Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Asperge salade met geitenkaas

Een frisse salade van geschaafde groene asperges met een muntdressing

Ingrediënten
  • 12 groene asperges
  • 125 gr zachte geitenkaas (met honing)
  • 40 gr waterkers (rucola kan ook)
  • 6 plakken parmaham
  • 2 eetlepels pecannoten
  • scheut olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • blaadjes verse munt
  • peper en zout
Materialen
  • Kaasschaaf

Bereiding
Schaaf de rauwe asperges met de kaasschaaf over de lengte in dunne linten. Verdeel de waterkers over 4 bordjes. Verdeel hier de linten asperge over. Scheur de parmaham in stukken en leg ongeveer 1,5 plak op ieder bord.

asperge_salade_01.jpg
asperge_salade_02.jpg
asperge_salade_03.jpg

Brokkel de geitenkaas in stukken en verdeel ook over de salade. Hak of breek de pecannoten grof en strooi over de salade. Hak de munt fijn en meng met de olijfolie, citroensap, peper en zout. Druppel deze dressing over de salade. Lekker als voorgerechtje of als bijgerechtje.

Beoordeling (22 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst