Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Andijviestamppot met gerookte kip

Deze gezonde stamppot is lekker licht door de gerookte kip

Ingrediënten
  • 600 gr aardappels (kruimig)
  • 400 gr fijngesneden andijvie
  • 200 gr gerookte kip
  • Scheut warme melk
  • 8 gedroogde tomaatjes
  • Handje pijnboompitten
  • peper en zout

Bereiding
Kook de aardappels gaar in 15 minuten. Stamp ze fijn met een stamper. Giet een flinke scheut warme melk er bij, snuf peper en zout en voeg de andijvie toe en roer goed door tot alles goed gemengd is. Laat nog een paar min zachtjes door verwarmen zodat de andijvie wat slinkt.

andijviestamppot_kip_02.jpg
andijviestamppot_kip_01.jpg
andijviestamppot_kip_03.jpg

Snijd de tomaatjes en gerookte kip in stukjes. Schep deze door de andijviestamppot. Rooster de pijnboompitten in een droge pan iets bruin. Garneer de stamppot hiermee.

Beoordeling (95 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal