bij de koffie of thee.

Beoordeling (24 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread