Apple crumble cheesecakejes

Mini cheesecakejes met een lekkere topping van appel, krokante kruimels en walnoten

Bakrecept 45 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 18 stuks

Crumble:

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Roer de suiker en de bloem van de crumble door elkaar in een kom. Voeg de boter in stukjes toe en kneed deze met je vingers er door heen tot er kruimels ontstaan. Hak de walnoten grof en schep er door heen. Zet het kruimeldeeg zolang in de koelkast.

  2. Smelt de boter en kruimel of hak de koekjes fijn. Roer de gesmolten boter door de koekkruimels. Verdeel dit mengsel over de papieren muffinvormpjes en druk goed aan met een lepeltje. Zet ook zolang in de koelkast.

  3. Verwarm de oven op 140 graden. Mix de roomkaas met de mixer door elkaar. Voeg de suiker, vanillesuiker en een snufje zout toe tot deze is opgenomen. Voeg de eieren toe en mix er doorheen.

  4. Voeg als laatste ook de maizena en de crème fraîche erdoor. Verdeel het cheesecake mengsel over de koekbodems tot iets onder de rand.

  5. Schil de appels en snijd in stukjes en meng met de kaneel. Verdeel dit over de cheesecakejes en kruimel er wat van het kruimeldeeg over.

  6. Bak ze in ca 30 tot 35 minuten gaar. Wil je dat de crumble bovenop een beetje bruin wordt, zet dan de laatste paar min de grill aan.

Heeft het gesmaakt?
112 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!