Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Asperge salade met geitenkaas

Een frisse salade van geschaafde groene asperges met een muntdressing

Ingrediënten
  • 12 groene asperges
  • 125 gr zachte geitenkaas (met honing)
  • 40 gr waterkers (rucola kan ook)
  • 6 plakken parmaham
  • 2 eetlepels pecannoten
  • scheut olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • blaadjes verse munt
  • peper en zout
Materialen
  • Kaasschaaf

Bereiding
Schaaf de rauwe asperges met de kaasschaaf over de lengte in dunne linten. Verdeel de waterkers over 4 bordjes. Verdeel hier de linten asperge over. Scheur de parmaham in stukken en leg ongeveer 1,5 plak op ieder bord.

asperge_salade_01.jpg
asperge_salade_02.jpg
asperge_salade_03.jpg

Brokkel de geitenkaas in stukken en verdeel ook over de salade. Hak of breek de pecannoten grof en strooi over de salade. Hak de munt fijn en meng met de olijfolie, citroensap, peper en zout. Druppel deze dressing over de salade. Lekker als voorgerechtje of als bijgerechtje.

Beoordeling (16 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal