Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zelfgemaakte soesjes met slagroom

Deze gevulde soesjes met slagroom en aardbeien zijn leuk om uit te delen of voor bij de high tea

Ingrediënten
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Doe het water in een pannetje en verwarm deze. Voeg de boter toe en laat smelten. Zeef de bloem en een snufje zout er bij en roer met een houten lepel door elkaar. Laat het mengsel een paar minuten op laag vuur garen.

 Mix de eieren een voor een er door. Het resultaat is een plakkerig beslag. Schep dit in een spuitzak (liefst met rond spuitmondje) en maak hoopjes van ca 4 cm doorsnede op de bakplaat, houd genoeg ruimte tussen de soesjes. Ik heb ze in 2 porties gebakken. Bak de soesjes in ca 20 minuten gaar en iets bruin. Maak tussendoor de ovendeur niet open en als ze klaar zijn laat je de ovendeur minimaal 10 minuten op een kiertje staan. Zo voorkom je dat ze inzakken.

 Klop de slagroom met de klop-fix en suiker stijf. Als de soesjes helemaal zijn afgekoeld knip je ze voorzichtig met een schone keukenschaar open en het bovenste gedeelte er af. Als je gaat snijden heb je kans dat je ze kapot drukt. Spuit of schep wat van de slagroom op de onderste helft. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel deze over de slagroom. Leg het bovenste gedeelte van het soesje er op.

 Bewaar de soesjes in de koelkast. Wil je ze een dag van te voren maken dan is het aan te raden om de ongevulde soesjes te bewaren in een afgedekte trommel en ze een paar uur of vlak van te voren te vullen met slagroom en de aardbeien.

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.