Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Asperge salade met geitenkaas

Een frisse salade van geschaafde groene asperges met een muntdressing

Ingrediënten
  • 12 groene asperges
  • 125 gr zachte geitenkaas (met honing)
  • 40 gr waterkers (rucola kan ook)
  • 6 plakken parmaham
  • 2 eetlepels pecannoten
  • scheut olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • blaadjes verse munt
  • peper en zout
Materialen
  • Kaasschaaf

Bereiding
Schaaf de rauwe asperges met de kaasschaaf over de lengte in dunne linten. Verdeel de waterkers over 4 bordjes. Verdeel hier de linten asperge over. Scheur de parmaham in stukken en leg ongeveer 1,5 plak op ieder bord.

Brokkel de geitenkaas in stukken en verdeel ook over de salade. Hak of breek de pecannoten grof en strooi over de salade. Hak de munt fijn en meng met de olijfolie, citroensap, peper en zout. Druppel deze dressing over de salade. Lekker als voorgerechtje of als bijgerechtje.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×