Ga naar de inhoud
Crêpes met appel

Crêpes met appel

Deze dunne pannenkoekjes met appel en kaneel zijn ook lekker met een bolletje ijs

45 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gr bloem gezeefd
  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • 25 gr boter ( gesmolten )
  • 3 appels
  • 3 eetlepels rozijnen
  • snuf kaneel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels suiker
  • poedersuiker om te garneren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de bloem in een beslagkom en meng een snufje zout en de vanillesuiker er door. Voeg dan de eieren, melk en gesmolten boter toe en klop met een garde of mixer tot een glad beslag. Verhit je een klontje boter in een koekenpan. Schep een dun laagje beslag in de pan en bak de crêpe aan beide kanten goudbruin.


    crepes met appel www.leukerecepten.nl crepes met appel www.leukerecepten.nl crepes met appel www.leukerecepten.nl
  2. Bak in totaal ca. 6 stuks. Schil en snijd ondertussen ook de appels in kleine stukjes. Meng met de rozijnen, kaneel, suiker en citroensap. Verwarm deze even in een pannetje of magnetron tot de appels wat zacht zijn. Leg wat warme appel op de crêpes en vouw deze 2 x dubbel. Bestrooi met wat poedersuiker.