Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Apple crumble cheesecakejes

Mini cheesecakejes met een lekkere topping van appel, krokante kruimels en walnoten

Ingredienten
300 gr roomkaas
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
200 ml crème fraiche
2 eieren
1 eetlepel maizena
75 gr koekjes (droge biscuit of bastogne)
50 gr boter
2 appeltjes
snuf kaneel
 
Crumble:
100 gr bloem
70 gr boter
50 gr suiker
3 eetlepels walnoten
 
Materialen
Muffinvorm met papiertjes
Mixer
 
Bereiding
Roer de suiker en de bloem van de crumble door elkaar in een kom. Voeg de boter in stukjes toe en kneed deze met je vingers er door heen tot er kruimels ontstaan. Hak de walnoten grof en schep er door heen. Zet het kruimeldeeg zolang in de koelkast. Smelt de boter en kruimel of hak de koekjes fijn.
 
apple crumble cheesecake 01
apple crumble cheesecake 01
apple crumble cheesecake 01
apple crumble cheesecake 01
Roer de gesmolten boter door de koekkruimels. Verdeel dit mengsel over de papieren muffinvormpjes en druk goed aan met een lepeltje. Zet ook zolang in de koelkast. Verwarm de oven op 140 graden. Mix de roomkaas met de mixer door elkaar. Voeg de suiker, vanillesuiker en een snufje zout toe tot deze is opgenomen. Voeg de eieren toe en mix er door heen.
 
apple crumble cheesecake 01
apple crumble cheesecake 01apple crumble cheesecake 01apple crumble cheesecake 01
Voeg als laatste ook de maizena en de creme friache er door. Verdeel het cheesecake mengsel over de koekbodems tot iest onder de rand. Schil de appels en snijd in stukjes en meng met de kaneel. Verdeel dit over de cheesecakejes en kruimel er wat van het kruimeldeeg over. Bak ze in ca 30 tot 35 minuten gaar. Wil je dat de crumble bovenop een beetje bruin wordt, zet dan de laatste paar min de grill aan.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×