Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Groene asperge salade met geitenkaas

Een frisse salade van geschaafde groene asperges met een muntdressing

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Schaaf de rauwe asperges met de kaasschaaf over de lengte in dunne linten. Verdeel de waterkers over 4 bordjes. Verdeel hier de linten asperge over. Scheur de parmaham in stukken en leg ongeveer 1,5 plak op ieder bord.

 Brokkel de geitenkaas in stukken en verdeel ook over de salade. Hak of breek de pecannoten grof en strooi over de salade. Hak de munt fijn en meng met de olijfolie, citroensap, peper en zout. Druppel deze dressing over de salade. Lekker als voorgerechtje of als bijgerechtje.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×