Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Andijviestamppot met gerookte kip

Deze gezonde stamppot is lekker licht door de gerookte kip

Ingrediënten
  • 600 gr aardappels (kruimig)
  • 400 gr fijngesneden andijvie
  • 200 gr gerookte kip
  • Scheut warme melk
  • 8 gedroogde tomaatjes
  • Handje pijnboompitten
  • peper en zout

Bereiding
Kook de aardappels gaar in 15 minuten. Stamp ze fijn met een stamper. Giet een flinke scheut warme melk er bij, snuf peper en zout en voeg de andijvie toe en roer goed door tot alles goed gemengd is. Laat nog een paar min zachtjes door verwarmen zodat de andijvie wat slinkt.

Snijd de tomaatjes en gerookte kip in stukjes. Schep deze door de andijviestamppot. Rooster de pijnboompitten in een droge pan iets bruin. Garneer de stamppot hiermee.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×