Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Crêpes met appel

Deze dunne pannenkoekjes met appel en kaneel zijn ook lekker met een bolletje ijs

Ingrediënten
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gr bloem gezeefd
  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • 25 gr boter (gesmolten)
  • 3 appels
  • 3 eetlepels rozijnen
  • snuf kaneel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels suiker
  • poedersuiker om te garneren

Bereiding
Doe de bloem in een beslagkom en meng een snufje zout en de vanillesuiker er door. Voeg dan de eieren, melk en gesmolten boter toe en klop met een garde of mixer tot een glad beslag. Verhit je een klontje boter in een koekenpan. Schep een dun laagje beslag in de pan en bak de crêpe aan beide kanten goudbruin.

Bak in totaal ca. 6 stuks. Schil en snijd ondertussen ook de appels in kleine stukjes. Meng met de rozijnen, kaneel, suiker en citroensap. Verwarm deze even in een pannetje of magnetron tot de appels wat zacht zijn. Leg wat warme appel op de crêpes en vouw deze 2 x dubbel. Bestrooi met wat poedersuiker.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×