Ga naar de inhoud
Andijviestamppot met gerookte kip

Andijviestamppot met gerookte kip

Deze gezonde stamppot is lekker licht door de gerookte kip

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 600 gr aardappels ( kruimig )
  • 400 gr fijngesneden andijvie
  • 200 gr gerookte kip
  • Scheut warme melk
  • 8 gedroogde tomaatjes
  • Handje pijnboompitten
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar in 15 minuten. Stamp ze fijn met een stamper. Giet een flinke scheut warme melk er bij, snuf peper en zout en voeg de andijvie toe en roer goed door tot alles goed gemengd is. Laat nog een paar min zachtjes door verwarmen zodat de andijvie wat slinkt.


  2. Snijd de tomaatjes en gerookte kip in stukjes. Schep deze door de andijviestamppot. Rooster de pijnboompitten in een droge pan iets bruin. Garneer de stamppot hiermee.