
Crêpes met appel
Deze dunne pannenkoekjes met appel en kaneel zijn ook lekker met een bolletje ijs
45 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
1 zakje vanillesuiker
-
150 gr bloem gezeefd
-
3 eieren
-
250 ml melk
-
25 gr boter ( gesmolten )
-
3 appels
-
3 eetlepels rozijnen
-
snuf kaneel
-
1 eetlepel citroensap
-
2 eetlepels suiker
-
poedersuiker om te garneren
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Doe de bloem in een beslagkom en meng een snufje zout en de vanillesuiker er door. Voeg dan de eieren, melk en gesmolten boter toe en klop met een garde of mixer tot een glad beslag. Verhit je een klontje boter in een koekenpan. Schep een dun laagje beslag in de pan en bak de crêpe aan beide kanten goudbruin.
-
Bak in totaal ca. 6 stuks. Schil en snijd ondertussen ook de appels in kleine stukjes. Meng met de rozijnen, kaneel, suiker en citroensap. Verwarm deze even in een pannetje of magnetron tot de appels wat zacht zijn. Leg wat warme appel op de crêpes en vouw deze 2 x dubbel. Bestrooi met wat poedersuiker.
Heeft het gesmaakt?
34 stemmen
Ook lekker