Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Andijviestamppot met gerookte kip

Deze gezonde stamppot is lekker licht door de gerookte kip

Ingrediënten
  • 600 gr aardappels (kruimig)
  • 400 gr fijngesneden andijvie
  • 200 gr gerookte kip
  • Scheut warme melk
  • 8 gedroogde tomaatjes
  • Handje pijnboompitten
  • peper en zout

Bereiding
Kook de aardappels gaar in 15 minuten. Stamp ze fijn met een stamper. Giet een flinke scheut warme melk er bij, snuf peper en zout en voeg de andijvie toe en roer goed door tot alles goed gemengd is. Laat nog een paar min zachtjes door verwarmen zodat de andijvie wat slinkt.

andijviestamppot_kip_02.jpg
andijviestamppot_kip_01.jpg
andijviestamppot_kip_03.jpg

Snijd de tomaatjes en gerookte kip in stukjes. Schep deze door de andijviestamppot. Rooster de pijnboompitten in een droge pan iets bruin. Garneer de stamppot hiermee.

Beoordeling (115 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×