Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Asperge salade met geitenkaas

Een frisse salade van geschaafde groene asperges met een muntdressing

Ingrediënten
  • 12 groene asperges
  • 125 gr zachte geitenkaas (met honing)
  • 40 gr waterkers (rucola kan ook)
  • 6 plakken parmaham
  • 2 eetlepels pecannoten
  • scheut olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • blaadjes verse munt
  • peper en zout
Materialen
  • Kaasschaaf

Bereiding
Schaaf de rauwe asperges met de kaasschaaf over de lengte in dunne linten. Verdeel de waterkers over 4 bordjes. Verdeel hier de linten asperge over. Scheur de parmaham in stukken en leg ongeveer 1,5 plak op ieder bord.

asperge_salade_01.jpg
asperge_salade_02.jpg
asperge_salade_03.jpg

Brokkel de geitenkaas in stukken en verdeel ook over de salade. Hak of breek de pecannoten grof en strooi over de salade. Hak de munt fijn en meng met de olijfolie, citroensap, peper en zout. Druppel deze dressing over de salade. Lekker als voorgerechtje of als bijgerechtje.

Beoordeling (20 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette